Höga temperaturer i Västra Götalands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Kvinna med två små barn som vandrar på klipporna vid havet en sommardag. Foto: Martin Fransson.

Sommarutflykter i natur och kultur i Västra Götaland

Passa på att uppleva vacker natur och spännande kulturmiljöer i sommar! Under besöksmål hittar du inspiration till utflykter runt om i Västra Götaland. Våra naturum vid Hornborgasjön och Kosterhavets nationalpark har laddat med spännande sommarprogram för stora och små.

KALENDER

Regnbågsflaggan mot en blå himmel. 

Samhälle

Vi hissar regnbågsflaggan för allas lika värde

Den 10-21 juni flaggar Länsstyrelsen med regnbågsflaggan vid residenset i Göteborg, för att visa vårt engagemang för allas lika värde och rättigheter. Läs om vårt demokrati- och rättighetsarbete.

En kvinna ler och kniper ihop ögonen. Hon har vind i håret och står med vatten i bakgrunden. På bilden står texten Det är lätt att göra allemansrätt. 

Besöksmål

Lätt att göra allemansrätt!

Allemansrätten är en unik möjlighet som bygger på att vi tillsammans tar ansvar när vi är ute i naturen. Tack för att du kollar upp vad som gäller. Det är lätt att göra allemansrätt!

Bild på rovdjursavvisande stängsel. I bakgrunden får som betar. Foto: Mia Bisther.

Djur

Förebygg viltskador och rovdjursangrepp

Vilt kan ibland orsaka skador för mark- och djurägare. Läs om vilka förebyggande åtgärder du kan vidta för att minska risken för viltskador och rovdjursangrepp samt vilket stöd du kan få.

NYHETER

 • Gruppbild på personerna som varit med och träffat överenskommelsen om den nya järnvägen. 
  2024-06-19

  Parterna eniga om inriktning för järnvägen Göteborg-Borås

  – De senaste veckornas sonderingar och samtal har varit fruktbara och resulterat i en gemensam sträckning för den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås, säger Sten Tolgfors, landshövding i Länsstyrelsen Västra Götaland, efter onsdagens möte med Västra Götalandsregionen, Göteborg, Mölndal, Härryda, Bollebygd, Borås och Trafikverket.
 • 2024-06-19

  Drygt 4 miljoner att söka för att bekämpa mäns våld mot kvinnor

  Länsstyrelsen Västra Götaland utlyser drygt 4 miljoner kronor i utvecklingsmedel till insatser som bidrar till att förebyg...
 • 2024-06-19

  Tre områden för att lyckas med elförsörjning i Västra Götaland

  Förstärkt stamnät, flexiblare elanvändning och ny lokal och regional produktion av el. De tre områdena pekar Länsstyrelsen...
 • 2024-06-17

  Ojämlik bostadsmarknad kräver mer samverkan

  Årets regionala bostadsmarknadsanalys är klar. Den visar bland annat att bostadsbyggandet kommer minska till följd av lågk...

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss