Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Claes Lindgren utsedd till vikarierande läns­överdirektör

Claes Lindgren.

Regeringen har i dag 11 april beslutat att anställa Claes Lindgren som vikarierande länsöverdirektör vid Länsstyrelsen i Stockholm, från och med den 22 april till dess att en ny ordinarie länsöverdirektör tillträder sin anställning.

Claes Lindgren är jurist och är för närvarande anställd som senior rådgivare vid Arbetsgivarverket. Han kommer att vara tjänstledig därifrån under vikariatet.

Jag tackar för regeringens förtroende och ser fram emot att arbeta tillsammans med landshövding Anna Kinberg Batra och alla medarbetare, och kommer nu göra mitt bästa för bidra till Länsstyrelsens viktiga arbete, säger Claes Lindgren.

Tidigare har Claes bland annat varit departementsråd och enhetschef i Regeringskansliet under åren 2004–2020, med placeringar i såväl Finansdepartementet som Socialdepartementet. Åren 1995–1996 var Claes även handläggare vid Länsstyrelsen i Stockholm.

Jag välkomnar Claes till en mycket viktig myndighet och ser fram emot gott samarbete. Nu behöver myndigheten arbetsro, så att alla våra kompetenta medarbetare kan fokusera på Länsstyrelsens viktiga uppgifter i utvecklingen av Stockholms län, säger landshövding Anna Kinberg Batra.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anna Kinberg Batra

Besöksadress

Regeringsgatan 66

Postadress

Box 22067, 104 22 Stockholm

Organisationsnummer

202100-2247

Följ oss