Länsstyrelsen Dalarna – Dalarna

Brandrisk och eldningsförbud

Som privatperson har du ett eget ansvar att inte orsaka bränder. Om du ska elda eller grilla under sommarhalvåret när det är torrt och varmt är det extra viktigt att ta reda på vad som gäller. Här hittar du information om ditt ansvar, om hur du tar reda på om det är eldningsförbud och hur stor brandrisken är där du befinner dig.

KALENDER

 • 28 jul 2021 Klocka som ikon 06.00 - 14.00
  Kurs i hackslåtter Många av våra ängar med rik flora är steniga och småkuperade. De kräver en annan slåtterteknik än plana ytor. Kom med på kursen och öva in snitsen att slå jämnt på ojämn mark!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 jul 2021 Klocka som ikon 10.00 - 17.00
  Hässjning av ängshö På den här kursen får du lära dig hur man hässjar ängshö så att hässjan klarar både regn och blåst och ger ett hö av god kvalitet.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 19 aug 2021 Klocka som ikon 09.00 - 10.00
  Det finns stöd att söka från Klimatklivet! Hur gör man? Nu kan du söka pengar från Klimatklivet, det statliga klimatinvesteringsstödet. Du kan söka för alla åtgärder som minskar utsläppen av växthusgaser. Det viktigaste kriteriet är klimatnytta, det vill s...

  Anmäl dig här – senast 18 augusti

 • 25 aug 2021 Klocka som ikon 13.15 - 14.15
  Migrationsverket informerar om juliprognosen Länsstyrelsen Dalarna i samverkan med Migrationsverket bjuder in till ett informationstillfälle om den senaste prognosen.

  Anmäl dig här – senast 23 augusti

Samhälle

Kopplat till coronaviruset

Information om coronaviruset i Dalarna och länkar till ansvariga myndigheter.

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid-19-lagen

Den 1 juni träder regeringens ändringar i begränsningsförordningen i kraft. Här hittar du all info du behöver om vad som gäller enligt den tillfälliga covid-19-lagen, som Länsstyrelsen tillsynar.

Besöksmål

Boka stugor i Dalafjällen

Från och med den 4 juni går det att boka uthyrningsstugor i Dalafjällen igen. Som smittskyddsåtgärd har de varit stängda en tid, men såväl Hävlingestugorna som alla andra uthyrningsstugor är nu öppna.

NYHETER