Aktuell information om coronaviruset

Här hittar du länkar till ansvariga myndigheters information om det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Du kan också läsa om Länsstyrelsens arbete med anledning av coronaviruset.

KALENDER

 • 15 apr 2021 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Ekologiskt och regenerativt lantbruk Länsstyrelsen bjuder in till ett seminarium kring ekologiskt och regenerativt lantbruk. Vi reder ut vad de olika begreppen innebär, vilka skillnader och likheter som är centrala.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 17 apr 2021 Klocka som ikon 10.00 - 12.30
  Hästar på naturbetesmark17 april Välkommen på en spännande föreläsning om Hästen, landskapet och mångfalden. Carl-Gustaf Thulin, SLU, berättar om försöken med åretruntbetande gotlandsruss. Vi tar också upp hur du kan planerar för nat...

  Anmäl dig här – senast 16 april

 • 21 apr 2021 Klocka som ikon 08.45 - 13.00
  Mer surr i grönytorna – bjud in mångfalden! Välkommen till ett webinarium om vilda pollinatörer och hur just din verksamhet kan hjälpa till.

  Anmäl dig här – senast 18 april

 • 21 apr 2021 Klocka som ikon 09.00 - 11.00
  Presentation av en förnyad ANDTS-strategi Regeringen har lagt fram ett förslag om en förnyad strategi för politiken avseende alkohol, narkotika, dopning, tobak och nikotin samt spel om pengar. Regeringen överlämnade propositionen 2020/21:132 ...

  Anmäl dig här – senast 19 april

Dukat bord med vitt porslin och vita servetter.

Samhälle

Lokalhyresstöd till utsatta branscher

Hyresvärdar som sänker lokalhyran för hyresgäster i branscher drabbade av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd för perioden 1 januari - 31 mars. Ansökan öppnar 3 maj.

Om oss

Nytt system för vädervarningar på gång

I slutet av april inför SMHI ett nytt vädervarningssystem som ska göra det tydligare vilka konsekvenser ett väder kan få i ditt område. De nya varningsnivåerna blir gul, orange och röd varning.

Regionala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 ökar i Västra Götaland. Därför har smittskyddsläkare infört regionala rekommendationer.

Om oss

Fågelinfluensa konstaterad i länet

Fågelinfluensa finns konstaterad bland såväl vildfågel som i hobbybesättningar i länet. Läs mer om hur du kan skydda tamfåglar och rapportera in fynd av sjuka eller döda vilda fåglar.

En person sitter vid ett bord och arbetar på en bärbar dator.

Bo och leva

Omsättningsstöd till handelsbolag

Handelsbolag som har fått ett större omsättningstapp till följd av coronapandemin kan ansöka om ekonomiskt stöd. Ansökningsperiod öppnar 29 mars.

Logotyp för Klimatklivet.

Miljö och vatten

Klimatklivet

Nu är ansökan till Klimatklivet öppen. Välkommen att söka stöd för åtgärder som minskar utsläppen. Ansökan är öppen den 13-27 april.

NYHETER

 • 2021-04-13

  Sex miljoner till nationella tidiga insatser för asylsökande

  I år finns en ny möjlighet att ansöka om bidrag för nationella tidiga insatser för asylsökande. Av de 98 miljoner som länsstyrelserna totalt sett har att fördela till tidiga insatser för asylsökande (TIA) ska 6 miljoner gå till nationella insatser.
 • 2021-04-09

  Ny omgång av lokalhyresstöd till branscher drabbade av pandemin

  Nu är det klart med en andra stödperiod för det statliga lokalhyresstödet. Stödet kan sökas av hyresvärdar som gett rabatt...
 • 2021-04-07

  Efterlevnad av covid-19-lagen i Västra Götaland vecka 13

  Tillsynsarbetet gick med stora kliv in i vecka 13 och passerade samtidigt milstolpen på 1000 tillsynsåtgärder sedan uppdra...
 • 2021-04-07

  Populära Marieberg växer in i en ny kostym

  Naturreservaten Marieberg och Fontin bildar tillsammans ett av Kungälvs mest välbesökta tätortsnära grönområden. Nu har Lä...