Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Man tittar ut genom ett fönster och vilar huvudet i handen. Foto: Scandinav Bildbyrå

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

KALENDER

 • 19 maj 2022 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Drop-in möte om klimatanpassning Välkommen till ett drop-in möte om klimatanpassning.
  Drop-in möten är ett nytt koncept som vi testar i år inom ramen för Länsstyrelsens klimatanpassningsuppdrag.

  Ingen anmälan krävs

 • 19 maj 2022 Klocka som ikon 19.00 - 22.00
  Fältvandring Ekologisk odling i Östra Skaraborg Nu drar vi igång årets fältsäsong i vår erfarenhetsgrupp i Östra Skaraborg. Vi fortsätter vårt erfarenhetsutbyte med fältvandringar för att få nya intryck, se och lära av varandras framgångar och förb...

  Ingen anmälan krävs

 • 25 maj 2022 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Studiebesök med fokus på marknad och försäljning Funderar du på hur du kan utveckla ditt företag, hitta nya försäljningskanaler och samarbeten? Följ med oss till Gustav Ahlqvist och Karl Nilsson som driver Lammet & Bonden. Vi får en rundvandring på ...

  Anmäl dig här – senast 19 maj

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Fältvandring regenerativt och ekologiskt lantbruk Är du intresserad av hur regenerativa metoder fungerar i ekologisk växtodling? Följ då med oss till Roland Höckert på Godegården så tittar vi och pratar om exempel och erfarenheter.

  Anmäl dig här – senast 27 maj

Skogsbrand

Samhälle

Ökad risk för skogsbrand

Håll koll på brandrisken och var mycket försiktig om du ska elda. Det är ditt ansvar att elden inte sprider sig. På vår sida om brandrisk och eldningsförbud har vi samlat råd om hur du eldar säkert.

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Coronavirus

Samhälle

Covid-19

Länsstyrelsens roll är att säkerställa samverkan och samordning i länet. Vi följer händelseutvecklingen och samverkar med andra myndigheter på nationell och regional nivå.

Äldre vattenkraftverk.

Miljö och vatten

Miljöprövning vattenkraft

Alla vattenkraftverk i Sverige ska ha moderna miljövillkor, enligt miljöbalken. På vår webb hittar du dokument som rör samverkan i de olika prövningsgrupperna.

Djur

Betesförmedling

Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Länsstyrelsen förmedlar kontakter mellan markägare och djurägare.

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

NYHETER

 • 2022-05-17

  Stampens kvarn i Alingsås blir byggnadsminne

  Stampens kvarn har ett högt lokalhistoriskt värde och är mycket betydelsefull. Kvarnen bidrar i stor utsträckning till för...
 • 2022-05-13

  Fler möjligheter för omställning till fossiloberoende jordbruk med hjälp av Klimatklivet

  Att fasa ut fossila bränslen är en utmaning för många sektorer, inte minst inom lantbruket. Klimatklivet möjliggör för lan...
 • 2022-05-12

  Jobbmässa gav 192 unga jobb

  Det kan vara svårt att få till en anställningsintervju som ung. Då är jobb- och kompetensmässan Skarpt läge en möjlig väg....