Aktuella varningsmeddelanden i Västernorrlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Länsstyrelsen Västernorrland – Västernorrland

Upplev länets vackra natur

Är du sugen på att upptäcka nya platser i länet, vill du ta del av utställningar vid naturum Höga Kusten eller bocka av vilka reservat du redan besökt i våra krysslistor? Vi har samlat information och inspiration för dig som söker natur- och kulturmiljöupplevelser.

KALENDER

 • 23 31 maj 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  En bra start som fårägare Vi erbjuder denna kurs, på sex tillfällen, för dig som funderar på att skaffa får eller nyligen startat upp en fårbesättning. Syftet är att du ska undvika de vanligaste fallgroparna och få en bra star...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 jun 2023 Klocka som ikon 12.00 - 18.00
  Aktörsträff för integration i Västernorrland Länsstyrelsen Västernorrland välkomnar aktörer för integration till en aktörsträff.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 10 03 jun 2023 sep 2023 Klocka som ikon Heldag
  Sommarutställning på Mannaminne Under sommaren visas en utställning på Mannaminne som porträtterar tolv personer från Timrå. De berättar om betydelsen av att ha jobb, om delaktighet och om värdighet.

  Ingen anmälan krävs

 • 10 jun 2023 Klocka som ikon 13.00 - 14.00
  Invigning av sommarutställningpå Mannaminne
  Utställningen "Betydelsen av ett jobb - om värdighet och delaktighet" invigs på Mannaminne. Det blir visning av utställningen med utrymme för samtal, dialog och reflektion.

  Ingen anmälan krävs

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

En kvinna ligger på mage i skogen med en bärbar dator framför sig.

Om oss

Bidra i förstudie om skogens mångbruk

Just nu genomförs en förstudie om mångbruk av skog i Västernorrland och Jämtland/Härjedalen. Driver du företag med skogen som bas eller inspirationskälla? Fyll i formulär och bidra till kartläggning!

Natur och landsbygd

Strandskyddsdispens

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens från strandskyddet hos länsstyrelsen eller kommunen.

Bo och leva

Information om stiftelser

Har du bildat en stiftelse? Här finns information om hur du registrerar och förvaltar den och vilka lagar som gäller för stiftelser. Det finns även information om upplösning av stiftelser.

Djur

Bestämmelser för fiske i länet

Är du sugen på en fisketur? Det finns dock vissa bestämmelser för fisket och fredningsområden du behöver känna till och hålla dig uppdaterad kring. De är till för att skydda och bevara fiskbeståndet.

Om oss

Projekt för regional tillväxt

Länsstyrelserna arbetar för en hållbar tillväxt och utveckling i länet. Målet att alla ska ha möjlighet att bo, utvecklas och driva företag. I länet arbetar vi med flera projekt kopplade till detta.

NYHETER

 • 2023-06-01

  Ny ansökningsomgång av Klimatklivet

  Nu är det klart att nästa utlysning av Klimatklivet kommer att vara öppen för ansökningar mellan den 18 och 29 september i...
 • 2023-05-31

  Havsplanerna ändras för att bidra till ökad energiproduktion

  Sveriges havsplaner ska ändras. Syftet är att möta behovet av ökad elproduktion genom att skapa förutsättningar för mer en...
 • 2023-05-29

  Hållbara etableringar viktiga för länets utveckling

  Grönt flygbränsle i Långsele, vätgas i Alby och Ljungaverk, batteridelar i Torsboda. Industrins gröna omställning märks ru...