Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Lampor som hänger i koppartråd.

Spara energi

Vi står inför en utmanande vinter med höga elkostnader. Vi ger dig mer information om vad länsstyrelsen och andra myndigheter gör. Och vad du själv kan göra för att minska din energianvändning.

KALENDER

 • 12 dec 2022 Klocka som ikon 09.15 - 15.30
  Kunskapsdag om föräldraskapsstöd Välkommen till en kunskapshöjande dag på temat föräldraskapsstöd.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 15 dec 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Energibesparings­åtgärder i offentlig verksamhet Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i offentlig verksamhets kontorslokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 16 dec 2022 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 01 feb 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.30
  Den 1 februari håller vi en digital nationell konferens med fokus på killars våld mot tjejer och våld i ungas relationer. Konferensen utgör startskottet för kampanjen ”Svartsjuka är inte romantiskt”, ...

  Anmäl dig här – senast 31 januari

Djur

Omhändertagen hund söker ett nytt hem

Just nu finns det en omhändertagen hund som söker ett nytt hem. Är du eller någon du känner sugen på att köpa den? Fyll i en intresseanmälan.

Samhälle

Motortrafik i naturen

För dig som gillar att färdas över snötäckta vidder på snöskoter, gäller speciella regler. Här finns information om vad som gäller för motortrafik i naturen.

Miljö och vatten

Sök LOVA-bidrag för bättre vattenmiljöer

Lokala åtgärder för bättre havs- och vattenmiljö kan få stöd genom LOVA-bidrag. Sista ansökningsdag för projekt i Västernorrlands län som ska starta 2023, är den 1 februari 2023.

Utsikt från Stortorget ovanför Mannaminne.

Besöksmål

Naturreservat och kulturmiljöer

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet? Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

Djur

Älgjakt 2022-2023

Just nu pågår älgjakten 2022-2023 i länet. Här hittar du information om jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till länsstyrelsen.

Om oss

Projekt för regional tillväxt

Länsstyrelserna arbetar för en hållbar tillväxt och utveckling i länet. Målet att alla ska ha möjlighet att bo, utvecklas och driva företag. I länet arbetar vi med flera projekt kopplade till detta.

NYHETER

 • Höga kustenbron
  2022-12-08

  Klimatförändringar påverkar världsarvet

  Globalt anses klimatförändringarna vara ett av de snabbast växande hoten mot våra världsarv. Förändringarna kommer att få effekter även på vårt närmaste världsarv; Höga Kusten och Kvarkens skärgård. Det visar en ny rapport som Länsstyrelsen Västernorrland tagit fram tillsammans med finska kollegor.
 • 2022-12-01

  Försämrad tillgång till grundläggande betaltjänster

  Idag presenterar länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2022” för regeringen. Bedömningen är at...
 • 2022-11-25

  Civilministern besöker Västernorrland

  Måndag den 28 november får Länsstyrelsen Västernorrland besök av civilminister Erik Slottner för att samtala om grön omstä...
 • 2022-11-24

  Elförsörjningen i Västernorrland lockade många till seminarium

  I slutet av förra veckan deltog Svenska kraftnät, Region Västernorrland, länets kommuner och företagarorganisationer på et...