Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Upplev länets vackra natur

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet, vill du ta del av utställningar vid naturum Höga Kusten eller bocka av vilka reservat du redan besökt i våra krysslistor? Vi har samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

KALENDER

 • 26 sep 2023 Klocka som ikon 12.00 - 16.00
  Workshop Framtidsdialog - Länsstrategi för jämställdhet Välkommen att delta i en framtidsdialog där vi tillsammans, utifrån prioriterade områden, formulerar långsiktiga mål och skapar en gemensam bild och riktning.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 27 sep 2023 Klocka som ikon 09.00 - 13.00
  Workshop för ägarskap och samhandling Välkommen till en workshop för att lägga grunden för det strategiska länsövergripande arbetet med särskilt fokus på hur vi tillsammans kan göra och följa tydliga framflyttningar för ökad jämställdhet.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 28 sep 2023 Klocka som ikon 09.00 - 14.00
  Utbildning om statliga ersättningar till kommuner Välkommen till en digital utbildningsdag tillsammans med Migrationsverkets enhet för statliga ersättningar.

  Anmäl dig här – senast 25 september

 • 04 13 okt 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Frukostwebbinarier om hållbar konsumtion RUS, länsstyrelsernas regionala utveckling och samverkan i miljömålssystemet, bjuder tillsammans med nationella myndigheter in till webbinarier som tar upp olika delar av konsumtionsområdet.

  Ingen anmälan krävs

Miljö och vatten

Investeringsstöd från Klimatklivet

Har din organisation eller ditt företag en idé som kan bidra till att minska samhällets klimatpåverkan? Då kan ni senast den 29 september ansöka om stöd från Klimatklivet för att utföra åtgärden.

Djur

Älgjakt 2023-2024

Just nu pågår älgjakten 2023-2024 i länet. Här hittar du information om jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till länsstyrelsen.

En hand håller ett betalkort över en kortterminal.

Bo och leva

Svara på enkät om betaltjänster

Använder du kontanter, digital betalning eller både och? Betalar du räkningar på bank, i butik eller via dator? Hanterar du dagskassor? Delta gärna i vår enkät om hur betaltjänster fungerar för dig!

En mås står på en sten ute i vattnet.

Miljö och vatten

Aktuell information om läget vid havet och kusten

Undrar du vad du ska göra om du ser algblomning, död säl, döda eller sjuka fåglar eller fiskar vid kusten? Informationscentralen för Bottniska viken har svaren och aktuell info om läget.

Om oss

Tyck till om förvaltningsplan för världsarvet Höga Kusten

Länsstyrelsen Västernorrland och Forststyrelsen i Finland arbetar med den första gemensamma förvaltningsplanen för världsarvet Höga Kusten och Kvarkens skärgård. Vi vill gärna ha dina synpunkter!

Gata med villor i olika färger, träd och blommande buskar.

Miljö och vatten

Bidrag för energieffektivisering i småhus

Äger och bor du i ett småhus som värms upp med gas eller el? Då kan du ansöka om bidrag för att kunna genomföra vissa energieffektiviserande åtgärder.

NYHETER

 • 2023-09-22

  Öka din motståndskraft genom att Öva!

  På måndag drar Beredskapsveckan igång, en årlig insats för att öka människors motståndskraft inför kriser och krig. Många föreningar och organisationer i Västernorrland bidrar med aktiviteter under veckan.

Landshövding

Carin Jämtin

Besöksadress

Nybrogatan 15 och Pumpbacksgatan 19

Postadress

871 86 Härnösand

Organisationsnummer

202100-2445

Följ oss