Villor i olika färger på rad.

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Du som äger och bor i ett småhus som värms upp med el eller gas kan från och med den 3 juli 2023 ansöka om att få bidrag för att genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

KALENDER

 • 29 30 nov 2023 Klocka som ikon 09.00 - 15.30
  Nationell samling för delaktighet Det här får du inte missa! Under två fullspäckade dagar får du metoder och kunskap om hur just du kan arbeta för att skapa jämlika levnadsvillkor och full delaktighet för personer med funktionsnedsätt...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 nov 2023 Klocka som ikon 09.10 - 15.40
  Seminarium med lansering av Åtgärdsprogram för miljömålen i Gävleborgs län 2023–... Välkommen till Söderhamn den 30 november 2023 då vi lanserar det nya Åtgärdsprogrammet för miljömålen i Gävleborgs län 2023–2030 - Tillsammans mot ett hållbart Gävleborg.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 01 nov 2023 dec 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Högbodagarna 2023 Årets Högbodagar är tillbaka! Länets kommuner tillsammans med Länsstyrelsen Gävleborg och Arbetsförmedlingen bjuder åter in till nätverksdagar för dig som i ditt arbete eller uppdrag kommer i kontakt ...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 30 nov 2023 Klocka som ikon 18.30 - 19.30
  Bidrag till energieffektivisering i småhus – Så funkar det! 30 november Det här webbinariet är för dig som har hus uppvärmt med el eller gas!
  Energi- och klimatrådgivningen och Länsstyrelsen i Gävleborg reder ut frågeteckenkring bidraget i ett kostnadsfritt webbinarium. Va...

  Anmälningsdatum är passerat

Djur

Jakt och vilt

Vilka vilda djur du får jaga står i jaktförordningen. Länsstyrelsen ansvarar för viltförvaltningen med hjälp av länets viltförvaltningsdelegation.

Besöksmål

Besöksmål

Vi har cirka 200 naturreservat i länet, många välbesökta. I flera av reservaten är stigar, parkeringar och rastplatser tillgängliga. Besök och upptäck några av våra skyddsvärda områden.

Samhälle

ANDTS - förebyggande arbete

Länsstyrelsen har ett särskilt ansvar för att samordna och utveckla det förebyggande arbetet mot alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS) i länet.

Ensilagebalar på åker

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

Om oss

Information om afrikansk svinpest

Det första kända fallet av afrikansk svinpest har konstaterats i Sverige. Afrikansk svinpest är en allvarlig virussjukdom som drabbar vildsvin och grisar, men inte människor eller andra djurslag.

NYHETER

 • 2023-11-28

  Lansering av Åtgärdsprogram för miljömålen i Gävleborgs län 2023–2030

  Den 30 november lanseras det nya Åtgärdsprogrammet för miljömålen i Gävleborgs län 2023–2030 under en seminariedag i Söderhamn. Åtgärdsprogrammet är ett viktigt redskap för att vi ska nå en hållbar utveckling i länet. Målet är att vi till nästa generation lämnar över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta.
 • 2023-11-27

  Katter söker nytt hem

  Länsstyrelsen Gävleborg har omhändertagit flera katter, både med lång och kort päls. De letar nu efter ett nytt hem där de...
 • 2023-11-23

  Fixar vi maten så fixar vi planeten

  En kall vinterdag i november samlades ett 60-tal intresserade i Mo bygdegård för att lära sig mer om jordhälsa, kolinlagri...
 • 2023-11-20

  Vi flaggar för allas rätt till en våldsfri vardag

  Alla människor har rätt till en våldsfri vardag. Trots det lever många idag i relationer där de utsätts för våld. Under En...

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss