Länsstyrelsen Dalarna – Dalarna

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Ledkryss. Foto: Mostphotos.com

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

Barn som står ensam i inomhusmiljö. Barnet håller i ett gosedjur. 

Om oss

Uppmärksamhetsveckan

Vecka 7 uppmärksammar vi barn och unga som växer upp under svåra förhållanden. Under veckan anordnar vi föreläsningar för yrkesverksamma.

Vyer över Fulufjället. Solen skiner på berg och träd, marken är täckt av snö. 

Besöksmål

Besök Dalarnas natur

Njut av vinter och allt som hör till i något av Dalarnas naturreservat. Vilket passar dig? Sök bland våra besöksmål för att hitta rätt!

NYHETER

 • Landsväg i skogslandskap
  2023-02-03

  Uppföljning av miljömålen

  Länsstyrelsen i Dalarnas län följer årligen upp om de nationellt beslutade miljömålen kommer att nås i länet. För Dalarnas del är det tolv miljömål som bedöms. Nu finns 2022 års uppföljning tillgänglig, uppföljningen visar att inget av de tolv miljömålen kommer nås till år 2030 med befintliga styrmedel och resurser. I uppföljningen pekar man också på områden där arbetet behöver intensifieras.
 • 2023-02-02

  Älgjakten avslutad – så gick det

  Älgjakten i Dalarna är nu avslutad och Länsstyrelsen kan konstatera att strax över 5 000 älgar fällts i länet, att jämföra...
 • 2023-01-31

  Imorgon startar kampanjen "Svartsjuka är inte romantiskt"

  Vad är egentligen en schysst relation? Är svartsjuka ett tecken på kärlek? Och vad är egentligen våld? Hur ska man som ung...
 • 2023-01-24

  Stärkt arbete för renare bottnar i sjöar, vattendrag och hav

  Nu har vi goda förutsättningar för att skapa en bättre hälsa i våra sjö-, vattendrags- och havsbottnar. Ett regeringsuppdr...