Risk för gräsbrand i Blekinge länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Möt våren i naturen

Att vistas i naturen är bra för både kropp och själ. Här kan du få inspiration inför din nästa utflykt!

KALENDER

 • 28 mar 2023 Klocka som ikon 18.00 - 20.00
  Betesdrift ute året runt! Funderar du på att förändra din betesdrift och hålla djuren ute året runt? Vad är det då som gäller? Vad finns det för fördelar och vilka utmaningar kan man möta?

  Anmälningsdatum är passerat

 • 15 apr 2023 Klocka som ikon 10.00 - 14.00
  Praktisk kurs i ympning av fruktträd Välkommen på en praktisk kurs i ympning av fruktträd i Trensum utanför Karlshamn.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 20 apr 2023 Klocka som ikon 09.00 - 11.30
  Hur kan vi tillsammans bli bättre på att förebygga och motverka hemlöshet? Länsstyrelsen, Kronofogden och Socialstyrelsen bjuder in till ett webbinarium som tar upp olika perspektiv på kommunernas arbete med att förebygga och motverka hemlöshet. Vi gör en historisk tillbakab...

  Anmäl dig här – senast 14 april

 • 26 apr 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Nationella hemlöshetsstrategin - webbinarium Välkomna till webbinarium om den nationella hemlöshetsstrategin, som arrangeras av länsstyrelserna Blekinge, Kalmar, Gotland och Kronoberg.

  Anmäl dig här – senast 19 april

Gädda. Mostphotos

Fredningsområden

I Blekinge finns fredningsområden där allt fiske är förbjudet från den 1 januari till 31 maj. Du hittar information om reglerna på svenskafiskeregler.se och på vår webbplats.

Djur

Om djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

NYHETER

 • 2023-03-15

  Hur påverkas din hälsa av miljön?

  I veckan har 4 500 Blekingebor fått ett brev med frågor om hälsa, boendemiljö och levnadsvanor. Svaren blir ett stöd för att kartlägga hur miljön påverkar vår hälsa.
 • 2023-03-02

  Blekinges unika kulturarv ska skyddas i krig

  Som en del i utvecklingen av totalförsvaret kommer Länsstyrelsen Blekinge att märka ut länets mest betydelsefulla kultureg...
 • 2023-03-01

  Lyckad satsning på vildbin i Blekinge

  Länsstyrelsen Blekinge har deltagit i en stor satsning för att förbättra miljön för vilda pollinatörer. Tack vare riktade ...
 • 2023-02-24

  Året som förändrade vår vardag

  När Ryssland för ett år sedan inledde sin invasion av Ukraina var det en attack på vårt demokratiska Europa. Kriget har se...