Aktuella varningsmeddelanden i Dalarnas länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Försäljning av omhändertagna djur

När vi har djur till försäljning eller annan överlåtelse lägger vi ut dem på denna sida. Vill du få ett mail när vi har ett djur till försäljning/överlåtelse? Anmäl dig längst ner på sidan.

När Länsstyrelsen annonserar framgår det i annonsen hur intressenter går till väga för att anmäla sitt intresse. Länsstyrelsen gör därefter en bedömning av vilka intressenter som passar djuret bäst.

Aktuella försäljningar/överlåtelser

Om det inte syns några annonser här har vi inga djur till försäljning/överlåtelse för tillfället.

Vill du få ett mail när vi har ett djur till försäljning/överlåtelse? Anmäl dig längst ner på sidan.

Länsstyrelsens arbete med omhändertagna djur

I möjligaste mån försöker Länsstyrelsen omplacera de djur som vi omhändertar med stöd av djurskyddslagen eller lagen om tillsyn över hundar och katter. Djur som efter en värdering bedömts ha ett större ekonomiskt värde ska säljas, annars kan en överlåtelse utan kostnad vara aktuell.

Djuren besiktigas i regel av en veterinär när de omhändertas och eventuella avvikelser redovisas översiktligt i annonsen. Köparen får en kopia av veterinärintyget. Veterinärintyget utgör dock inte någon garanti för djurets hälsa utan djuren säljs i befintligt skick i enlighet med Köplagen (1990:931) Länk till annan webbplats. och med ett köpeavtal. Länsstyrelsen har inte möjlighet att återta djuret om du ångrar dig efter överlåtelsen.

Är du intresserad?

Innan du anmäler intresse så vill vi att du tänker över att du har möjlighet att snabbt kunna hämta och ta hand om djuret och vilka ekonomiska förutsättningar du/ni har för detta.

Vi kontrollerar om intressenter har någon historik med allvarliga avvikelser från djurskyddslagstiftningen eller har fått något beslut enligt lagen om tillsyn över hundar och katter.

Vid intresse, kontakta länsstyrelsen på djurskydd.dalarna@lansstyrelsen.se snarast. Vi svarar endast på frågor via mail.

E-post när vi har djur till försäljning/överlåtelse

Vill du få e-post från oss när vi har djur till försäljning/överlåtelse så anmäler du din e-post i fältet nedan. Du kan när som helst avsluta utskicken.

Hantera prenumeration

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helena Höij

Besöksadress

Åsgatan 38

Postadress

791 84 Falun

Organisationsnummer

202100-2429

Följ oss