• Eldningsförbud i hela länet

  Nu är det eldningsförbud i hela Jönköpings län. Nu är brandrisken stor och samtliga kommuner i länet har beslutat om eldningsförbud för att minska risken för brand i skog och mark. Förbudet gäller från och med kl. 10.00 tisdag 30 maj och tills vidare.

Risk för skogsbrand i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Foto: Camilla Zilo, åker, skörd, jordbruk

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

KALENDER

 • 14 14 apr 2023 jun 2023 Klocka som ikon Heldag
  Utbildning - sexuell exploatering prostitution & människohandel Under våren 2023 kommer Jönköpings läns socialtjänster erbjudas kompetenshöjande insatser inom ämnet sexuell exploatering, prostitution och människohandel. Insatsen är en del av kommunernas gemensamma...

  Ingen anmälan krävs

 • 06 jun 2023 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Nationaldagsfirande på residenset På nationaldagen den 6 juni öppnar landshövdingen upp residensets dörrar för allmänheten. Det blir guidade turer genom residensets historia och vackra interiör med efterföljande servering i trädgården...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 jun 2023 Klocka som ikon 18.00 - 20.30
  Fältkurs - Betesplanering för dikor och ungnöt! På denna träff i betesmarken fokuserar vi på hur vi ska betesplanera så smart och smidigt med bästa utfall för dikor och ungnöt!

  Anmäl dig här – senast 6 juni

 • 08 jun 2023 Klocka som ikon 18.30 - 21.00
  Utmaningen med ekologisk majsodling - fältvandring Utmaningen i den ekologiska majsodlingen är oftast klimatet, ogräset och stora skadegörare. Detta är en fältvandring för dig som vill anta utmaningen!

  Ingen anmälan krävs

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar ett djur ute i naturen? Här ger vi dig en sammanställning av vanliga frågor och svar om vilda djur.

Besöksmål

Besök ett naturreservat!

Nu är naturen som vackrast när trädens blad är ljusgröna och marken fylls av blommor. Passa på att gå en promenad i något naturreservat!

Vättern en tidig vårmorgon.

Miljö och vatten

Vattenläget i länet

Tillgång på råvatten för dricksvattenproduktion kan påverkas både av för lite vatten (torka) som av för mycket vatten (översvämning). Bevattningsförbud utfärdas lokalt av din kommun.

NYHETER

 • 2023-06-02

  Länsgemensam mötesarena i Almedalen för tredje året

  Utveckling, attraktivitet, spets och dynamik. Jönköpings län är en expansiv region med ljusa framtidsutsikter och ett gott självförtroende. Men också en region med stora behov. Det kommer att märkas under årets Almedalsvecka där aktörer från Jönköpings län för tredje året bygger en gemensam mötesplats och arena för spännande samtal, inspiration och debatt.