Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Foto: Camilla Zilo, åker, skörd, jordbruk

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

KALENDER

 • 14 14 apr 2023 jun 2023 Klocka som ikon Heldag
  Utbildning - sexuell exploatering prostitution & människohandel Under våren 2023 kommer Jönköpings läns socialtjänster erbjudas kompetenshöjande insatser inom ämnet sexuell exploatering, prostitution och människohandel. Insatsen är en del av kommunernas gemensamma...

  Ingen anmälan krävs

 • 01 jun 2023 Klocka som ikon 18.00 - 21.00
  Fältkurs - betesplanering för dig med dikor och ungnöt På denna träff i betesmarken fokuserar vi på hur vi ska betesplanera så smart och smidigt med bästa utfall för dikor och ungnöt!

  Anmäl dig här – senast 31 maj

 • 06 jun 2023 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Nationaldagsfirande på residenset På nationaldagen den 6 juni öppnar landshövdingen upp residensets dörrar för allmänheten. Det blir guidade turer genom residensets historia och vackra interiör med efterföljande servering i trädgården...

  Anmäl dig här – senast 29 maj

 • 07 jun 2023 Klocka som ikon 18.00 - 20.30
  Fältkurs - Betesplanering för dikor och ungnöt! På denna träff i betesmarken fokuserar vi på hur vi ska betesplanera så smart och smidigt med bästa utfall för dikor och ungnöt!

  Anmäl dig här – senast 6 juni

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar ett djur ute i naturen? Här ger vi dig en sammanställning av vanliga frågor och svar om vilda djur.

Besöksmål

Besök ett naturreservat!

Nu är naturen som vackrast när trädens blad är ljusgröna och marken fylls av blommor. Passa på att gå en promenad i något naturreservat!

Samhälle

Skärpt läge

Uppbyggnaden av totalförsvaret är ett återkommande ämne i samhällsdebatten. I podden Skärpt läge får du veta mer om den civila delen av totalförsvaret där Länsstyrelsen är ytterst ansvarig.

NYHETER