Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Kungen av Sverige

Kungen besöker Göteborg 4 juni

Kunglig kortege med häst och vagn, tal till länsinvånarna och fotoutställning på Gustaf Adolfs torg. Det står på programmet när Kungaparet kommer till Göteborg på stadens födelsedag den 4 juni för att fira Kungen 50 år på tronen och Göteborg 400 år.

KALENDER

En tröska i arbete på ett fält.

Natur och landsbygd

Stöd till jordbruk och landsbygd

Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden kan sökas för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

Ett uppklätt par visas från halsen nedåt. Den ena har kostym, den andra en vit klänning och håller i en blombukett.

Bo och leva

Vigselförättare

Går du i giftastankar? Vi utser borgerliga vigselförrättare och hos oss kan du hitta en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Samhälle

Skärpt läge

Uppbyggnaden av totalförsvaret är ett återkommande ämne i samhällsdebatten. I podden Skärpt läge får du veta mer om den civila delen av totalförsvaret där Länsstyrelsen är ytterst ansvarig.

NYHETER

 • 2023-05-26

  Sten Tolgfors inviger Handelskammardagen

  Industrin ska ställa om, transportsektorn elektrifieras, stamnät och elproduktion byggas ut. Som landets viktigaste indust...
 • 2023-05-23

  Vätterns miljöföroreningar undersöks på djupet

  Sveriges geologiska undersökning (SGU) och länsstyrelserna runt Vättern genomför en kartläggning av föroreningar i Vättern...
 • 2023-05-22

  Full koll – nytt material ska ge vuxna fakta om ungdomar och alkohol

  Alkohol och andra droger kan ge negativa konsekvenser på flera olika sätt, inte minst för unga. Som vuxen är det därför vi...