Aktuella varningsmeddelanden i Kalmar länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

15 mar 2024 klocka 10.00 - 15.00

Grundutbildning: Behandling
av personer med spelberoende

Tre tärningar

Bild: Pixabay

Välkommen till en grundutbildning som ger dig ökade kunskaper om spelmissbruk och datorspelsberoende. Genom utbildningen får du användbara KBT-verktyg för att arbeta med de här problemområdena. Utbildningen belyser hur spelandet utvecklas till ett missbruk/beroende och hur du utreder, behandlar och arbetar med återfallsprevention.

Utbildningen syftar till att ge en bred beskrivning av hur du med hjälp av KBT kan hjälpa de personer som fastnat i ett problematiskt spelande. Huvudfokus för innehållet ligger på individuella behandlingsinsatser men som också fungerar utmärkt vid gruppbehandling.

Målgrupp

Utbildningen är för dig som möter personer med spelberoende och är verksam inom missbruks- och beroendevård inom kommun eller region.

Praktisk information

Datum: Fredag den 15 mars, tisdag den 9 april och måndag den 13 maj
Tid: 10.00–15.00 alla tre dagar
Plats: Utbildningen sker digitalt via Zoom. Länk skickas inför första tillfället.

Utbildningen anordnas av Länsstyrelsen Blekinge, Länsstyrelsen Hallands län. Länsstyrelsen i Jönköpings län, Länsstyrelsen Kalmar län och Länsstyrelsen Kronoberg. Utbildningen vänder sig i första hand till dig som är yrkesverksam någon av dessa län.

Upplägg

Utbildningen är på tre dagar: 15 mars, 9 april och 13 maj. Utbildningen sker digitalt i Zoom och föreläsningsdelarna spelas in. Under dagarna varvas föreläsningar med övningar och pauser. Mellan utbildningstillfällena kommer du få case att sätta dig in i och testa dina nya kunskaper på. De inspelade föreläsningarna och casen kommer sedan finnas på Google classroom. Där ges också möjlighet att ställa frågor och samtala både med utbildaren och de andra på utbildningen.

Föreläsare och utbildare

Johan Waara är legitimerad psykolog och lärare i KBT hos Sverigehälsan. Johan arbetar också vid Uppsala universitet med flera utbildningsprogram (psykologer, läkare, socionomer, personalvetare med flera).

Var:
Digitalt via Zoom. Länk skickas inför första tillfället.
Kostnad:
Kostnadsfritt. En avgift på 500 kronor kan komma att debiteras om du uteblir.
Sista anmälningsdag:
07 mar 2024

Anmäl dig! Anmälan avser alla tre dagar av utbildningen

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 7 mars klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Allan Widman

Besöksadress

Regeringsgatan 1

Postadress

391 86 Kalmar

Organisationsnummer

202100-2304

Följ oss