Kvinna med två små barn som vandrar på klipporna vid havet en sommardag. Foto: Martin Fransson.

Sommarutflykter i natur och kultur i Västra Götaland

Passa på att uppleva vacker natur och spännande kulturmiljöer i sommar! Under besöksmål hittar du inspiration till utflykter runt om i Västra Götaland. Våra naturum vid Hornborgasjön och Kosterhavets nationalpark har laddat med spännande sommarprogram för stora och små.

KALENDER

 • 25 jul 2024 Klocka som ikon 18.00 - 21.00
  Fältvandring: Biologisk mångfald i odlingslandskapet – what's in it for me? Varför ska bönderna betala för ekosystemtjänster åt mänskligheten? För att det kan ge många olika fördelar i odlingen! Följ med på en fältvandring vid Kvänum där du får höra och se hur.

  Anmäl dig här – senast 22 juli

 • 30 jul 2024 Klocka som ikon 18.30 - 21.30
  Fältvandring ekologisk odling i östra Skaraborg Vi följer upp årets första fältvandring i vår erfarenhetsgrupp i östra Skaraborg. Vi ser hur grödorna har utvecklats när det närmar sig skörd och bedömer effekten av olika åtgärder.

  Anmäl dig här – senast 28 juli

 • 31 jul 2024 Klocka som ikon 18.30 - 21.30
  Fältvandring: Ekologisk odling på Varaslätten Vi följer upp försommarens fältvandring hos David Bjelke. Vi ser hur grödorna utvecklats när det närmar sig skörd och bedömer effekten av olika åtgärder.

  Anmäl dig här – senast 28 juli

 • 01 aug 2024 Klocka som ikon 18.30 - 21.30
  Fältvandring Ekologisk odling i Vadsbo Följ med på en fältvandring om höstsäd, gödsling, ogrässtrategier och markstruktur – vad ser vi under jord?

  Anmäl dig här – senast 29 juli

En illustration med vattenlevande växter och djur. På bilden står det Under havsytan - för dig som gillar havet.

Under havsytan – ett saltstänkt poddtips

Sjunkna kulturskatter, knubbiga sälar och torra vardagshjältar. Där har du några av alla spännande avsnitt i vår poddserie Under havsytan, där vi djupdyker i allt som har med hav och kust att göra.

Bild på två män som står vid en stenmur och tittar på två stora träd. 

Natur och landsbygd

Stöd för restaurering av ängs- och betesmark

Är du intresserad av att restaurera ängs- och betesmarker eller hamlade träd med natur- och kulturmiljövärden? Nu finns ett nytt stöd att söka för lantbrukare. Sista ansökningsdag är 31 augusti.

Bild på rovdjursavvisande stängsel. I bakgrunden får som betar. Foto: Mia Bisther.

Djur

Förebygg viltskador och rovdjursangrepp

Vilt kan ibland orsaka skador för mark- och djurägare. Läs om vilka förebyggande åtgärder du kan vidta för att minska risken för viltskador och rovdjursangrepp samt vilket stöd du kan få.

NYHETER

 • Bildkollage med kraftverksledningar, lövskog, svensk flagga mot mörk himmel, svarta skuggor av människor och såbubblor. Bilderna symboliserar de fem strategiska skeenden som identifierats i Länsstyrelsens omvärldsanalys 2024.
  2024-07-09

  Länsstyrelsens omvärldsanalys för 2024

  Länsstyrelsen i Västra Götaland har genomfört sin omvärldsanalys för 2024. Vi har identifierat fem centrala strategiska skeenden som kommer att påverka länet och myndighetens verksamhet framöver.
 • 2024-07-04

  Ta del av länsstyrelsernas seminarier från Almedalen

  Under årets Almedalsvecka arrangerade länsstyrelserna gemensamt tre seminarier. De handlade om ledarskap i kris och krig, ...
 • 2024-07-04

  Skydd av kulturegendom – i fred och beredskap

  Sveriges 21 länsstyrelser har tillsammans tagit fram publikationen ”Kulturmiljö i beredskap”. Skriften är högaktuell med t...
 • 2024-07-03

  Kungen återinvigde E6 Stenungsund

  Drygt nio månader efter skredet den 23 september är E6 nu färdigbyggd och öppnar för trafik igen. – En stor eloge till Tr...

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss