Aktuella vädervarningar i Värmlands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Välkommen till Framtidens offentliga måltider

Vad får framtidens konsumenter lära sig i skolan om livsmedel och mat? Måndagen den 8 maj arrangerar Länsstyrelsen Värmland ”Framtidens offentliga måltider” med inspirationsföreläsningar på Värmlands Museum och studiebesök till Västerstrandsskolans nya skolträdgård.

Projektet ”Framtidens offentliga måltider” är en satsning i arbetet med den svenska livsmedelsstrategin. Projektet finansieras av EU-medel och har bland annat hämtat inspiration från den engelska modellen Food for Life (Soil Association). Framtidens offentliga måltider har som målsättning att lyfta fram närproducerade produkter i skolkök och i klassrum för att utbilda framtidens konsumenter och därigenom stärka den regionala livsmedelsproduktionen.

Kunskapsutbyte och inspiration

Måndag 8 maj samlas kostchefer, kockar, pedagoger, rektorer, politiker, branschföreningar med flera för kunskapsutbyte och inspiration. Medverkar i programmet gör bland andra Raksha Mistry från Soil Association i England, som ska berätta om arbetet utifrån modellen Food for life. Även Tom Václavík från Tjeckien kommer till Värmland för att berätta om arbetet utifrån Really Healthy School Program. Medverkar gör också Andreas Andersson, högstadielärare och inspiratör om att knyta an odling och pedagogik.

Moderator för konferensen som anordnas på Värmlands Museum är Lisa Lemke, tv-kock, matinspiratör och matstylist.

Studiebesök i ny skolträdgård

Efter lunchen väntar ett studiebesök på Västerstrandsskolan i Karlstad där skolpersonal tar emot konferensdeltagarna för att berätta om skolans nya trädgård och hydroponiska skåp för odling.

Media är välkomna att vara med, både vid konferensen på Värmlands Museum och vid studiebesöket på Västerstrandsskolan i Karlstad. Anmäl vem som kommer, när ni deltar samt om det finns önskemål om enskilda intervjuer.

Dag: Måndag 8 maj 2023
Tid och plats:
Konferensen startar kl. 09.00 på Värmlands Museum. Studiebesöket på Västerstrandsskolan i Karlstad startar kl. 13.40.
Anmälan för media: Se kontaktpersoner.

Program, Framtidens offentliga måltider, 8 maj Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss