23 maj 2024 klocka 15.00 - 18.00

Säker livsmedelshantering och god livsmedelshygien – kurs för säsongspersonal - Borås

Närbild på en hög med räkor. citron och örter

Ta chansen att ge din säsongspersonal en viktig introduktion i hur man på ett säkert sätt hanterar livsmedel så att maten som serveras är säker.

Vi erbjuder en kort, 3-timmars kurs riktad för säsongsanställda. Kursen syftar till att ge deltagarna viktig kunskap om olika faror och vikten av god livsmedelshygien för att säkerställa produktion av säkra livsmedel. Kursen inkluderar både teori, praktiska övningar och gruppdiskussioner. Deltagarna kommer även att få informationsmaterial och ett intyg efter avslutad kurs.

Under kursen kommer deltagarna att lära sig: varför det är viktigt att följa företagets rutiner för egen kontroll, vad en rutin innebär och vilka rutiner som krävs, kunskap om allergener och mikrobiologiska faror, hur man undviker risker för korskontaminering av livsmedel, lagring och hantering av livsmedel på ett säkert sätt, vikten av att känna till olika temperaturer och betydelsen av god livsmedelshygien samt noggrann handtvätt och rena arbetskläder.

Som livsmedelsföretagare är det ditt ansvar att se till att livsmedlen som produceras, hanteras och serveras är säkra. Det innebär att även tillfällig personal måste ha tillräcklig kunskap om säker livsmedelshantering och god livsmedelshygien för de uppgifter de utför.

Anmäl din säsongsanställda redan idag och säkerställ en trygg och hälsosam sommarsäsong!

Föreläsare är Johanna Eriksson som är rådgivare inom livsmedelssäkerhet och småskalig livsmedelsförädling på Länsstyrelsen Västra Götaland.

Målgrupp

Målgruppen är säsongspersonal på landsbygdsföretag som tex. gårdscafé, gårdsrestaurang, mathantverk eller småskalig livsmedelsförädling samt B&B eller gårdshotell.

Var:
Länsstyrelsen Borås, Västerlånggatan 17
Kostnad:
300 kr exklusive moms (inklusive fika, kursmaterial samt intyg om deltagande)
Sista anmälningsdag:
16 maj 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 16 maj klockan 23.59.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan inom 1 timme via e-post. Hör av dig till oss så vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Veckan innan kurstillfället kommer en kallelse med mer information att skickas till din e-post.

Deltagaravgiften faktureras i efterhand. Anmälan är bindande och avgiften debiteras om man uteblir. Eventuell avanmälan ska ske senast den 16 maj 2024 till kursansvarig.

Om kursen är fullbokad kontakta kursansvarig för att komma med på reservlistan.

Aktiviteten kan komma att ställas in vid för få deltagare.

EU-flagga med texten Medfinansieras av Europeiska unionen. 

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss