Högt vattenstånd i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuella vädervarningar

Vind i kombination med snöfall i Gävleborgs länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuella vädervarningar

KALENDER

 • 31 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Introduktionsdag kring hasardspelsyndrom och om kognitiv beteendeterapi KBT som ... Länsstyrelsen bjuder in till en introduktionsdag utifrån manualen ”Till Spelfrihet” som bygger på kognitiv beteendeterapi vid spelmissbruk.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 feb 2022 Klocka som ikon 11.00 - 12.00
  Modellkommuner för jämställdhet Länsstyrelsen Gävleborg bjuder in till en digital informationsträff ”Modellkommuner jämställdhet” med Åsa Thörne Adrianzon, projektledare för SKR:s modellkoncept för Jämställdhet.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 21 feb 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Grundkurs i behandling av hasardspelsyndrom Utbildningens mål är att lära ut olika pedagogiska verktyg och modeller för att kunna behandla personer med ett överdrivet spelande.

  Anmäl dig här – senast 31 januari

 • 09 feb 2022 Klocka som ikon 10.00 - 14.00
  Växtodlings seminarium Genom detta seminarium vill vi öka intresset bland landbrukare för att hitta nya grödor och odlingsätt som är attraktivt för marknaden.

  Anmäl dig här – senast 6 februari

Bo och leva

Val 2022: I höst är det dags att rösta igen

Riksdagvalet i Sverige 2022 kommer att äga rum söndagen den 11 september. Då genomförs även val till kommun- och regionfullmäktige.

Bo och leva

Hitta en vigselförrättare i Gävleborg

Behöver du en vigselförrättare? Länsstyrelsen Gävleborg utser borgerliga vigselförrättare och har en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Länsstyrelserna

Om oss

Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

Länsstyrelsen lanserar Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fortsätta senare. Funktionen förutsätter att du loggar in med e-legitimation.

Samhälle

En kommun fri från våld

Länsstyrelsen Gävleborg har under 2021 startat upp arbetet ”En kommun fri från våld”. En utbildning riktad till kommuner med fokus på att utveckla och stärka arbetet kring våldsprevention.

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

NYHETER

 • 2022-01-28

  Länsstyrelsen stöttar i arbetet med att identifiera nyckelpersoner som undantas hemkarantän

  Folkhälsomyndigheten har beslutat om undantag från regler om hemkarantän för vissa nyckelfunktioner. Detta för att säkerställa att kritiska samhällsfunktioner kan hållas igång när smittspridningen av covid-19 är hög. Om du som arbetsgivare behöver vägledning kan du vända dig till Länsstyrelsen för rådgivning kring vilka funktioner som ingår i undantagen.
 • 2022-01-25

  Länets framtida elbehov tema för seminarium

  Behovet av el i Sverige förväntas vara dubbelt så stort om tjugo till trettio år, sett utifrån dagens behov. Fokus på en f...
 • 2022-01-19

  Ny kartläggning av statlig närvaro och service i Sverige

  Länsstyrelsen har kartlagt och analyserat Sveriges statliga närvaro och service. Kartläggningen visar att den statliga när...
 • 2022-01-19

  Nu kan du spara påbörjade formulär i e‑tjänster

  Nu lanserar Länsstyrelsen Mina sidor. Det innebär att du som påbörjat att fylla i en e-tjänst kan spara ditt arbete och fo...