Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

KALENDER

 • 19 aug 2021 Klocka som ikon 13.30 - 14.30
  Utlysning av § 37-medel Välkommen till ett informationsmöte för utlysning av § 37-medel för insatser och samverkan som bidrar till att underlätta bosättning och öka mottagningskapaciteten i kommunerna.

  Anmäl dig här – senast 13 augusti

 • 24 aug 2021 Klocka som ikon 17.00 - 18.00
  Föreläsning - Om hon varit en man Under Qom Ut veckan den 23-29 augusti kommer Uppsala kvinnojour att föreläsa om våld i samkönande relationer.

  Ingen anmälan krävs

 • 07 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Sociala medier för landsbygdsföretag På denna kurs får du lära dig mer om hur du använder de vanligaste sociala medierna.

  Anmäl dig här – senast 3 september

 • 07 sep 2021 Klocka som ikon 15.00 - 16.30
  Informationsmöte - en vecka fri från våld - orange week I november är det dags för En vecka fri från våld och 16 days of Orange . Vill du och din verksamhet vara en del av detta? Välkommen till informationsmöte för att få inspiration till vad er verksamhet ...

  Anmäl dig här – senast 5 september

Brandrisk och eldningsförbud

Brandrisk

Just nu råder inget eldningsförbud men det är fortsatt torrt i skog och mark. Stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus.

Om oss

Hjälp oss att hitta länets bästa initiativ för klimatet

Nu är nomineringen öppen för årets Klimatpris, som har delats ut av Klimatrådet i Jönköpings län sedan 2012. Vem tycker du förtjänar att bli årets vinnare?

Tjänster

Länsstyrelsens analys för bostadsmarknaden är här

I årets upplaga har Länsstyrelsen särskilt haft i uppdrag från Regeringen att stödja kommunerna i deras arbete att motverka vräkningar av barnfamiljer. Här kan du läsa rapporten i dess helhet.

Om oss

Samla på platser

Vill du få nya tips på intressanta natur- och kulturområden i din närhet? Här kan du hitta en karta och krysslista över intressanta natur- och kulturområden i din närhet.

Undersökning om trängsel

Svara på några korta frågor om dina dag och upplevelsen av trängsel. Med din hjälp kan vi få en bättre förståelse kring vilka insatser som behöver göras för att dämpa smittspridningen.

Om oss

Stoppa afrikansk svinpest

Afrikansk svinpest är en smittsam och dödlig virussjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin. Genom att kasta ditt matavfall i soptunnor som vildsvin inte kommer åt är du med och stoppar smittan.

NYHETER

 • 2021-07-28

  Vargvalpar har fötts i Brängenreviret

  Vargvalpar har synts på bild på en av länsstyrelsens inventeringskameror i Brängenreviret på gränsen mellan Jönköpings län...
 • 2021-07-21

  Efter lättnader i restriktionerna – dessa kvarstår

  Från och med den 15 juli 2021, ändras ett antal restriktioner i covid-19-lagen. Samtidigt är det inte fritt fram för verks...
 • 2021-07-01

  Idag införs ytterligare lättnader i restriktionerna

  Från och med idag, den 1 juli 2021, införs höjda deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Lo...