Risk för skogsbrand i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

22 mar 2024 klocka 09.00 - 12.00

Webbinarium om ekologisk biodling

Bi flyger mot blomma. Foto: Jörgen Thunberg.

Foto: Jörgen Thunberg

Är du nyfiken på ekologisk biodling i Norge? Vill du få inspiration om ekologisk biodling och vilka mervärden en KRAV-certifiering kan ge? Välkommen till vårt webbinarium.

Målgrupp

Ekologiska biodlare som vill inspireras och få nya kunskaper. Vi vänder oss även till dig som har kunskap av ekologisk biodling men ännu inte ställt om.

Program

Här hittar du webbinariets program:

Ekologisk biodling på Røisilien Bigård, Norge

Ingegärd Øien kommer att berätta om sin biodling i Norge. Ingegärd har lång och bred erfarenhet av ekologisk biodling. Företaget har cirka 250 bisamhällen. Ingegärd odlar även drottningar, för eget bruk och till försäljning. Den ekologiska biodlingen i Sverige och Norge både skiljer sig åt och liknar varandra.

Mervärde med KRAV

Eve Roubinet, KRAV, kommer att tala om vilka mervärden det ger att certifiera sin biodling till KRAV.

Screening av amerikansk yngelröta

Emmy Sundström, Mellifera veterinärtjänst, kommer att berätta om screeningen av amerikansk yngelröta. Provtagningen ger möjlighet att förhindra sjukdomsutbrott. Du kommer att få reda på hur provtagningen går till och vilka resultat de ser. Emmy kommer även att berätta hur hennes familjs företag, Upplands Honung AB, använt sig av metoden.

Primärproduktion honung

Emma Frisberg, Länsstyrelsen i Västra Götaland, kommer att berätta om de vanligaste felen som upptäcks vid en primärproduktionskontroll och vad du som honungsproducent ska tänka på för att undvika dem.

Övrigt

Vi rekommenderar att du har en dator med högtalare och gärna mikrofon. Någon dag innan webbinariet kommer du att få ett mejl med instruktioner om hur du kopplar upp dig och en länk till mötet.

Var:
Skype
Kostnad:
Kostnadsfritt, men du måste anmäla dig för att kunna delta.
Sista anmälningsdag:
18 mar 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig mejladress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Om du inte fått en bekräftelse på din anmälan via e-post inom en timme, hör av dig till kontaktpersonen så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.

Om du ska anmäla flera personer behöver du gå in på sidan manuellt efter varje anmälan. Uppdatera inte sidan och tryck inte på tillbaka-knappen. Då finns risk att du anmäler dig själv flera gånger.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 18 mars klockan 23.59.

Kontakt

Namn: Karin Jarl
Telefon: 010-224 56 51
E-post: karin.jarl@lansstyrelsen.se

Medfinansieras av EU
Ekoklövern.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss