Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nytt material ska hjälpa tonårsföräldrar att prata om lustgas

Ett antal broschyrer på olika språk som handlar om lustgas

Länsstyrelserna har tagit fram ett material om lustgas som riktar sig till tonårsföräldrar. Syftet är att skapa kännedom om riskerna med att använda lustgas som berusningsmedel och vad man som tonårsförälder och viktig vuxen kan göra.

På senare år har det blivit vanligare att unga använder lustgas. Därför finns det ett stort behov av att informera vuxna i ungas närhet om riskerna – och vad man som viktig vuxen kan göra, säger Eva-Linnéa Eriksson på Länsstyrelsen.

Materialet innehåller kunskapsbaserad information som kan användas i mötet med föräldrar och andra viktiga vuxna i barn och ungas närhet. Materialet kan användas av exempelvis skola, socialtjänst, föräldraskapsstödjare, föreningar med flera.

Använder din tonåring lustgas Länk till annan webbplats.

Olika språk

Materialet finns också på olika språk. Du hittar en länk till materialet på Länsstyrelsens webbsida om ANDTS-samordning under rubriken Lustgas som berusningsmedel.

ANDTS-samordning

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss