Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Miljöteknik i fokus under delegationsresa till Norge

Porträttbild på landshövding Carl Fredrik Graf.

Landshövding Carl Fredrik Graf har bjudit in representanter från Östergötland till en delegationsresa till Oslo. Foto: Elina Johansson/Länsstyrelsen Östergötland

Den 20 till 22 mars befinner sig landshövding Carl Fredrik Graf tillsammans med en delegation från Östergötland i Oslo. Syftet med resan är att främja länets affärsrelationer inom förnybar energi och miljöteknik.

Ett stenkast västerut ligger en av våra främsta exportmarknader för bland annat miljöteknik och energismarta lösningar. För att ge östgötska företag chansen att inhämta ny kunskap och utöka sina kontakter med den norska marknaden har landshövding Carl Fredrik Graf bjudit in näringslivsrepresentanter samt offentliga och affärsstödjande representanter till en delegationsresa till Oslo.

Mellan den 20 och 22 mars är den östgötska delegationen i vårt grannland för att utforska vilka affärsmöjligheter som finns, diskutera med offentliga företrädare om utmaningar längs vägen samt ta del av inspirerande studiebesök. Initiativet till resan ligger i linje med Östergötlands energi- och klimatstrategi samt Länsstyrelsen Östergötlands arbete med utvecklingsmålen inom Agenda 2030.

– Resan har ett mycket intressant program. Jag hoppas och tror att vi alla får en ökad inblick i vilka möjligheter som finns för östgötska företag, hur det norska näringslivet arbetar med klimatfrågan samt på vilket sätt politiska initiativ och offentlig upphandling styr mot mer klimatvänliga lösningar, säger Carl Fredrik Graf.

Länsstyrelsen Östergötland har en lång tradition av att arrangera delegationsresor för representanter från länet. De två senaste resorna har gått till Japan (2018) och Kenya (2019). Resan till Oslo var planerad att genomföras både 2020 och 2021, men har blivit uppskjuten på grund av covid-19-pandemin.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Carl Fredrik Graf

Besöksadress

Östgötagatan 3, Linköping

Postadress

581 86 Linköping

Organisationsnummer

202100-2270

Följ oss