Länsstyrelsen Dalarna – Dalarna

Nu pågår älgjakten

Du som rör dig i skogen, klä dig gärna färgglatt, koppla din hund och var uppmärksam längs vägarna. Det kan vara olämpligt att starta sin skogstur från en vändplan där många bilar redan parkerat, vilket kan betyda att jakt pågår där. Läs om jakttider, fällavgift och hur du ska slutrapportera älgjakten på vår webbplats.

KALENDER

 • 27 29 okt 2021 Klocka som ikon För tider, se program
  Krisberedskapsdagar Utifrån rådande situation blir även höstens krisberedskapsdagar i digitalt format.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 okt 2021 Klocka som ikon 09.30 - 10.15
  Fredagar för folkhälsa - ANDTS och föräldrar Vad finns det för material att använda för mig som möter vårdnadshavare i det ANDTS-förebyggande arbetet?

  Anmäl dig här – senast 26 oktober

 • 03 nov 2021 Klocka som ikon 10.00 - 11.00
  Det finns stöd att söka från Klimatklivet! Nu kan du snart söka pengar från det statliga klimatinvesteringsstödet, Klimatklivet. Du kan söka för alla åtgärder som minskar utsläppen av växthusgaser. Det viktigaste kriteriet är klimatnytta, d.v....

  Anmäl dig här – senast 2 november

 • 10 nov 2021 Klocka som ikon 13.15 - 14.15
  Migrationsverket informerar om oktoberprognosen Länsstyrelsen Dalarna i samverkan med Migrationsverket bjuder in till ett informationstillfälle om den senaste prognosen.

  Anmäl dig här – senast 8 november

Samhälle

Podcast: Krislådan

Länsstyrelsens nya podcast som tar upp de hot och risker som finns i Dalarna. Går att hitta där poddar finns.

Om oss

Omsättningsstöd för företagare

Sedan 1 oktober kan man ansöka om stöd till enskilda näringsidkare och handelsbolag som har drabbats ekonomiskt till följd av coronapandemin.

Besöksmål

Vandra på hösten

Hösten är den perfekta årstiden för vandring! Här kan du söka bland alla Dalarnas naturreservat och många andra natur- och kulturmiljöer för din vandring. Välkommen ut!

NYHETER

 • 2021-10-19

  Från flyktingmottagande till integration och hållbar utveckling

  Under 2021 har Länsstyrelsen och Högskolan Dalarna genomfört en seminarieserie med fokus på kopplingen mellan etableringen av nyanlända och vår möjlighet att skapa en hållbar utveckling i Dalarna. Tre seminarier är genomförda och kan nu ses i efterhand.