Länsstyrelsen Västra Götaland – Västra Götaland

Tre elledningar sträcker sig mellan elstolpar.

Varje kilowattimme räknas

Just nu är energisituationen i Sverige och Europa kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga och kan stiga ännu mer. Det finns också risk att elen inte räcker för vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

Ett barn ligger i sängen och läser i skenet av en ficklampa

Om elen försvinner

På krisinformation.se kan du läsa om varför strömavbrott uppstår, hur samhället påverkas och vad du själv kan göra om du råkar ut för ett elavbrott.

Samhälle

Läget i omvärlden

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro för läget i vår omvärld. Här hittar du länkar till relevant information.

Naturreservat Stora mosse. En delvis frusen sjö i en skogsglänta.

Besöksmål

Utflyktstips

Besök gärna något av alla de besöksmål som finns i vårt län. Tänk på att parkera på anvisade platser och slänga eventuellt skräp i soporna.

Älg med horn i skog. Foto: Pixabay

Djur

Älgjakt

Årets älgjakt pågår mellan den 8 oktober till 31 januari. Här hittar du jakttider, fällavgifter och hur du ska slutrapportera älgjakten till Länsstyrelsen.

Två gyllenfärgade hönor går ute i gräset.

Djur

Fågelinfluensa

Från 16 november räknas Västra Götalands län, utom Svenljunga och Tranemo kommuner, som högriskområde för fågelinfluensa.

Logotyp för Information Sverige.

Informationsverige

Länsstyrelsernas gemensamma webbplats med samhällsinformation för nyanlända. Sidan är översatt till flera språk.

NYHETER

 • Människor går över ett övergångsställe. 
  2022-11-22

  Migration och möjligheter på arbetsmarknaden i en föränderlig värld

  Integrationsforum 24 november sätter fokus på utmaningar och möjligheter för personer med migrationsbakgrund att etablera sig på arbetsmarknaden. Den årliga konferensen samlar tjänstepersoner och politiker från länets 49 kommuner, civilsamhällesorganisationer och myndigheter med uppdrag inom migration och integration.
 • 2022-11-21

  Nu är det krav på ligghall till djuren

  Den kalla årstiden har kommit i hela Västra Götalands län. Från 21 november ska därför lantbruksdjur, som hålls ute mer än...
 • 2022-11-17

  Länsstyrelsen är den mest attraktiva arbetsgivaren för naturvetare

  Drygt 6 000 av fackförbundet Naturvetarnas medlemmar har i en enkätundersökning listat vilka arbetsgivare de helst vill jo...
 • 2022-11-11

  Nu blir delar av Härskogen naturreservat

  Härskogen, på gränsen mellan Lerum och Härryda, är sedan länge ett välkänt och populärt friluftsområde. Nu skyddas delar a...