Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Sörmlandsmedaljen går i år till Leif Jacobsson

Landshövding Beatrice Ask, medaljör Leif Jacobsson och representant för insynsrådet Caxton Njuki.

Landshövding Beatrice Ask, medaljör Leif Jacobsson och representant för insynsrådet Caxton Njuki.

Sörmlandsmedaljen 2021 går till Leif Jacobsson. Han får medaljen för ett långt och betydelsefullt engagemang för Södermanlands liv och historia. Ett hedersomnämnande går till M.S Ungdomsförening i Nyköping.

 Sörmlandsmedaljen delas ut för att hedra personer med anknytning till Södermanlands län och som har utfört betydelsefulla insatser för länet. Årets pristagare, Leif Jacobsson, är en hängiven sörmlänning som har ägnat sitt liv åt att själv berätta om Södermanland och sörmlänningarna. Både i radio, bland annat i sitt program Minnesluckan, och i sina publikationer har han gett många sörmlänningar plats att berätta om sina liv.

Leif Jacobsson har varit en stark kraft för att utveckla hembygdsrörelsen, speciellt på området för besöksnäring. Han har bland annat varit med och utvecklat verksamheten vid den stora hembygdsgården i Malmköping och 1977 var han med och startade Malmköpings gammaldags marknad. Leif Jacobsson har också själv tagit emot turister och guidat genom länet.

Landshövding Beatrice Ask överlämnade idag medaljen till Leif Jacobsson.

- Leif Jacobsson är på många sätt en folkkär profil i vårt län och en värdig mottagare av Sörmlandsmedaljen, säger Beatrice Ask.

Hedersomnämnande

Förutom Sörmlandsmedaljen delas i år också ett hedersomnämnande ut till M.S Ungdomsförening i Nyköping. Föreningen startade för drygt ett år sen och den lägger stort fokus på integration, ungdomars välmående och framtid.

- Det är viktigt att uppmuntra ungdomars engagemang för att åstadkomma förbättringar i samhället. M.S Ungdomsförening gör verklig nytta, säger Beatrice Ask.

Om Sörmlandsmedaljen

Sörmlandsmedaljen instiftades 2009 av dåvarande landshövdingen i Södermanlands län Bo Könberg. Syftet med Sörmlandsmedaljen är "att hedra personer eller föreningar med anknytning till Södermanlands län som utfört betydelsefulla insatser”. Medaljören utses av Länsstyrelsens insynsråd.

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss