Snöfall i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuell vädervarning.

Närbild på tre händer som broderar en karta över Västra Götalands län. Illustrationen är symbolbilden för strategin Ett jämställt Västra Götaland. 

Tillsammans för ett jämställt Västra Götaland

Nu finns strategin ”Jämställt Västra Götaland 2024-2027” på plats. Strategin pekar ut riktningen för jämställdhetsarbetet i länet och samlar länets aktörer kring 15 regionala jämställdhetsmål. Fyra områden är särskilt prioriterade: Ekonomisk jämställdhet, utrikesfödda kvinnors etablering på arbetsmarknaden, jämställdhetsintegrering av den civila beredskapen och hedersrelaterat våld och förtryck. Välkommen att ansluta dig till strategin och arbetet för ett jämställt Västra Götaland!

KALENDER

Pojke står och blickar ut över vattnet med ett fiskespö på axeln. 

Djur

Håll koll på fiskereglerna

Det finns regler för vilka tider på året du får fiska, minimimått på fisken och vilka fiskeredskap som är tillåtna att använda. Läs på inför årets fiskesäsong.

Närbild på två tranor som dansar. 

Tranvår vid Hornborgasjön

Infocenter Trandansen erbjuder bästa spanläget och har kunniga fågelguider. På naturum Hornborgasjön erbjuds daglig tranguidning och dockteater för de små. Planera in en utflykt i vår!

Illustration av kor, hästar, får och getter som betar. 

Djur

Kolla vår betesförmedling

Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Länsstyrelsen förmedlar kontakt mellan markägare och djurägare.

NYHETER

 • 2024-04-16

  Nya förslag för att arbetet med romsk inkludering ska få bättre effekt

  Arbetet med romsk inkludering behöver genomföras utifrån ett långsiktigt perspektiv och med kontinuitet. Detta för att ins...
 • 2024-04-09

  Sällsynt vittnesmål blir byggnadsminne i Lidköping

  Tiden har givetvis inte stått still, men fastigheten Fiskaren 3 i Lidköping är till stora delar intakt sedan slutet av 180...
 • 2024-04-08

  Långsiktighet – nyckel i arbetet med minoriteters rättigheter

  Idag, den 8 april, högtidlighålls romernas internationella dag över världen. Romer är en av Sveriges fem nationella minori...

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss