Risk för vattenbrist i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Om Rysslands invasion av Ukraina

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här finner du länkar till relevant information.

KALENDER

 • 06 31 sep 2022 dec 2022 Klocka som ikon 00.00 - 17.00
  Rådgivning om natur- och kulturvärden på din gård Ängs- och betesmarker är några av de mest artrika miljöer som finns och de är helt beroende av att vi fortsätter att bruka dem genom bete och slåtter. Vill du ha råd och tips på hur du kan bevara och ...

  Anmäl dig här – senast 31 december

 • 26 sep 2022 Klocka som ikon 15.00 - 17.00
  Möjligheter vid svårigheter - träff för nötköttsproducenter Välkommen till en träff där vi tillsammans ser på utmaningar och möjligheter för nötköttsproduktionen, med fokus på vad vi kan göra på gården!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 sep 2022 Klocka som ikon 09.00 - 10.30
  Frukostwebbinarie: Hur kan en kommun börja arbeta med klimatsmart konsumtion? Från plastbantning i skolkök till återbruk av byggmaterial. Välkommen till ett webbinarium som även lyfter erfarenheter av miljöspendanalyser, förlängd livstid för IT-produkter, minskat antal leverans...

  Anmäl dig här – senast 26 september

 • 29 sep 2022 Klocka som ikon 18.00 - 19.30
  Spara energi på gårdsnivå Aldrig har det varit viktigare än nu att se över vilka energibesparingar du kan göra på gården! Under denna digitala föreläsning får du konkreta tips.

  Anmäl dig här – senast 27 september

Bo och leva

Valet 2022

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och ansvarar bland annat för den slutliga rösträkningen.

Köp inte smuggelhund

Vill du köpa hund? Då gäller det att vara uppmärksam eftersom det finns en risk att den hund du köper är en smuggelhund.

Person som håller i en höna.

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Djur

Varg i Jönköpings län

Varg väcker ofta många frågor. Här finns samlad information för dig som vill veta mer.

Låga flöden i Emån

Det råder vattenbrist i Emåns vattensystem. Därför är det viktigt att vara sparsam med vattnet. Här svarar vi på frågor för dig som har tomt eller verksamhet inom Emåns avrinningsområde.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

NYHETER

 • 2022-09-26

  Klimatveckan närmar sig

  Årets Klimatvecka från 17 till 23 oktober med tema Klimatsmart näringsliv bjuder på en mängd spännande aktiviteter runt om i länet. 
 • 2022-09-06

  Planerad naturvårdsbränning

  Ibland måste skogen brinna för att arter inte ska försvinna. Därför genomför Länsstyrelsen med jämna mellanrum naturvårdsb...
 • 2022-08-31

  Vätterns miljöföroreningar undersöks på djupet

  Nu i höst går startskottet för SGU:s kartläggning av föroreningar i Vätterns bottensediment. Undersökningarna, som görs i ...
 • 2022-08-29

  Nya möjligheter att hyra ut tomma bostäder för dig som fått investeringsstöd

  Fastighetsägare som beviljats investeringsstöd för hyres- eller studentbostäder har nu möjlighet att hyra ut tomma bostäde...