Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Nya pandemirestriktioner från och med den 1 december

Den 1 december införs krav på vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 deltagare. Syftet är att minska risken för smittspridning. Enligt regeringens beslut ska de som anordnar en sammankomst ha en rutin för kontroll av vaccinationsbevis. Länsstyrelsen har i uppdrag att kontrollera att beslutet följs.

KALENDER

Bo och leva

Ny ansökningsomgång för stöd till näringsidkare

Nu pågår en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare. Den vänder sig endast till personer som varit sjukskrivna eller föräldralediga med alternativ referensperiod.

Bo och leva

Vill du sprida ut aska?

Vill du sprida ut aska efter en avliden person på en annan plats än en begravningsplats? Då behöver du ansöka om tillstånd hos Länsstyrelsen. Använd vår e-tjänst.

Person med paraply som vänder sig efter vinden under regnoväder.

Samhälle

Konsekvensbaserade vädervarningar

SMHI har förnyat systemet för vädervarningar. SMHI kan ta hjälp av länsstyrelsen för att bedöma hur en väderhändelse kan komma att påverka vårt län. Det är även nya symboler och färger på varningarna.

Djur

Älgjakt 2021-2022

Regeringen beslutade i maj om om nya jakttider. Läs på om vad som gäller i länet under älgjakten 2021-2022, som just nu pågår.

Bo och leva

Information om stiftelser

Har du bildat en stiftelse? Här finns information om hur du registrerar och förvaltar den och vilka lagar som gäller för stiftelser. Det finns även information om upplösning av stiftelser.

Besöksmål

Naturreservat och kulturmiljöer

Naturen är en bra plats att vistas i under pandemin. Frisk luft och enkelt att hålla avstånd. Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

NYHETER

 • 2021-12-01

  Länsstyrelserna får ett utökat tillsynsuppdrag över säkerhetsskydd

  Den 1 december 2021 börjar ändringar i säkerhetsskyddslagstiftningen att gälla. I samband med ändringarna får länsstyrelse...
 • 2021-12-01

  Ny rapport visar att Sveriges kontantinfrastruktur är sårbar

  Idag presenterar länsstyrelsen rapporten Bevakning av grundläggande betaltjänster 2021 för regeringen. Bedömningen är att ...
 • 2021-12-01

  Ny ansökningsomgång för stöd till näringsidkare

  Regeringen har beslutat om en ny ansökningsomgång för omsättningsstöd för enskilda näringsidkare. Den nya ansökningsomgång...