Risk för skogsbrand i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Algblomning

Algblomning är ett naturligt fenomen som återkommer varje år i större eller mindre skala beroende på vilket väder vi får. Beteckningen algblomning står för att växtplankton förökar sig kraftigt under en begränsad tidsperiod tack vare god tillgång på växtnäring.

Vissa algarter producerar gifter som kan vara skadliga för människor och djur. Eftersom det inte går att se om en algblomning är giftig eller inte bör man inte bada där vattnet är kraftigt grumlat eller ytan täcks av fina algpartiklar.

Information om algblomning med länkar till aktuell algutbredning finns samlad på Informationscentralen för Egentliga Östersjön.

Badvattenkvalitet

Att bada i vatten med alltför höga halter av alger eller bakterier eller innebär vissa hälsorisker. Om vattnet innehåller tarmbakterier kan man råka ut för maginfektioner. Algblomning avger i en del fall giftiga ämnen som kan vålla flera olika slags sjukdomar och besvär. 

Havs- och vattenmyndighetens webbplats Länk till annan webbplats. hittar du information om aktuell badvattenkvalitet i din kommun.

Mer information om badplatser i Blekinge:
Karlskrona kommun Länk till annan webbplats.
Ronneby kommun
Länk till annan webbplats.
Karlshamns kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sölvesborgs kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Olofströms kommun Länk till annan webbplats.
Barnsemester.se Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss