Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Kunglig nyinvigning av tillgänglighetsanpassad slinga på Sörmlandsleden

Nyinvigning av etapp av Sörmlandsleden. Kungen och Drottningen går på en spång följt av Beatrice Ask och Elisabeth Nilsson.

Nyinvigning av en tillgänglighetsanpassad etapp av Sörmlandsleden. Foto: Karin Eriksson, Länsstyrelsen.

Den 8 oktober nyinvigdes den tillgänglighetsanpassade slingan vid Bruksdammen i Hälleforsnäs av H.M. Konung Carl XVI Gustaf och H.M. Drottning Silvia i gott sällskap med Landshövding Beatrice Ask och Elisabeth Nilsson, ordförande för föreningen Sörmlandsleden, medlemmar från Vadsbro Blacksta scoutkår och inbjudna gäster. Simon Stålspets underhöll med sång och musik.

Bruksdammen runt i Hälleforsnäs är Sörmlandsledens mest tillgänglighetsanpassade etapp och av etappens knappt fyra kilometer går ungefär en kilometer på spång. Här kan man se häger, lom, skrake, tjäder och bäver, ibland en älg på myren. Rundslingan går genom en blandning av skogs- och myrmark, där även hjortronen trivs.

Den 29 augusti 2003 invigdes denna tillgänglighetsanpassade slinga för första gången. Inför nyinvigningen har det skett ett omfattande renoveringsarbete som är den enskilt största renoveringen i Sörmlandsledens historia.

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss