Snöfall i Östergötlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Östergötlands hertiginna fyller tolv år

Carl Fredrik Graf som håller i armbandet till prinsessan Estelle

I dag fyller Prinsessan Estelle tolv år. Inför födelsedagen har Östergötlands landshövding Carl Fredrik Graf skickat ett telegram och ett armband från Linköpingsföretaget Just Wood med tema agenda 2030.

Armbandet och siffran 17 i armbandet står för de 17 globala målen och hur vi, var och en och tillsammans, kan vara med och bidra till en hållbar utveckling för vår värld och kommande generationer att leva och verka i, säger Carl Fredrik Graf.

Armbandet, i trä, har tillverkats med omtanke om människa och miljö.

För två år sedan besökte Prinsessan Estelle Östergötland. Det blev för alla ett uppskattat besök då Prinsessan Estelle invigde Naturum Tåkern som då firade tio år. På området finns också en 700 meter lång sagostig som bär Prinsessan Estelles namn.

I maj i fjol hade Östergötland besök av Kungen och Drottningen som gästade Linköping för att uppmärksamma Kungens 50 år på tronen samt 500-årsminnet av valet av Gustav Vasa till Sveriges kung. Och i slutet av januari i år var Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel i Linköping. Dagen började på SAAB, fortsatte på Socialförvaltningen på Linköpings kommun och avslutades på Linköpings slott där seminariet Östergötland tillsammans mot brott arrangerades av länsstyrelsen.

Länsstyrelsen ser alltid fram emot besök från Kungahuset och inte minst av Hertiginnan av Östergötland, Prinsessan Estelle som vi alla gratulerar på födelsedagen. Vi visar gärna upp vad vårt vackra och livskraftiga län har att erbjuda, säger Carl Fredrik Graf.

Prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle Silvia Ewa Mary föddes den 23 februari 2012 som första barn till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel. Därmed är Prinsessan Estelle den andra i tronföljden efter sin mor. I samband med konseljen på Kungliga slottet dagen efter födseln meddelade H.M. Konungen Prinsessans namn samt att hon blev hertiginna av Östergötland. Vid naturum Tåkern finns en 700 meter lång sagostig som bär Prinsessan Estelles namn.

Stigen är en gåva från länet som överlämnades av dåvarande landshövdingen Elisabeth Nilsson vid prinsessdopet våren 2012. Stigen invigdes av Prinsessan själv den 17 maj 2014, vilket var Prinsessans första officiella besök i länet. På Linköpings slott finns även en salong som bär Prinsessan Estelles namn. Sedan 2012 finns dessutom en bakelse från Östergötland som tillägnades Prinsessan Estelle efter en konditortävling.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss