Välkommen ut

I Blekinge finns 120 naturreservat. Vissa är tillgängliga och har anordningar för dig som besökare. Andra är mer utmanande eller passar kanske dig som söker ensamhet och tystnad. Många av våra mest välbesökta naturreservat ligger utmed markerade leder på lagom cykelavstånd från de större tätorterna i länet. Varje naturreservat är unikt, så packa ryggsäcken eller fikakorgen och ge dig ut på ett äventyr i höst!

KALENDER

 • 18 okt 2023 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Förslag till ändrad havsplan för Östersjön Välkommen till informationsmöten om förslag till ändrad havsplan för Östersjön. Mötena hålls i Linköping och Kristianstad.

  Anmäl dig här – senast 12 oktober

 • 18 okt 2023 Klocka som ikon 14.00 - 20.00
  Lär dig mjölksyra grönsaker Välkommen till en kurs som ger både teoretisk och praktisk kunskap om mjölksyrning av grönsaker, eller fermentering, som det också kallas.

  Anmäl dig här – senast 13 oktober

 • 18 okt 2023 Klocka som ikon 18.30 - 20.00
  Uttern - På väg tillbaka Föreläsning om uttern med Börje Gunnevik på naturum.

  Anmäl dig här – senast 18 oktober

 • 19 okt 2023 Klocka som ikon 10.00 - 15.00
  Förslag till ändrad havsplan för Östersjön Välkommen till informationsmöten om förslag till ändrad havsplan för Östersjön. Mötena hålls i Linköping och Kristianstad.

  Anmäl dig här – senast 12 oktober

Djur

Älgjakt

Få reda på jakttider och fällavgifter för årets älgjakt, som startar den 8 oktober.

Om oss

Afrikansk svinpest

För första gången har afrikansk svinpest påträffats i Sverige hos vildsvin i Västmanlands län. Därför är det extra viktigt att du rapporterar in sjuka eller självdöda vildsvin när du är ute i naturen

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

NYHETER

 • 2023-09-26

  Om kriget (inte) kommer

  För ett år sedan sprängdes gasledningen Nord Stream utanför Blekinges kust. Sedan dess har Länsstyrelsen Blekinge samarbetat med Försvarsmakten och regionala aktörer för att stärka länets totalförsvar inför ett eventuellt militärt angrepp. Men hur väl rustat är länets civila försvar i gråzonen mellan krig och fred?
 • 2023-09-18

  Samråd om ändrade havsplaner för mer vindkraft i havet

  Förslagen till ändrade havsplaner, som ska skapa förutsättningar för havsbaserad vindkraft, finns nu tillgängliga för intr...
 • 2023-09-11

  Hindra spridningen av afrikansk svinpest

  Afrikansk svinpest är en smittsam och dödlig virussjukdom som drabbar tamgrisar och vildsvin. Sjukdomen smittar inte männi...
 • 2023-09-08

  Ny kustsamverkan möter klimatutmaningar

  Kusten längs Blekinge, Kalmar och Gotland är särskilt utsatta för erosion och översvämningar från ett stigande hav. För at...

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss