Aktuella varningsmeddelanden i Västernorrlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Naturum i Västernorrlands län

Foto: Pelle Kronestedt

Vårt uppdrag är att väcka människors entusiasm för naturen. Vi vill på ett inspirerande sätt öka kunskapen om natur, naturvård och människors påverkan på naturen.

Naturum är den självklara platsen för möten med människor som vill veta mer om natur, kultur, friluftsliv och miljöfrågor. Genom utställningar, programaktiviteter och kunnig personal berikas ditt besök i naturen.

I vårt län finns två naturum: Höga Kusten och Ånge.

Naturum Höga Kusten

År 2007 slogs portarna upp för första gången för naturum Höga Kusten. Utställningarna fokuserar på världsarvet Höga Kusten/Kvarkens skärgård, Skuleskogens nationalpark och Skulebergets naturreservat, där naturum ligger.

I naturum Höga Kusten får du inspiration till dina naturbesök. Du får veta mer om landhöjningen och geologin och om skogens natur- och kulturlämningar. Runt omkring naturum finns mycket att utforska, i lekplatsen eller längs med alla stigar som leder upp på berget. Självklart kan du även återhämta dig i vår restaurang.

Naturum Ånge

Naturum Ånge invigdes i juni 1996 och ligger vid Borgsjö längs E14. Här finns utställningar, bildspel och broschyrer som berättar om natur- och kultur i Ånge kommun. Intill naturumet finns en stor rastplats med lekpark, bad och hundrast. Det är också nära till flera mat- och boendeanläggningar, bensinmack, hembygdsgård och mängder av sevärdheter.

Naturum Ånge och turistbyrån har öppet året om och ordnar även guidade turer.

Naturum Ånge, Ånge kommuns webbplats Länk till annan webbplats.

Kontakt

Anna Carlemalm

Föreståndare för naturum Höga Kusten

Patrik Bylund

Världsarvssamordnare

Dela sidan:

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss