Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

KALENDER

Om oss

H.M. Konungen firas i Härnösand den 8 maj

H.M. Konungen Carl XVI Gustaf firar 50 år på tronen under 2023. Med anledning av detta reser Kungaparet runt till alla 21 län. Och när de kommer till Härnösand den 8 maj, är du välkommen att delta!

Samhälle

Motortrafik i naturen

För dig som gillar att färdas över snötäckta vidder på snöskoter, gäller speciella regler. Här finns information om vad som gäller för motortrafik i naturen.

En sladd, ett eluttag samt en glödlampa. Allt målat i gult mot en lila bakgrund.

Miljö och vatten

Stöd i energibesparing

Länsstyrelsen ger stöd till kommuner och regioner i arbetet att minska och effektivisera energianvädningen.

Snöigt landskap med ungtallar som vajar i vinden. Två personer står redo att sätta på sig skidor och susa ner för en brant. De har utsikt över havet där de står.

Besöksmål

Vintervänliga naturreservat

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet? Visste du att det finns reservat som går att besöka även på vintern? Bocka i "vintervänligt" i Hitta via filtrering på Besöksmål, så hittar du dit!

Djur

Djurskydd - vem ansvarar för vad?

Vilket ansvar har du som djurägare? Vad ska du göra om du ser att djur far illa? Vad krävs för att få djurförbud? Länsstyrelsens arbete innebär bland annat att vi gör kontroller att djur har det bra.

Om oss

Projekt för regional tillväxt

Länsstyrelserna arbetar för en hållbar tillväxt och utveckling i länet. Målet att alla ska ha möjlighet att bo, utvecklas och driva företag. I länet arbetar vi med flera projekt kopplade till detta.

NYHETER

 • 2023-03-24

  Residentet i Härnösand mörkläggs på lördag

  På lördag kväll bli det mörkt på residenset under en timme. Detta för att uppmärksamma Earth Hour och bidra till att öka medvetenheten om klimatförändringarna och förlusten av biologisk mångfald.
 • 2023-03-24

  Skogens mångbruk fokus i ny förstudie

  Länsstyrelsen Västernorrland har beviljats medel för en förstudie om mångbruk av skog i Västernorrland och Jämtland/Härjed...
 • 2023-03-22

  Varg kring området runt Östavall

  Tre olika vargar rör sig i området kring Östavall. Länsstyrelsen uppmanar boende i området att se över sin omgivning för a...
 • 2023-03-22

  Projekt för ökad jämställdhet i skogsbranschen summeras

  Stora delar av Skogsverige samlas i Sundsvall i dag onsdag den 22 mars. Då bjuder projektet Jämställdhet i skogsbranschen ...