Östergötlands natur- och kulturguidningar

Just nu planerar vi för årets natur- och kulturguidningar och också många aktiviteter som är kopplade till Friluftslivets år. Med anledning av covid-läget så ligger vi lågt under årets första månader. Vi passar då på att bygga upp en ny webbplats för naturguidning.se med ett digitalt kalendarium som ersätter den tidigare tryckta broschyren för Östergötlands natur- och kulturguidningar. Årets digitala program beräknas vara klart i början av april. Håll utkik på naturguidning.se

Välkommen ut på guidningar i hela Östergötland! Målet med guidningarna är att ge kunskap om naturvärden, naturvård och kulturhistoria samtidigt som vi vill uppmuntra till friluftsliv och bättre folkhälsa. De flesta guidningarna äger rum i naturreservat och fornvårdsområden.

Östergötlands natur- och kulturguidningar är ett samarbete mellan Länsstyrelsen, Östergötlands museum och de kommuner som vill vara med. Programmet delfinansieras av Region Östergötland. Varje år ger vi ut ett program med hundratals arrangemang för både stora och små. 

Kontakt