Aktuella vädervarningar i Västerbottens länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Civilminister Erik Slottner besöker Lycksele och Umeå

Civilminister Erik Slottner fortsätter under vecka 19 sin resa genom Sverige. Måndag den 6 maj besöker statsrådet Lycksele och på tisdag den 7 maj befinner sig Erik Slottner i Umeå. Programmet avslutas med ett besök på Länsstyrelsen Västerbotten.

Lycksele: kommunernas roll i regional, nationell, och internationell utveckling

I Lycksele kommer civilministern bland annat att ges en rundtur av kommunstyrelsens ordförande samt möta Region 10-gruppen. Region 10 består av 10 kommuner i Norrbotten och Västerbotten och syftar till att stärka kommunernas roll och utveckling regionalt, nationellt och internationellt. Under måndagseftermiddagen deltar Erik Slottner vid ett publikt möte i Lycksele bokhandel dit allmänhet och media är välkomna.

Umeå: Digitalisering av välfärden och kompetensförsörjning


På tisdag förmiddag besöker statsrådet Umeå kommun. En träff med kommunledningen samt överläggningar och dialog med verksamheterna om bland annat digitalisering inom välfärden står på dagordningen.

Samtal på Länsstyrelsen om innovationsprogrammet SustainGov

Besöket i Västerbotten avslutas på Länsstyrelsen där en dialog med chefer och medarbetare äger rum om i första hand förenklingsuppdraget, handläggningstider och innovationsprogrammet SustainGov.

Statsrådet och landshövdingen är tillgängliga för intervjuer och kommenterar i anslutning till att programmet på Länsstyrelsen avslutas cirka 14.45. För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Jörgen Boman, kommunikationschef 070-669 00 10.

För mer information kontakta:
Samuel Dalevi
Pressekreterare hos civilminister Erik Slottner
076-133 51 18
samuel.dalevi@regeringskansliet.se

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Helene Hellmark Knutsson

Besöksadress

Storgatan 71 B

Postadress

901 86 Umeå

Organisationsnummer

202100-2460

Följ oss