Risk för skogsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Träffa oss på Frihamnsdagarna

Civil beredskap, illegal avfallshantering, invasiva arter och klimatarbete. Det är några av de frågor som Länsstyrelsen lyfter under Frihamnsdagarna den 31 augusti – 2 september. Kom och delta i samtalet!

Frihamnsdagarna är en demokratifestival som är öppen för alla. Här finns möjlighet för alla att kostnadsfritt ta del av seminarier, utställningar och debatter. Årets tema är Framtiden.

Länsstyrelsen Västra Götaland arbetar för det hållbara samhället och deltar med fem seminarier och en utställningsyta. I vår monter kommer vi bland annat att lyfta illegal avfallshantering, som är ett växande problem med stora konsekvenser både för miljö och människors hälsa.

Systematisk avfallsbrottslighet är starkt sammankopplad med annan organiserad brottslighet såsom ekonomisk brottslighet och arbetslivskriminalitet. Kom och diskutera hur du kan bidra till att motverka problemet, säger Yusra Moshtat, länsmiljöingenjör, som du kan träffa i vår monter under fredagen den 1 september.

Under lördagen kommer det att finnas ett akvarium på utställningsplatsen, där Anna Dimming, vattensamordnare, visar hur man känner igen och rapporterar in invasiva vattenlevande arter.

Vi gör detta som en kunskapshöjande insats, där vi bland annat kommer låta besökarna få känna på några olika invasiva arter från kusten, till exempel Filtsjöpung som hittats i Kosterhavets marina nationalpark, säger Anna Dimming.

Detta och mycket annat kan du ta del av under Frihamnsdagarna. Läs mer om våra programpunkter i kalendariet:

Frihamnsdagarna 2023

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss