Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Ansökan om flaggor och fanor

Båtar i rad på sjön, med en fana i fören

Foto: Johners bildbyrå

Stiftelsen Sveriges Nationaldag delar årligen ut fanor och flaggor på nationaldagen till organisationer, föreningar och motsvarande.

Som ett led i att sprida användandet av svenska flaggan delar Stiftelsen Sveriges Nationaldag varje år ut ett antal fanor till föreningar och organisationer i landet. Fanorna delas vanligtvis ut av landshövdingen vid en ceremoni på Nationaldagen den 6 juni. Ett begränsat antal fanor, ca tio stycken, delas ut av H.M. Konungen vid det traditionella firandet av Nationaldagen på Skansen i Stockholm.

Ansök om fana

Stiftelsen Sveriges Nationaldag tar emot ansökningarna, sedan skickar de en lista till respektive länskommitté, där landshövdingen ingår. Länskommittén gör en prioritering bland ansökningarna.

Observera att privatpersoner inte kan ansöka om en fana, utan bara föreningar och organisationer.

Ansökan om flagga/fana ska normalt vara Stiftelsen tillhanda före den 1 januari för utdelning av fana den 6 juni samma år.

För utdelning 2024 är ansökningstiden förlängd. Ansökningarna ska vara Stiftelsens kansli tillhanda före den 1 februari 2024.

Mer information och ansökningsblanketter finns på webbplatsen för Stiftelsen Sveriges Nationaldag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt för ansökan om fana

Stiftelsen Sveriges Nationaldag
Telefon: 08-786 62 69
E-post: nationaldagen@riksdagen.se

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss