Länsstyrelsen Dalarna – Dalarna

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 01 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Svartsjuka är inte romantiskt Den 1 februari håller vi en digital nationell konferens med fokus på killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer. Konferensen utgör startskottet för kampanjen ”Svartsjuka är inte romantiskt”, ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 feb 2023 Klocka som ikon 12.00 - 13.00
  Inspirationsföreläsning - Värdskap Välkommen att delta på en lunchföreläsning om värdskap för dig som är företagare eller vill bli företagare inom mat och turism.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 02 08 feb 2023 mar 2023 Klocka som ikon 09.30 - 13.45
  Effektiv vallodling för mjölkkon En kursserie på tre träffar med fokus på produktion av vallfoder som är anpassat till mjölkkor och växande ungnöt.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 09 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Utbildning: Inred din gårdsbutik Genom att använda rätt verktyg, skapa effektiva, inspirerande och lättarbetade butiksmiljöer genererar du en stabil försäljning med återkommande kunder.

  Anmälningsdatum är passerat

Ledkryss. Foto: Mostphotos.com

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

Barn som står ensam i inomhusmiljö. Barnet håller i ett gosedjur. 

Om oss

Uppmärksamhetsveckan

Vecka 7 uppmärksammar vi barn och unga som växer upp under svåra förhållanden. Under veckan anordnar vi föreläsningar för yrkesverksamma.

Vyer över Fulufjället. Solen skiner på berg och träd, marken är täckt av snö. 

Besöksmål

Besök Dalarnas natur

Njut av vinter och allt som hör till i något av Dalarnas naturreservat. Vilket passar dig? Sök bland våra besöksmål för att hitta rätt!

NYHETER

 • Illustration av ett hjärta som genomborras av en dolk.
  2023-01-31

  Imorgon startar kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt"

  Vad är egentligen en schysst relation? Är svartsjuka ett tecken på kärlek? Och vad är egentligen våld? Hur ska man som ung veta det i sina första kärleksrelationer? Kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt hjälper till att lyfta frågan om killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.
 • 2023-01-24

  Stärkt arbete för renare bottnar i sjöar, vattendrag och hav

  Nu har vi goda förutsättningar för att skapa en bättre hälsa i våra sjö-, vattendrags- och havsbottnar. Ett regeringsuppdr...
 • 2023-01-17

  Nytt naturreservat inrättas i Mora kommun 

  Ett nytt naturreservat inrättas i Mora kommun. Södra Blecksbergets naturreservat domineras av barrskog som fått utvecklas ...
 • 2023-01-16

  Nya regler vid köp av lantbruksfastigheter i fem områden i Dalarna

  Regeringen har beslutat om ändringar i bilagan till Jordförvärvsordningen, vilka träder i kraft den 1 februari 2023. För D...