Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Vistelseförbud hävs från Norjeboke till Sibben

Länsstyrelsen Blekinges logga

Länsstyrelsen har beslutat om att häva vistelseförbudet i ytterligare delar av det oljedrabbade området i Sölvesborgs kommun. Beslutet gäller från den 27 mars.

Från och med i morgon onsdag den 27 mars är det åter tillåtet att vistas i kustremsan mellan Norjeboke och Sibben i Sölvesborgs kommun. Avspärrningsband och skyltar kommer att tas ner inom kort.

Vistelseförbud för allmänheten gäller fortfarande från strax söder om Sibben och söderut ned till Krokås samhälle och dessutom på öarna utanför Norjeboke. Exakt vilka områden som fortfarande omfattas av vistelseförbud framgår av den bifogade kartan, se nedan.

Beslutet är fattat med stöd av ordningslagen efter samråd med Sölvesborgs kommun. Vår bedömning är att det är fara för liv och hälsa att vistas i det oljedrabbade området. Allmänheten uppmanas att vara fortsatt uppmärksam och rapportera in olja till Sölvesborgs kommun.

Rapportera oljeutsläpp och oljeskadade djur - Sölvesborgs kommun (solvesborg.se) Länk till annan webbplats.

Söndagen den 22 oktober gick en passagerarfärja på grund i Pukaviksbukten. Fartyget läckte olja som nådde land samma dag. Sedan dess har det bedrivits ett omfattande saneringsarbete.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss