Volontärer sökes till vaccineringen

Vi behöver dig som vill engagera dig ideellt och jobba vid vaccineringarna för covid-19. Från och med 29 mars kan du som vill hjälpa till på de olika vaccinationsplatserna i Gävleborgs län anmäla dig som volontär.

KALENDER

Bo och leva

Tillsyn av den tillfälliga covid‑19‑lagen

Från och med den 10 januari 2021 gäller en tillfällig covid-19-lag i Sverige.

Foto på en kvinna som sitter vid ett skrivbord framför sin dator. Hon är suddig eftersom fokus i bilden ligger på en vit blomma i nederkant av bilden. 

Bo och leva

Omsättningsstöd till enskilda näringsidkare

Näringsidkare som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Samhälle

Information om Coronaviruset

Samlad myndighetsinformation om coronaviruset för privatpersoner, företagare och kommuner. Information about covid-19.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

Samhälle

Volontärer till vaccinering

Var med och gör en historisk insats. Tillsammans kan vi se till att vaccineringen mot coronaviruset fungerar smidigt och effektivt. Nu söker vi kövärdar, patientvärdar och parkeringsvakter.

Besöksmål

Besöksmål

I Gävleborg finns cirka 200 naturreservat. Allt från mindre reservat med skyddsvärd natur till större med fina möjligheter till friluftsliv.

NYHETER

 • 2021-04-08

  Förebilder ska stärka unga romers identitet

  Kampanjen Jag är rom! lyfter fram romska förebilder som ett sätt att stärka unga romers identitet och framtidstro. Arbetet är en del i Länsstyrelsen nationella uppdrag att öka kunskapen om barns och ungas utsatthet för antiziganism (rasism riktad mot romer).
 • 2021-04-07

  Svensk demokrati i fokus när talman Andreas Norlén gör digitalt besök i Gävleborg

  Fredagen den 9 april kommer talman Andreas Norlén till Gävleborgs län för ett digitalt besök som landshövding Per Bill stå...
 • 2021-04-01

  Landshövdingen önskar en glad påsk

  – Än är det inte läge att slappna av, men fortsätter vi alla ta vårt ansvar väntar ljusare tider runt hörnet. Det säger l...
 • 2021-03-31

  Vårvärmen ökar risken för trängsel

  Våren är på ingång och den efterlängtade solen gör att många länsbor börjat planera inför olika trädgårds- och byggprojekt...