Länsstyrelsen Dalarna – Dalarna

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Spår i snön

Djur

Inventering av stora rovdjur

Nu inventeras flera av rovdjuren i Sverige. Om du hittar spår eller ser rovdjur, rapportera det gärna via Skandobs. Du kan också kontakta oss direkt.

Miljö och vatten

Ansök om LOVA-bidrag

Nu startar en ny ansökningsomgång för lokala åtgärder för bättre vattenmiljö; LOVA-bidrag. Sista ansökningsdag är 31 januari 2023.

Helena kollar in i kameran och ler. Brevid henne syns blommorna på en röd och vit amaryllis. 

Följ landshövdingen på Facebook

Du vet väl om att du kan följa Dalarnas nya landshövding, Helena Höij, på Facebook?

NYHETER

 • Fyra personer står och kollar in i kameran och ser glada ut. Det är Fredrik Jarl, Eva Cooper, Helena Höij och Henrik Navjord. 
  2022-11-30

  Tillsammans för Dalarnas framtid

  I fredags anordnade Länsstyrelsen tillsammans med Svenskt Näringsliv och Företagarna en förmiddag för att tillsammans se hur vi gemensamt kan skapa de bästa förutsättningarna för en positiv utveckling i Dalarnas län.
 • 2022-11-30

  Länsstyrelsen utför tillsyn på strandskydd i skyddat område

  Boende i Kungsgårdsholmarna i Avesta fick nyligen ett brev hem om att Länsstyrelsen genomför en tillsyn av strandskyddet i...
 • 2022-11-24

  Snön är här – hjälp oss att spana efter rovdjur!

  Varg, lo och järv. Snön avslöjar hur rovdjuren rör sig i skogarna. På så vis kan vi få koll på hur många djuren är till an...
 • 2022-11-21

  Länsstyrelserna söker nya begravningsombud

  Begravningar och begravningsplatser sköts oftast av församlingar inom Svenska kyrkan. För att säkerställa att församlingar...