Risk för skogsbrand i Jönköpings länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Oro för omvärldsläget

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här samlar vi några länkar till relevant information.

KALENDER

Besöksmål

Friluftsliv och allemansrätt

Länet ska ha ett rikt friluftsliv och naturen ska vara tillgänglig för alla. Här hittar du information om möjligheterna till friluftsliv, hur du hittar besöksmål och allemansrätten.

Enkätundersökning - Fisk och fiske i Vättern

Länsstyrelserna runt Vättern behöver din hjälp. Vi vill veta hur du ser på förvaltningen av fisk och fiske samt din kunskap om Vättern. Enkäten tar ungefär 2 minuter att fylla i.

SAM Internet 2022

Du som har lämnat in en ansökan kan göra vissa ändringar i den fram till den 15 juni. På Jordbruksverkets webbplats finns mer information.

Om oss

Vem ska få länets Klimatpris 2022

Hjälp oss att hitta de bästa initiativen. Du kan nominera företag, föreningar eller personer, som har gjort en extra insats inom energi- och klimatområdet.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Om oss

Upphandling av djurhem för hund och katt

Länsstyrelsens befintliga avtal om djurhem har löpt ut och ska därför på nytt upphandlas gällande hästar, katter, hundar samt små sällskapsdjur.

NYHETER

 • 2022-05-13

  Är sjösediment framtidens gödsel?

  Kan framtida livsmedelsproduktion gödslas med näringsrika sediment från övergödda sjöar och samtidigt bidra till ett bättre miljötillstånd? Detta har Länsstyrelsen i Jönköping undersökt i ett projekt finansierat av Havs-och vattenmyndigheten.
 • 2022-05-11

  Naturvårdsbränning i Sandseboskogen

  Ibland måste skogen brinna för att arter inte ska försvinna. Därför genomför Länsstyrelsen med jämna mellanrum naturvårdsb...
 • 2022-05-09

  Vem ska få länets Klimatpris 2022

  Nu är nomineringen öppen för årets pris. Vem tycker du förtjänar att bli årets vinnare?
 • 2022-05-04

  Samlad lägesbild för Jönköpings län

  Länsstyrelsen har i uppdrag från regeringen att redovisa en samlad lägesbild för länet med anledning av den ryska invasion...