Nya pandemirestriktioner från och med 1 december

Folkhälsomyndigheten har i en hemställan bett regeringen att införa vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Syftet är att minska risken för en ökad smittspridning. Regeringen meddelade den 17 november att de har för avsikt att gå vidare med förslaget och att det ska börja gälla den 1 december 2021.

KALENDER

 • 22 25 sep 2021 jan 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Barnrättsutbildning Länsstyrelsen Gävleborg i samarbete med SKR bjuder in till en fyra dagars utbildning i lagen om FN:s konvention om barnets rättigheter.Målet med utbildningen är att deltagarna efter en fyradagars utbi...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 dec 2021 Klocka som ikon 08.30 - 14.00
  Hur kan föräldraskapsstöd bidra till jämlikhet i hälsa? Den 1 december 2021 arrangeras årets nationella konferens om föräldraskapsstöd av Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) tillsammans med Länsstyrelserna, Folkhälsomyndigheten, Social...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 02 dec 2021 Klocka som ikon 08.30 - 15.30
  Internationella funktionshinderdagen 2021 Sveriges länsstyrelser och Myndigheten för delaktighet uppmärksammar Internationella funktionshinderdagen 2021 genom att för andra året i rad bjuda in till en nationell samling.

  Anmäl dig här – senast 29 november

 • 02 dec 2021 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Män och pojkars heder Enheten för social hållbarhet, Länsstyrelsen Gävleborg bjuder in till en dags föreläsning gällande ” män och pojkars heder”.

  Anmälningsdatum är passerat

Samhälle

En kommun fri från våld

Länsstyrelsen Gävleborg har under 2021 startat upp arbetet ”En kommun fri från våld”. En utbildning riktad till kommuner med fokus på att utveckla och stärka arbetet kring våldsprevention.

Besöksmål

Besöksmål

I Gävleborg finns cirka 200 naturreservat. Allt från mindre reservat med skyddsvärd natur till större med fina möjligheter till friluftsliv.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten.

Samhälle

Kulturmiljö

Kulturhistoriskt värdefulla byggnader, miljöer och fornlämningar ger både upplevelser och kunskaper om vårt län.

Besöksmål

Friluftsliv

Luften är fri - friluftslivets år 2021 är en satsning för att få fler människor att prova på friluftsliv och fortsätta vara ute i skog och mark.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

NYHETER

 • 2021-11-22

  Tillsammans lyser vi upp länet i orange

  Alla människor har rätt till en våldsfri vardag. Trots det lever många i relationer där de upprepade gånger utsätts för våld. Under #orangetheworld tar vi ställning för en värld utan våld. Under fyra dagar låter vi Gävle slott lysa i orange. Vad gör du för att ta ställning?
 • 2021-11-22

  Kampanj mot våld i relationer vill nå både våldsutsatta och våldsutövare

  Den 15 november inleddes årets upplaga av kampanjen ”Tillsammans mot våld” som lanserades förra året. Bakom kampanjen, som...
 • 2021-11-18

  Länsstyrelsen övar väpnat angrepp - på hemlig ort

  Redan under 2019 drog de första övningarna i Totalförsvarsövning (TFÖ) 2020 igång. Den första totalförsvarsövningen på mer...
 • 2021-11-16

  Tik söker nytt hem

  En hund som blivit omhändertagen av Länsstyrelsen är nu till salu. Kan du erbjuda den här fina tiken ett nytt hem?