23 apr 2024 klocka 09.00 - 12.00

Samverka för att bevara jordbruksmark - digital nätverksträff

En grön åker som sluttar ner mot en sjö.

Foto: Jannicke Hellberg

Syftet med träffen är att utbyta erfarenheter i att hantera målkonflikter och prioriteringar för användning av jordbruksmark på ett långsiktigt hållbart sätt.

Länsstyrelsen håller nätverksträffen inom ramen för åtgärdsprogrammet för miljömålen 2022-2025, med fokus på åtgärden SO9, ”Samverka för att bevara jordbruksmark”. Under träffen förmedlar vi aktuell information och har dialog för att utbyta erfarenheter.

Vid de tidigare träffarna har flera kommuner berättat om hur de arbetat med jordbruksmark i samhällsplaneringen, vilket har varit uppskattat och bidragit till intressanta diskussioner. Vi ser gärna att fler delar med sig! Om du vill dela med dig av något ni arbetat eller arbetar med i din kommun kring jordbruksmark i planeringsfrågor får du gärna ange det i anmälningsformuläret, så kontaktar vi dig.

Målgrupp

Inbjudan riktar sig till tjänstepersoner på kommuner i Västra Götaland, som vill utveckla arbetet med att hushålla med jordbruksmark i samhällsplaneringen och tillämpningen av 3 kap 4 § miljöbalken. Tjänstepersoner från alla kommuner är välkomna, oavsett om ni antagit åtgärden SO9b eller inte.

Praktisk information

Om du har särskilda frågor du vill att vi tar upp ser vi gärna att du hör av dig i förväg via e-post till jannicke.hellberg@lansstyrelsen.se

Länk och dagordning till mötet får du via e-post någon dag innan mötet.

Var:
Träffen genomförs digitalt
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
17 apr 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Om du inte får ett bekräftelsemejl får du pröva att anmäla dig igen. Om det ändå inte fungerar kan du kontakta jannicke.hellberg@lansstyrelsen.se

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 17 april klockan 23.59.

Kontakt

Jannicke Hellberg
Telefon: 010-224 52 42
E-post: jannicke.hellberg@lansstyrelsen.se

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss