Illustration av Sveriges miljömål.

Ny karta visar hur det går i miljömålsarbetet

I år fyller Sveriges miljömål 25 år. Är du nyfiken på hur det går i miljö- och klimatarbetet i Västra Götaland? Genom Länsstyrelsens nya karta kan du se hur det går med kommunernas åtgärder i det regionala miljömålsarbetet samt vilka klimatlöften de gett inom kraftsamlingen Klimat 2030. Inspireras av andra, utbyt erfarenheter och hitta nya samarbeten för ett hållbart Västra Götaland.

KALENDER

Pojke står och blickar ut över vattnet med ett fiskespö på axeln. 

Djur

Håll koll på fiskereglerna

Det finns regler för vilka tider på året du får fiska, minimimått på fisken och vilka fiskeredskap som är tillåtna att använda. Läs på inför vårens fisketurer.

EU-flagga som vajar i vinden. Foto: Pixabay

EU-val 2024

Den 9 juni är det val till EU-parlamentet. Förtidsröstningen öppnar 22 maj. Hos Valmyndigheten hittar du allt du behöver veta inför valet. Länsstyrelsen ansvarar för sluträkning av rösterna i länet.

Illustration av kor, hästar, får och getter som betar. 

Djur

Kolla vår betesförmedling

Har du djur som behöver tillgång till bete? Eller har du kanske mark som skulle må bra av att betas? Länsstyrelsen förmedlar kontakt mellan markägare och djurägare.

NYHETER

 • Porträttbild på Finlands president Alexander Stubb och Sveriges kungapar.
  2024-04-19

  Finlands president kommer till Göteborg

  Finlands president Alexander Stubb kommer till Göteborg den 24 april, som del av sitt statsbesök i Sverige. Göteborgs Universitet, Göteborgs hamn och Älvsborgs amfibieregemente (Amf4) är tre viktiga mål under besöket.
 • 2024-04-18

  Stöd till länets kommuner för robustare dricksvattenförsörjning

  Länsstyrelsen har i år cirka en miljon kronor att fördela till länets kommuner, för att stärka deras förmåga att leverera ...
 • 2024-04-17

  Ny karta visar länets klimat- och miljöarbete

  Kommunerna i länet jobbar aktivt för miljön och klimatet. Ny karta visar deras åtaganden i Klimat 2030 och åtgärdsprogramm...
 • 2024-04-16

  Nya förslag för att arbetet med romsk inkludering ska få bättre effekt

  Arbetet med romsk inkludering behöver genomföras utifrån ett långsiktigt perspektiv och med kontinuitet. Detta för att ins...

Landshövding

Sten Tolgfors

Besöksadress

Se Kontakta oss

Postadress

403 40 Göteborg

Organisationsnummer

202100-2361

Följ oss