Aktuella varningsmeddelanden i Gävleborgs länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Landshövdingestafetten

Inför Sveriges första friluftslivets år 2021 bjöd landshövdingen i Uppsala län, Göran Enander, sina landshövdingekollegor på länsstyrelserna att delta i en landshövdingestafett genom att genomföra en eller flera friluftslivsaktiviteter i sitt län.

Syftet med landshövdingestafetten var att uppmärksamma Friluftslivets år, friluftslivets betydelse för folkhälsa och de friluftspolitiska målen.

Med aktiviteter över hela Sverige och under hela året ville länsstyrelserna även synliggöra Sveriges samtliga 21 läns stora variation av fina natur- och kulturområden med möjlighet att utöva friluftsliv året om, den stora bredden av friluftsaktiviteter med fokus på det hållbara, enkla och tätortsnära friluftslivet samt att friluftsliv kan utövas av alla.

Stafetten invigdes under Friluftslivets års invigningsvecka i januari 2021 och aktiviteterna genomfördes sedan runt om i landet under hela året.

Stafetten kunde följas i sociala medier över hela landet under #landshövdingestafetten och i länsstyrelsens övriga kanaler.

Sammanfattning av Landshövdingestafetten, YouTube Länk till annan webbplats.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Per Bill

Besöksadress

Borgmästarplan 2, Gävle

Postadress

801 70 Gävle

Organisationsnummer

202100-2437

Följ oss