Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

KALENDER

 • 25 mar 2023 Klocka som ikon 07.00 - 10.00
  Fågelskådning på Lindö Fågelskådare ger tips och hjälper till att artbestämma flyttfågelsträcken vid naturreservatet Lindös södra spets.
  Ordnas varje lördag under perioden 18/3-6/5.

  Ingen anmälan krävs

 • 28 mar 2023 Klocka som ikon 18.00 - 20.00
  Betesdrift ute året runt! Funderar du på att förändra din betesdrift och hålla djuren ute året runt? Vad är det då som gäller? Vad finns det för fördelar och vilka utmaningar kan man möta?

  Anmäl dig här – senast 26 mars

 • 15 apr 2023 Klocka som ikon 10.00 - 14.00
  Praktisk kurs i ympning av fruktträd Välkommen på en praktisk kurs i ympning av fruktträd i Trensum utanför Karlshamn.

  Anmäl dig här – senast 20 mars

 • 20 apr 2023 Klocka som ikon 09.00 - 11.30
  Hur kan vi tillsammans bli bättre på att förebygga och motverka hemlöshet? Länsstyrelsen, Kronofogden och Socialstyrelsen bjuder in till ett webbinarium som tar upp olika perspektiv på kommunernas arbete med att förebygga och motverka hemlöshet. Vi gör en historisk tillbakab...

  Anmäl dig här – senast 14 april

Marcus Lindblom

Lär dig allt om energikrisen

Just nu cirkulerar många frågor och funderingar kring varför vi i södra Sverige riskerar att hamna i en elbristsituation i vinter. Se filmen där vår beredskapshandläggare förklarar.

Besöksmål

Utflyktstips

Ta dig ut och besök något av alla besöksmål som finns i Blekinge! Tänk på att parkera på anvisade platser och slänga eventuellt skräp i soporna.

Om oss

Har du en bild på kungen i dina gömmor?

Din bild på Kungen har nu chans att vara med i utställningen ”Kung Carl XVI Gustaf i Blekinge”. Utställningen är en del av firandet av kungens 50 år på tronen.

NYHETER

 • 2023-03-15

  Hur påverkas din hälsa av miljön?

  I veckan har 4 500 Blekingebor fått ett brev med frågor om hälsa, boendemiljö och levnadsvanor. Svaren blir ett stöd för att kartlägga hur miljön påverkar vår hälsa.
 • 2023-03-02

  Blekinges unika kulturarv ska skyddas i krig

  Som en del i utvecklingen av totalförsvaret kommer Länsstyrelsen Blekinge att märka ut länets mest betydelsefulla kultureg...
 • 2023-03-01

  Lyckad satsning på vildbin i Blekinge

  Länsstyrelsen Blekinge har deltagit i en stor satsning för att förbättra miljön för vilda pollinatörer. Tack vare riktade ...
 • 2023-02-24

  Året som förändrade vår vardag

  När Ryssland för ett år sedan inledde sin invasion av Ukraina var det en attack på vårt demokratiska Europa. Kriget har se...