Länsstyrelsen Jönköping – Jönköping

Varje kilowattimme (kWh) räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 01 31 feb 2023 mar 2023 Klocka som ikon Heldag
  Utvecklingsgrupp ekomjölk Den här aktiviteten är för dig som vill utveckla din ekologiska mjölkproduktion genom att göra en djupdykning i ekonomin!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Svartsjuka är inte romantiskt Den 1 februari håller vi en digital nationell konferens med fokus på killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer. Konferensen utgör startskottet för kampanjen ”Svartsjuka är inte romantiskt”, ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 03 feb 2023 Klocka som ikon 07.00 - 19.00
  Studieresa för nötköttsproducenter Funderar du på att bygga, utveckla din nötköttsproduktion eller vill du bara få inspiration och träffa andra trevliga lantbrukare? Följ med oss på studieresa!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 03 feb 2023 Klocka som ikon 08.30 - 12.00
  Integrationsdialog Välkommen till en halvdagskonferens där vi går igenom de svar som vi fått in från länets kommuner i lägesbildsenkäten.

  Anmälningsdatum är passerat

Två personer som håller i varandras händer. Foto: Mostphotos

Samhälle

Om Rysslands invasion av Ukraina

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här finner du länkar till relevant information.

Köp inte smuggelhund

Vill du köpa hund? Då gäller det att vara uppmärksam eftersom det finns en risk att den hund du köper är en smuggelhund.

Besöksmål

Besöksmål

Vi har drygt 160 naturreservat i länet, många välbesökta. I flera av reservaten är stigar, parkeringar och rastplatser tillgängliga. Besök och upptäck några av våra skyddsvärda områden.

Djur

Licensjakt efter lodjur

Länsstyrelsen har fattat beslut om licensjakt efter lodjur i Jönköpings län.

Översvämning i Tidan vid Näs. Mullsjö kommun.

Om oss

Höga flöden i länets vattendrag

Snösmältning och regn har medfört höga flöden i små vattendrag i främst de västra delarna av Jönköpings län.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

NYHETER

 • Illustration av ett hjärta som genomborras av en dolk.
  2023-01-31

  Svartsjuka är inte romantiskt

  Vad är egentligen en schysst relation? Är svartsjuka ett tecken på kärlek? Och vad är egentligen våld? Hur ska man som ung veta det i sina första kärleksrelationer? Vi vill lyfta frågan om killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer. Svartsjuka är inte romantiskt.
 • 2023-01-24

  Klimatinvesteringar ökar försörjningstryggheten

  Under 2022 var biogasproduktion det område som fick mest stöd från Klimatklivet. Störst andel av ökningen stod investering...
 • 2023-01-20

  Landshövdingen och inbjudna gäster från länet deltog i Sverigemiddagen hos Kungen

  Sedan 2013 arrangerar kungafamiljen varje år den så kallade Sverigemiddagen för att uppmärksamma personer som har gjort be...
 • 2023-01-19

  Nya naturreservat: Hökesån-Hallebo och Karstorp vid Gagnån

  Nu har länet fått två nya naturreservat! Karstorp vid Gagnån ligger strax utanför Fagerhult och Hökesån-Hallebo strax utan...