Aktuella vädervarningar i Västra Götalands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Historiskt firande med kungligt besök 4 juni

Collage med tre bilder från kungens besök.

Kungen firade 50 år på tronen i samband med Göteborgs 400-årsfirande. Festligt, folkligt och fantastiskt fint. Den 4 juni blev en historisk dag.

På söndagsförmiddagen färdades kungaparet i en unik kortege från Götaplatsen längs med Avenyn. Göteborg bjöd på vackert försommarväder och färden kantades av festflaggande firare. Vagnen de färdades i var från 1901 och väl framme på Gustaf Adolfs torg bjöds det på musik, sång, tal och historiskt kåseri.

Landshövdingen höll tal på Gustaf Adolfs torg och därefter besökte kungaparet tillsammans med landshövdingen jubileumsutställningen. Vid utställningen mötte de några av länets invånare som bidragit med bilder och berättelser. De kom från Tanum, Uddevalla, Alingsås, Mariestad, Mark, Lerum och Göteborg.

Lycka är den öppenhet och värme man möter i Göteborg och vårt län, sa landshövding Sten Tolgfors i sitt tal till länets invånare på Gustaf Adolfs torg på denna historiska dag, 4 juni 2023.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss