18 apr 2024 klocka 13.00 - 16.00

Välfärdsbrott och kopplingar till organiserad brottslighet – erfarenheter från Södertälje

Samhällsråd Värmland bjuder in till en eftermiddag med representanter från Södertälje kommun och Polisen som delar med sig av sitt fleråriga arbete med att upptäcka, motverka och förhindra organiserad brottslighet och kriminalitet riktad mot välfärden.

Polisen och kommunen i Södertälje kommer under föreläsningen dela med sig av sitt arbete och om den normförskjutning som över tid skett i Södertälje vad gäller välfärdsbrott och dess kopplingar till organiserad brottslighet. De kommer förklara hur den typen av brottslighet förgrenar sig till många lager av samhället, ge historiskt perspektiv och höja kunskapsnivån om arbetet mot organiserad brottslighet.

Målgrupper

Polisledning, kommunledning, förtroendevalda, brottsförebyggande samordnare, kommunpoliser och andra tjänstepersoner inom kommun, region eller polis som arbetar för att förebygga välfärdsbrottslighet.

Välkomna!

I Samhällsråd Värmland samverkar organisationerna Länsstyrelsen Värmland, Polismyndigheten, Region Värmland och länets kommuner. Fokus är social hållbarhet och förebyggande arbete. Samhällsråd Värmland består av landshövdingen, polisområdeschefen, regiondirektören och deras närmsta tjänstepersoner. Sedan 2024 finns också ordförande i kommundirektörsnätverket med i Samhällsrådet.

Var:
Karolinen Karlstad, Albatrossen eller via Zoom
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
16 apr 2024

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 16 april klockan 23.55.

Så hanterar vi dina personuppgifter

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Georg Andrén

Besöksadress

Våxnäsgatan 5

Postadress

651 86 Karlstad

Organisationsnummer

202100-2395

Följ oss