Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera vädervarningar i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Man tittar ut genom ett fönster och vilar huvudet i handen. Foto: Scandinav Bildbyrå

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

KALENDER

 • 25 27 aug 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Länsstyrelsen deltar på Frihamnsdagarna I år är Länsstyrelsen partner och medverkande på Frihamnsdagarna. Vi kommer att lyfta arbetet med det hållbara samhället och delta i dialoger om hur vi skapar en levande och uthållig demokrati.

  Ingen anmälan krävs

 • 28 aug 2022 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Invigning av Lena borg naturreservat Välkommen på invigning av Lena borg naturreservat i Kungslena.

  Ingen anmälan krävs

 • 31 aug 2022 Klocka som ikon 15.30 - 19.00
  Studiebesök Vristulvens Äventyrscenter Är du intresserad av hur man kan arbeta med besöksnäring på landsbygden? Då är du välkommen att följa med på studiebesök till Vristulvens Äventyrscenter.

  Anmäl dig här – senast 28 augusti

 • 01 sep 2022 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Delregional träff i Mellerud med temat gestaltad livsmiljö Länsstyrelsen bjuder in till en delregional träff för att på ett så bra sätt som möjligt beröra temat gestaltad livsmiljö.

  Anmäl dig här – senast 30 augusti

Tre personer sitter på en utomhusscen. Över scenen finns ett stort plakat med texten Frihamnsdagarna.

Om oss

Frihamnsdagarna 25-27 augusti

Vi deltar på Frihamnsdagarna på Bananpiren i Göteborg. Det blir samtal och seminarier om politik och samhällsfrågor. Det är gratis att delta och ingen anmälan krävs. Välkomna att träffa oss!

Bo och leva

Val 2022

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och ansvarar bland annat för den slutliga röstsammanräkningen.

Skogsbrand

Samhälle

Håll koll på brandrisken

Var försiktig om du ska elda. Det är ditt ansvar att elden inte sprider sig. På vår sida om brandrisk och eldningsförbud har vi samlat råd om hur du eldar säkert.

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Om oss

Fågelinfluensa bland vilda fåglar längs västkusten

Det pågår just nu ett utbrott av fågelinfluensa längs västkusten. Om du hittar en död eller sjuk fågel får du gärna rapportera det till Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA.

Djur

Råd om vilda djur

Har du hittat en död fågel? Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Vad får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du tips och råd

NYHETER

 • 2022-08-19

  Västra Götaland tar steg mot en starkare beredskap

  Nu finns det en planeringsinriktning för civilt försvar och höjd beredskap för Västra Götalands län. Planeringsinriktningen ska inrikta, vägleda och stödja kommunerna i deras planläggning för ledning och samordning under höjd beredskap. Länsstyrelsen i Västra Götaland har tagit fram dokumentet tillsammans med representanter från olika aktörer i länet.
 • 2022-08-17

  Så påverkas tillgången till betaltjänster när Kassagirot försvinner

  Kassagirot är en betaltjänstlösning för kontanthantering av räkningsbetalningar, kontoinsättningar, kortuttag och dagskass...
 • 2022-08-15

  Nu öppnar ansökan om krisstöd till yrkesfisket

  Från och med idag kan du som är yrkesfiskare söka krisstöd hos Länsstyrelsen för ökade kostnader i samband med Rysslands i...
 • 2022-08-09

  Nu öppnar ansökan om krisstöd för animalie- och växthussektorn

  Från och med idag, den 9 augusti, kan du som är producent inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostna...