28 aug 2024 klocka 18.00 - 20.00

Hållbar vinodling del 1 - Platsen och växtmaterialet

Vin i Småland? För några år sedan lät det som ett skämt, men i klimatförändringens fotspår har vi nu fått några tusental stockar i Jönköpings län. Nu erbjuder vi en kursserie för blivande och befintliga vinodlare.

Kursen fokuserar på de grundläggande odlingskunskaper. Målet är att du som vinodlare vet vad du ger dig in på och var växten behöver av dig och platsen där den ska växa. Under första kursdagen fokuserar vi på ditt mål, din plats och vin som växt.

 • Företagandet - vinstil
  • Jordmån och kllimat
  • Dränering
  • Vindskydd
  • Altitud och lutning
 • Vinplantan
  • Växtens biologi
  • Sort
  • Klon & grundstam
  • Vinlusen

Föreläsaren för kurserna blir Lotta Nordmark från SLU. Hon har bland annat forskat inom vinetableringen i Sverige. Ytterligare kurstillfällen i serien:

Etablering och växtskydd tisdagen den 10 september Länk till annan webbplats.

Beskärning, växtskydd och årscykel tisdagen den 24 september Länk till annan webbplats.

Anmälan till första träffen gör du i formuläret nedan. Vill du delta vid alla tillfällen, anmäl dig till respektive kurstillfälle genom att följa länkarna ovan. Kursen genomförs via plattformen Teams, länken och påminnelse skickas ut några dagar innan.

EU-flagga; Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling
Var:
Digitalt.
Kostnad:
Kostnadsfritt.
Sista anmälningsdag:
22 aug 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.

Sista anmälningsdag är den 22 augusti klockan 23.30.

Behövs för att kunna redovisa våra aktiviteter.
Tillhörande län
Tillhörande länOm annat än Jönköpings län
Var hittade du information om kursen?
Var hittade du information om kursen?

Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!
Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!

Om du inte fått en bekräftelse via e-post inom en timma efter din anmälan - hör av dig till oss så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören i förväg eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss