Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kronprinsessan besökte Ängsö nationalpark

Kronprinsessan Victoria i Ängsö nationalpark.

Kronprinsessan på besök i Ängsö nationalpark. Foto: Länsstyrelsen Stockholm

I fredags, den 9 juni, besökte Kronprinsessan Victoria Ängsö nationalpark. Länsstyrelsens länsöverdirektör och representanter från miljöavdelningen välkomnade Kronprinsessan och guidade runt i nationalparken, som bildades 1909 och därmed är en av de äldsta i Sverige och Europa.

Besöket är en del av Kronprinsessans initiativ att besöka Sveriges samtliga nationalparker. Genom besöken vill Kronprinsessan främja friluftsliv, uppmuntra rörelse och få fler att upptäcka naturupplevelser som Sverige har att erbjuda.

Under dagens vandring fick Kronprinsessan information om nationalparkens och öns historia och miljö. Kronprinsessan fick också tillverka en mulmholk, som gynnar många insekter.

Vi är glada att Kronprinsessan visar intresse för skyddad natur och prioriterar att besöka och uppmärksamma Sveriges nationalparker. Vi hade en jättefin dag på Ängsö, en av Stockholms läns två nationalparker, där vi fick ta del av vacker natur och givande information. Kronprinsessan visar verkligen ett genuint engagemang för natur- och kulturvårdens betydelse liksom värdet av att alla ska få möjlighet att ta del av naturen och upplevelserna den ger, säger länsöverdirektör Åsa Ryding.

Ängsö nationalpark ligger i hjärtat av Roslagen, i Norrtälje kommun, och nås endast med båt. Ängsö är känd för sin blomsterprakt, inte minst orkidén Adam och Eva. Dessutom är Ängsö ett paradis för fåglar och bjuder på en variation av ängar, hagar och gammal skog.

Ängsö nationalpark

Kontakt

Länsstyrelsen Stockholm

Box 22067, 104 22 Stockholm

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss