KALENDER

 • 22 25 sep 2021 jan 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Barnrättsutbildning Länsstyrelsen Gävleborg i samarbete med SKR bjuder in till en fyra dagars utbildning i lagen om FN:s konvention om barnets rättigheter.Målet med utbildningen är att deltagarna efter en fyradagars utbi...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 sep 2021 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Ekologisk inspiration - naturbeteskött Efterfrågan på ekologiskt och närproducerat ökar bland konsumenter och i offentliga kök. Vi tror att det finns stora möjligheter för fler ekologiska producenter i länet.

  Anmäl dig här – senast 21 september

 • 23 sep 2021 Klocka som ikon 14.00 - 16.00
  Glappet mellan uppehållstillstånd och folkbokföring Länsstyrelserna i Västerbotten, Norrbotten, Jämtland, Västernorrland och Gävleborg arrangerar ett webbinarium om glappet mellan uppehållstillstånd och folkbokföring.

  Anmäl dig här – senast 21 september

 • 23 sep 2021 Klocka som ikon 19.00 - 21.00
  Ekologisk inspiration - grönsaker Efterfrågan på ekologiskt och närproducerat ökar bland konsumenter och i offentliga kök. Vi tror att det finns stora möjligheter för fler ekologiska producenter i länet.

  Anmäl dig här – senast 21 september

Djur

Älgjakt

Du måste alltid rapportera fälld älg till Länsstyrelsen. Du behöver också ha koll på jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten.

Besöksmål

Besöksmål

I Gävleborg finns cirka 200 naturreservat. Allt från mindre reservat med skyddsvärd natur till större med fina möjligheter till friluftsliv.

Samhälle

Översvämningarna i Gävleborg 2021

Här finns samlad information om översvämningarna i Gävleborg 2021.

Samhälle

Kulturmiljö

Kulturhistoriskt värdefulla byggnader, miljöer och fornlämningar ger både upplevelser och kunskaper om vårt län.

Besöksmål

Friluftsliv

Luften är fri - friluftslivets år 2021 är en satsning för att få fler människor att prova på friluftsliv och fortsätta vara ute i skog och mark.

Samhälle

Motortrafik i naturen

Det är förbjudet att köra ett motordrivet fordon på barmark i terräng, även om det är din egen mark. Det finns vissa generella undantag från förbudet och det är även möjligt att söka dispens.

NYHETER

 • 2021-09-20

  Överklagan om björnjakt avslås

  Beslutet om skyddsjakt efter en björn i Bollnäs 8 september överklagades i förvaltningsrätten. Förvaltningsrätten har nu kommit med sin dom i ärendet.
 • 2021-09-17

  Kronprinsessparet besöker Gävleborg 22 september

  Onsdagen den 22 september kommer Kronprinsessan och Prins Daniel till Gävleborgs län för att i pandemins spår uppmärksamma...
 • 2021-09-16

  Vanligt bland unga romer att uppleva trakasserier – åtgärder krävs för att motverka antiziganism

  Unga romer är stolta över sin romska identitet. Samtidigt är det vanligt att uppleva trakasserier och diskriminering. Det ...
 • 2021-09-13

  MSB tar del av länets lärdomar efter översvämningarna

  Under måndagen träffade Länsstyrelsen Gävleborg och gästrikekommunerna Camilla Asp, generaldirektör för MSB, för att disku...