Aktuella varningsmeddelanden i Västra Götalands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Man tittar ut genom ett fönster och vilar huvudet i handen. Foto: Scandinav Bildbyrå

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

KALENDER

 • 29 jun 2022 Klocka som ikon 13.30 - 15.30
  Studiebesök med fokus på marknad och försäljning Funderar du på hur du kan utveckla ditt företag, hitta nya försäljningskanaler och samarbeten? Följ med oss till Lena och Magnus Larsson som driver Lugnåsbergets Eko Grönt. Vi får en rundvandring på f...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 05 06 jul 2022 Klocka som ikon För tider, se program
  Studieresa ekologiskt lantbruk, Örebro Följ med på en studieresa till ekologiska lantbrukare i Närke. Vi besöker gårdar med flera olika inriktningar den här gången. Du får tillfälle att ta del av lantbrukarnas samlade erfarenhet av att dri...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 07 jul 2022 Klocka som ikon 18.00 - 21.00
  Fältvandring på Bergs Säteri – Odling av proteingrödor Nu är det snart dags att följa upp vårens kurser om odling av proteingrödor med en fältvandring på Bergs Säteri, Mellerud. Bergs Säteri har drivit ekologisk mjölkproduktion sedan 2006 och ekologisk vä...

  Anmäl dig här – senast 30 juni

 • 19 aug 2022 Klocka som ikon 09.30 - 11.30
  Planeringsinriktning för civilt försvar och höjd beredskap för Västra Götalands ... Vi bjuder in till presentation och delgivning av Planeringsinriktning för civilt försvar och höjd beredskap för Västra Götalands län.

  Anmäl dig här – senast 5 augusti

Foto: Camilla Zilo, kor

Natur och landsbygd

Sök stöd senast 30 juni

Till och med 30 juni 2022 kan du söka stöd för ökad konkurrenskraft. Du kan till exempel söka stöd för djurstallar, växthus, torkanläggningar och fruktodlingar. Läs mer om stödet och hur du söker.

Coronavirus

Samhälle

Covid-19

Länsstyrelsens roll är att säkerställa samverkan och samordning i länet. Vi följer händelseutvecklingen och samverkar med andra myndigheter på nationell och regional nivå.

Skogsbrand

Samhälle

Håll koll på brandrisken

Var försiktig om du ska elda. Det är ditt ansvar att elden inte sprider sig. På vår sida om brandrisk och eldningsförbud har vi samlat råd om hur du eldar säkert.

Äldre vattenkraftverk.

Miljö och vatten

Miljöprövning vattenkraft

Alla vattenkraftverk i Sverige ska ha moderna miljövillkor, enligt miljöbalken. På vår webb hittar du dokument som rör samverkan i de olika prövningsgrupperna.

Djur

Betesförmedling

Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Länsstyrelsen förmedlar kontakter mellan markägare och djurägare.

Pojke vid fiskevatten. Foto: Amelie Wintzell.

Djur

Fiskeregler

För att skydda och bevara fiskebeståndet finns det regler du behöver känna till. Det handlar till exempel om vilka fiskeredskap du får använda och vilka tider på året du får fiska.

NYHETER

 • 2022-06-21

  Havsfågel drabbad av fågelinfluensa

  Den senaste tiden har det förekommit döda eller sjuka havssulor på stränder i Skåne, Halland och Bohuslän. Om du hittar en...
 • 2022-06-17

  Ökad sysselsättning inom statlig sektor

  Länsstyrelsen har för andra året i rad kartlagt och analyserat Sveriges statliga närvaro och service. Kartläggningen visar...
 • 2022-06-17

  Stipendieutdelning från Kungliga och Hvitfeldtska stiftelsen

  I maj fick 32 gymnasister från avgångsklasserna i tidigare Göteborgs och Bohus län ta emot 15 000 kronor vardera i utbildn...