Aktuella varningsmeddelanden i Jönköpings länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

27 maj 2024 klocka 18.00 - 21.00

Rotationsbete med flera djurslag - fokus lantraser

Lantdjursraser på kulturreservatet Åsens by

Fotograf: Åsens by

Väkommen till Åsens by 27 maj för att lära dig mer om de lantraser som finns här. Lär dig mer om hur man kan använda sig av flera djurslag för att hålla landskapet öppet och motverka parasitangrepp.

På kulturreservatet Åsens by hålls landskapet öppet av bland annat rödkullor, gutefår, dalapälsfår och ardennerhästar. Under kvällen kommer vi både ha ett pass på sal där Ida Milton, rådgivare på Hushållningssällskapet går igenom teorin hur man kan lägga upp sitt rotationsbete på ett bra sätt med hänsyn till djurens tillväxt, hur man kan förebygga och hantera perioder av torka på bästa sätt samt hur man gör för att så gott det går undvika parasitangrepp.

Efter teoripasset går vi ut på vandring i de vackra betesmarkerna för att se hur Åsens by lägger upp sin betesplanering med de olika djurslagen. Staffan Linnér berättar både om driften och om de lantraser som finns i byn.

Vi kommer att fika under kvällen. Du kan antingen ta med dig egen fikakorg, eller köpa fika i Åsens bys cafeteria. Kläder efter väder!

Hjärtligt välkommen!

 

EU-flagga - strategiska planen
Var:
Kulturreservatet Åsens by, Åsen 1 578 92 Aneby
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan. Stjärnmärkta fält är obligatoriska.

Det finns 32 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 26 maj klockan 23.30.

Behövs för att kunna redovisa våra aktiviteter.


Jag vill vara med på och få en lista för samåkning
Jag vill vara med på och få en lista för samåkning


Plats där jag bor eller kan samåka från
Tillhörande län
Tillhörande länOm annat än Jönköpings län
Var hittade du information om kursen?
Var hittade du information om kursen?

Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!
Jag vill gärna ta del av framtida kurser och annan landsbygdsinformation via Länsstyrelsens digitala nyhetsbrev som framöver kommer vara en viktig kanal för nyheter!

Om du inte fått en bekräftelse via e-post inom en timma efter din anmälan - hör av dig till oss så att vi kan kontrollera att din anmälan är registrerad.
Foton tagna på våra kurser och träffar, eller inspelningar av digitala evenemang, kan komma att användas i vår marknadsföring. Vill du inte medverka på bild eller i en kurs som spelas in, meddelar du arrangören i förväg eller på plats.
Genom att fylla i formuläret godtar du att vi behandlar dina uppgifter för kursadministration. Efter kursen raderas uppgifterna.

Kontakt

Länsstyrelsen i Jönköpings län

Besöksadress: Hamngatan 4, Jönköping

Dela sidan:

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Hamngatan 4

Postadress

551 86 Jönköping

Organisationsnummer

202100-2288

Följ oss