Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Man vid ett bord tittar på sin mobil. Foto: Johners bildbyrå

Säkerhetsläget i vår omvärld

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här samlar vi några länkar till relevant information.

KALENDER

 • 19 maj 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Våldsutsatta kvinnor i missbruk Välkommen på ett dialogmöte med temat våldsutsatta kvinnor i missbruk!

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 maj 2022 Klocka som ikon 13.00 - 16.00
  Hedersrelaterat våld och missbruk Välkommen till en eftermiddagsföreläsning som handlar om ungdomar som är utsatta för hedersförtryck och hur deras utsatthet kan ta leda till missbruk av alkohol och droger.

  Anmäl dig här – senast 18 maj

 • 23 maj 2022 Klocka som ikon 15.00 - 16.00
  Höjt statsbidrag för föräldraskapsstödsprogram Välkommen på ett digitalt informationsmöte om syftet med det nya statsbidraget som kommunerna har tilldelats för att stärka det arbetet med föräldraskapsstödsprogram.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 23 maj 2022 Klocka som ikon 19.00 - 21.00
  Mer blommor genom rationell ängsskötsel Lär dig mer om ängens värden och betydelsen av ängsmarksskötsel.

  Anmälningsdatum är passerat

Illustration med svensk flagga och röd husgavel mot blå himmel.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Samhälle

Säkerhet och beredskap

Vid en större samhällsstörning behöver alla hjälpas åt. Länsstyrelsens roll är att hålla ihop samarbetet inom krisberedskap och civilt försvar i länet.

Om oss

Vår landshövding

Ulrica Gradin är vikarierande landshövding i Västmanlands län efter Minoo Akhtarzand som gick i pension 1 december 2021. Landshövdingen är länsstyrelsens chef och utses direkt av regeringen.

NYHETER

 • Två svarta damcyklar står parkerade med framhjulen mot varandra vid vägkant i grönskande landskap.
  2022-05-02

  Njutomhus – vad är grön infrastruktur och hur kan du upptäcka den

  Att cykla genom ett eklandskap eller ta en promenad i staden är exempel på aktiviteter i vad som kallas gröna infrastrukturer. Grön infrastruktur är ett begrepp som vi använder för att förklara hur natur hänger ihop för såväl människor som djur och växter. Länsstyrelsen har tagit fram fyra korta filmer som visar hur du på ett enkelt och lustfyllt sätt kan uppleva den gröna infrastrukturen.
 • 2022-05-02

  Stoppa kvarkan

  Första veckan i maj uppmärksammar vi sjukdomen kvarka, en smittsam luftvägssjukdom som drabbar hästar och kan göra dem svå...
 • 2022-04-21

  Frågor och svar för dig som vill hjälpa personer på flykt från Ukraina

  Många undrar vad som gäller för privatpersoner som tar emot flyktingar från Ukraina i sina hem, eller på annat sätt vill h...
 • 2022-04-21

  Vänskapsrelationer och kunskapsstärkande insatser

  Att hjälpa flyktingar till en bra start i sitt nya hemland har stor betydelse. Under några år har kommuner i Västmanland k...