Risk för skogsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

28 feb 2024 klocka 18.30 - 20.00

Gynna fåglarna på strandäng och vall – webbinarium

En tofsvipa sitter på gräset.

Foto: Mats Rosengren

Hur går det för odlingslandskapets fåglar och hur gör du om du vill ha fler? Martin Green, Lunds universitet, berättar det senaste om läget i Västra Götaland och om de effektivaste åtgärderna - på strandängar, slåttervallar och småbiotoperna på gården.

De fuktiga markernas fåglar, som tofsvipa och storpov, har det besvärligt. Båda vill häcka i det öppna odlingslandskapet, långt från skogsdungar, gärna på åkermark. Sånglärkan ser ut att ha ökat något de senaste åren, men motsvarande utveckling syns inte för andra arter i odlingslandskapet. Vad kan vi göra för att tofsvipan och de andra jordbruksfåglarna också ska bli fler?

Martin Green, Svensk fågeltaxering, Lunds universitet, berättar hur det går för fåglarna i odlingslandskapet och om vilka åtgärder som har god effekt. Förutom att inventeringen följer enskilda arter har Svensk fågeltaxerings resultat gett en indikator över biologisk mångfald i odlingslandskapet, med dataserier på nästan 50 år.

Tid och plats

Träffen hålls digitalt via Skype den 28 februari kl 18.30-20.00.

Du är också välkommen att delta på två andra webbinarium på samma ämne.

Målgrupp

Aktiviteten riktar sig till dig som är jordbrukare och vill veta mer om hur du kan gynna fåglarna på din gård och i dina fält.

Praktisk information

Föreläsningen hålls digitalt via Skype. Vi rekommenderar att du har en dator med högtalare och gärna mikrofon. Någon dag innan webbinariet kommer du att få ett mejl med instruktioner om hur du kopplar upp dig och en länk till mötet.

Om projektet Ett rikt odlingslandskap

I projekt Ett rikt odlingslandskap arbetar Länsstyrelsen för att bevara och synliggöra de biologiska och kulturhistoriska värden som finns i landskapet idag. Vi stöttar din landskapsskötsel genom att visa på bra åtgärder du själv kan göra. Läs gärna mer på

Natur- och kulturvärden i odlingslandskapet | Länsstyrelsen Västra Götaland (lansstyrelsen.se) Länk till annan webbplats.

Var:
Digitalt via Skype.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
26 feb 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du inte har fått en bekräftelse på din anmälan via e-post inom en timme - hör av dig till kontaktpersonen så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Om aktiviteten är fullbokad - kontakta kontaktpersonen nedan för att komma med på reservlistan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 26 februari klockan 23.59.

Kontakt

Karin Persson
Telefon: 010-224 56 01
E-post: karin.h.persson@lansstyrelsen.se

Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling: Europa investerar i landsbygdsområden

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss