Längre vandrings- och cykelleder i Halland

I Halland finns det fyra längre vandrings- och cykelleder. Lederna har olika karaktär men bjuder alla på storslagna natur- och kulturupplevelser. Cykellederna uppfyller Trafikverkets kriterier för nationella och regionala turistcykelleder.

Hallandsleden

Upptäck Hallands vackra inland till fots genom att vandra på Hallandsleden. Upplev naturen på nära håll och njut av stillhet och tystnad. Hallandsleden möter Skåneleden i söder och Bohusleden i norr.

Webbplatsen Hallandsleden Länk till annan webbplats.

Kattegattleden

En 390 kilometer lång cykelled som sträcker sig längs kusten från Helsingborg i Skåne, genom Halland, till Göteborg. Cykling i världsklass med fantastiska matupplevelser, vackra vyer och en doft av hav och strand.

Webbplatsen Kattegattleden Länk till annan webbplats.

Ätradalsleden

Öppna landskap, milsvida skogar och ljuvliga sjöar. Ätradalsleden går mellan Falköping och Falkenberg. Leden är totalt 20 kilometer lång, varav hälften går helt bilfri på banvall.

Ätradalsleden, webbplatsen Westswedentrails Länk till annan webbplats.

Hylteleden

Hylteleden är en cykelled som har samma plats som start och mål. Du kan självklart välja att börja och avsluta din cykeltur på Hylteleden vart du vill. Leden sträcker sig från Halmstads stadspuls i city till Hallands öppna kulturlandskap och djupa skogar.

Webbplatsen Hylteleden Länk till annan webbplats.

Översiktskarta över de längre vandrings- och cykellederna i Halland

Karta som visar de olika längre lederna i Halland. Klicka på kartan för att se den i större format.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss