Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

KALENDER

Om oss

Vem ska få länets klimatpris 2021

Nu är nomineringen öppen för årets Klimatpris, som har delats ut av Klimatrådet i Jönköpings län sedan 2012. Vem tycker du förtjänar att bli årets vinnare?

Samhälle

Tillsyn av tillfälliga covid-19-lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige. Länsstyrelsen kontrollerar att besluten följs. Här hittar du mer information.

Djur

Varg i Jönköpings län

I Jönköpings län finns det sedan vintern 2020/ 2021 ett delat revir med Västra Götalands län som kallas Brängenreviret. Även ensamma vargar rör sig i länet och i södra Sverige.

Om oss

Samla på platser

Vill du få nya tips på intressanta natur- och kulturområden i din närhet? Här kan du hitta en karta och krysslista över intressanta natur- och kulturområden i din närhet.

Undersökning om trängsel

Svara på några korta frågor om dina dag och upplevelsen av trängsel. Med din hjälp kan vi få en bättre förståelse kring vilka insatser som behöver göras för att dämpa smittspridningen.

Kvinna med barn vid sjön Hästerum

Besöksmål

Allemansrätt

Under våren är det många som vistas i naturen och vi har en unik möjlighet att vistas fritt i naturen tack vare allemansrätten. Grundregeln i naturen är att visa hänsyn och inte störa eller förstöra.

NYHETER

 • 2021-05-12

  Länsstyrelsen söker nya begravningsombud

  Begravningar och begravningsplatser sköts oftast av församlingar inom Svenska kyrkan. För att säkerställa att församlingarna tar tillvara på de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan förordnar Länsstyrelsen begravningsombud i varje kommun. Nu söks nya begravningsombud i Gislaveds kommun.
 • 2021-05-10

  Samla på nya platser

  Vill du få nya tips på intressanta natur- och kulturområden i din närhet?
 • 2021-05-07

  Vem ska få länets klimatpris 2021

  Nu är nomineringen öppen för årets pris. Vem tycker du förtjänar att bli årets vinnare?
 • 2021-05-06

  Länsstyrelserna lanserar MR-webb

  Arbetar du i offentlig sektor och vill lära dig mer om mänskliga rättigheter? Länsstyrelserna lanserar en Mänskliga Rättig...