Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Dalarna – Dalarna

eu-flaggan

EU-valet och valsäkerhet

I Sverige kan du rösta i valet till Europaparlamentet den 22 maj–9 juni. Du kan förtidsrösta eller rösta i din vallokal på valdagen. Det svenska valsystemet grundar sig på allmän och lika rösträtt. Valen är fria, hemliga och direkta. Röstningen sker lokalt över hela landet, röstmottagning och rösträkning är offentliga. Alla valsedlar sparas tills nästkommande val vunnit laga kraft. Därför kan du lita på valresultatet.

KALENDER

Energiintelligent Dalarna. Sju sektorer som delar upp länets branscher med olika insatser för att nå klimatmålen 2045. Illustration.

Energiintelligent Dalarna

Här samlar vi information om länets insatser för att bidra till målet om ett Energiintelligent och klimatsmart Dalarna 2045. Omställningen sker inom sju områden.

Natur och landsbygd

Betesförmedling

Söker du mark för bete eller skörd eller har du mark som kan ställas till förfogande? Eller planerar du att slå en äng där du vill att gräset tas till vara som foder?

Illustrationer där en ungdom står omringad av spöken, kanske hjärnspöken? På bilden står det

Ditt viktiga nej

På webbplatsen fullkoll.nu finns det stöd till föräldrar och yrkesverksamma som rör tonåringar, alkohol och andra droger.

NYHETER

 • Naturvårdsbränning i Falu och Rättviks kommuner.
  2024-05-22

  Naturvårdsbränningar i Falu kommun imorgon

  Länsstyrelsen i Dalarnas län och Skogsstyrelsen i Dalarnas distrikt planerar att genomföra två naturvårdsbränningar i Ramsellskogens naturreservat, strax öster om Svärdsjö i Falu kommun imorgon, torsdag den 23 maj. Områdena som ska brännas är cirka 30 och 50 hektar. Under bränningsdagen kommer kraftig rökutveckling att vara märkbar i området, framför allt i riktning västerut mot Svärdsjö, Bengtsheden, Linghed och Enviken.
 • 2024-05-22

  Stora möjligheter för klimatsmart jordbruk i Dalarna

  I Dalarna står jordbruket för ungefär en tiondel av länets totala växthusgasutsläpp. Nu har en ny färdplan för klimatsmart...
 • 2024-05-16

  Naturvårdsbränningar i Falu kommun och Rättviks kommun imorgon

  Länsstyrelsen i Dalarnas län planerar två naturvårdsbränningar imorgon, fredagen den 17 maj. Bränningarna sker i naturrese...
 • 2024-05-14

  Nytt stöd för lastbilsladdning

  Nu kan hamnar, fastighetsägare, logistikföretag med flera söka stöd hos Energimyndigheten för att installera laddstationer...

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss