Aktuella vädervarningar i Värmlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Test av norskt varningssystem kan påverka Värmland

Närbild på hand som håller i en mobiltelefon.

Idag, onsdag 14 juni, mellan klockan 11.55–12.10 kommer Norge att testa sitt nationella varningssystem på mobiltelefonnätet. Personer som vistas vid gränsområdena och är anslutna till det norska mobilnätet kan också få detta test.

Testet kommer att ske i det norska mobilnätet. Mobiltelefoner som är anslutna till det norska 4G- och 5G-mobilnätet kommer vid testtillfället att vibrera och spela ett sirenliknande ljud på hög nivå i 10 sekunder. Ett textmeddelande som förklarar att signalen är ett test kommer att visas på både norska och engelska.

Varför testas systemet?

Varningssystemet testas för att kontrollera att systemet fungerar och för att den norska befolkningen ska bli bekant med funktionen. Ansvariga för testet är Politiet, DSB (Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap) och Sivilforsvaret.

Mer information om testet, på norska och engelska, finns på webbplatsen Nødvarsel Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.


Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss