Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Lampor som hänger i koppartråd.

Spara energi

Vi står inför en utmanande vinter med höga elkostnader. Vi ger dig mer information om vad länsstyrelsen och andra myndigheter gör. Och vad du själv kan göra för att minska din energianvändning.

KALENDER

 • 21 27 nov 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  En vecka fri från våld Under vecka 47 uppmärksammas den nationella kampanj- och aktivitetsveckan En vecka fri från våld i hela landet. Här kommer vi samla de aktiviteter som sker i länet under veckan.

  Ingen anmälan krävs

 • 29 nov 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.15
  Barns rätt till information vid en samhällskris Barnombudsmannen och Länsstyrelserna bjuder in till en konferens som syftar till att öka kunskapen om hur man kan säkerställa barns rätt till information vid samhällskris. Konferensen är kostnadsfri o...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 nov 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.45
  "Hör du mig?" - En eftermiddag om barns rätt till information Välkommen till en eftermiddag om barns rätt till information! Vid detta tillfälle lyfts de regionala intiativ och projekt som genomförts i syfte att öka kunskapen kring barns rätt till information vid...

  Anmäl dig här – senast 28 november

 • 30 01 nov 2022 dec 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Nationell samling för delaktighet: Internationella
  funktionshindersdagen 2022
  Under två fullspäckade dagar kommer ni få ta del av metoder och kunskap kring hur det funktionshinderspolitiska arbetet kan bedrivas. Goda exempel på kommunalt och regionalt arbete kommer också att pr...

  Anmälningsdatum är passerat

Djur

Älgjakt 2022-2023

Just nu pågår älgjakten 2022-2023 i länet. Här hittar du information om jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till länsstyrelsen.

Djur

Bestämmelser för fiske i länet

Är du sugen på en fisketur? Det finns dock vissa bestämmelser för fisket och fredningsområden du behöver känna till och hålla dig uppdaterad kring. De är till för att skydda och bevara fiskbeståndet.

Natur och landsbygd

Sök LONA-bidrag senast 1 december

Lokala naturvårdssatsningen (LONA) ger möjlighet för kommuner att söka medel för projekt inom naturvård och friluftsliv. Det finns även särskilda satsningar på våtmarker och vilda pollinatörer.

Utsikt från Stortorget ovanför Mannaminne.

Besöksmål

Naturreservat och kulturmiljöer

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet? Här har vi samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

Bo och leva

Vill du sprida ut aska?

Vill du sprida ut aska efter en avliden person på en annan plats än en begravningsplats? Då behöver du ansöka om tillstånd hos Länsstyrelsen. Använd vår e-tjänst.

Om oss

Projekt för regional tillväxt

Länsstyrelserna arbetar för en hållbar tillväxt och utveckling i länet. Målet att alla ska ha möjlighet att bo, utvecklas och driva företag. I länet arbetar vi med flera projekt kopplade till detta.

NYHETER

 • 2022-11-25

  Civilministern besöker Västernorrland

  Måndag den 28 november får Länsstyrelsen Västernorrland besök av civilminister Erik Slottner för att samtala om grön omställning i länet och vilka krav det ställer på vår verksamhet.
 • 2022-11-24

  Elförsörjningen i Västernorrland lockade många till seminarium

  I slutet av förra veckan deltog Svenska kraftnät, Region Västernorrland, länets kommuner och företagarorganisationer på et...
 • 2022-11-22

  Landshövdingens aktiviteter vecka 47-48

  Här presenteras ett urval av landshövding Berit Högmans aktiviteter.
 • 2022-11-22

  Länsstyrelsen är den mest attraktiva arbetsgivaren för naturvetare

  Drygt 6 000 av fackförbundet Naturvetarnas medlemmar har i en enkätundersökning listat vilka arbetsgivare de helst vill jo...