Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Illustration med en karta över delar av norra Europa där Sverige är färgmarkerat. Och Västernorrlands län är utlyft i en annan färg.

Länsstyrelsens roll i den gröna etableringen

Flera industrietableringar är på gång i länet. Det är en del i omställningen för en hållbar industriell utveckling. Länsstyrelsen Västernorrland har en viktig roll när det gäller prövning av tillstånd och se till att etableringarna görs med hänsyn till alla de intressen och värden som finns i områdena. Vi beskriver processen för tillståndsprövning och läget just nu i de olika projekten.

KALENDER

 • 28 feb 2024 Klocka som ikon 09.30 - 15.00
  Optimera din lönsamhet med eget vallfoder Vill du lära dig mer om att producera eget vallfoder till lantbruksdjur? Då är du välkommen till Hotell Höga kusten för en heldag om foderanalyser och vall.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 11 mar 2024 Klocka som ikon 18.30 - 20.00
  Ägarskifte del 1: Hur startar processen? Vill du ta över eller överlåta ett lantbruk men är osäker på hur du går till väga? I vår tredelade föreläsningsserie lär du dig mer om hur processen går till, om psykologisk motståndskraft och positiv...

  Anmäl dig här – senast 7 mars

 • 13 mar 2024 Klocka som ikon 08.30 - 15.00
  Handläggarträff för detaljplanerare och översiktsplanerare i Västernorrland Länsstyrelsen Västernorrland bjuder in till handläggarträff den 13 mars i Härnösand. Träffen syftar till att lyfta aktuella planeringsfrågor och ge tid för samtal och dialog planerare emellan.

  Anmäl dig här – senast 1 mars

 • 14 mar 2024 Klocka som ikon 13.00 - 14.15
  Digital seminarieserie - Kommunikation i totalförsvaret (del 2) Länsstyrelsen Västernorrland i samarbete med länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten och Jämtland bjuder in till en digital seminarieserie i fyra delar med fokus på kommunikation i totalförsvaret.

  Anmäl dig här – senast 11 mars

Samhälle

Bidrag för integrationsinsatser

Nu kan kommuner, kommunalförbund och ideella organisationer söka bidrag för olika insatser riktade till asylsökande, skyddsbehövande enligt massflyktsdirektivet, nyanlända eller ensamkommande barn.

Samhälle

Motortrafik i naturen

För dig som gillar att färdas över snötäckta vidder på snöskoter, gäller speciella regler. Här finns information om vad som gäller för motortrafik i naturen.

Natur och landsbygd

Dags att ansöka om jordbrukarstöd

Som lantbrukare kan du söka jordbrukarstöd för att sköta mark och djur. SAM-internet har öppet till och med den 11 april.

Porträttbild på kvinna med grå page, svarta glasögon och en svart tröja med blommiga slag.

Om oss

Landshövding och länsråd

Carin Jämtin är landshövding för Västernorrlands län. Hör henne berätta om hur hon ser på sin roll, förutsättningarna i länet och länsstyrelsens roll i utvecklingen.

Gata med villor i olika färger, träd och blommande buskar.

Samhälle

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Äger och bor du i ett småhus som värms upp med gas eller el? Då kan du ansöka om bidrag för att kunna genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

Snöigt landskap med ungtallar som vajar i vinden. Två personer står redo att sätta på sig skidor och susa ner för en brant. De har utsikt över havet där de står.

Besöksmål

Vintervänliga naturreservat

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet? Visste du att det finns reservat som går att besöka även på vintern? Bocka i "vintervänligt" i Hitta via filtrering på Besöksmål, så hittar du dit!

NYHETER

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss