Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen värd för SKAPA-priset i Södermanland

Skapa-prisets vinnare 2021.

Skapa-priset i Sörmlands vinnare 2021. Från vänster: Bodil Odre, Beatrice Ask, Sofia Larsson, Sofia Oinonen, Lisa Axelsson och Hung Anh Tran.

Landshövding Beatrice Ask var idag med under utdelningen av årets SKAPA-pris och SKAPA-priset till unga talanger i Södermanlands län. Prisceremonin ägde rum i samband med en lunch i Residenset i Nyköping.

Priset, som utses av en länsjury, delas ut varje år för att uppmärksamma nya uppfinningar, företag och innovationer.

På plats under lunchen var sammankallande för Södermanlands länsjury Bodil Odre, ordförande i Oppinova innovatörs- och uppfinnarförening som är en medlemsförening i Svenska Uppfinnareföreningen. Deltog gjorde också representanter från Stiftelsen SKAPA Lennart Larsson ordförande Sörmlandsfonden och Inger Åckander från Almi Eskilstuna.

Stiftelsen SKAPA bildades till minne av Alfred Nobel och bakom stiftelsen står Svenska Uppfinnareföreningen och Stockholmsmässan med stöd av Almi Företagspartner AB, VINNOVA, Stiftelsen Agne Johanssons Minnesfond och Patent- och registreringsverket. Syftet med priset är att uppmärksamma och ge ekonomiskt stöd i form av 10 000 kronor åt idérika personer så att de kan fortsätta att utveckla sina innovationer.

SKAPA-priset till unga talanger gick i år till Sofia Larsson, Sofia Oinonen samt Lisa Axelsson för deras inredningsbyrå WRun AB som har ett tydligt hållbarhetsfokus med deras verksamhet. Årets SKAPA-pris gick till Hung Anh Tran för Swehadator för hans innovation Ai Alarm och superkabel. Förutom vinsten i länet har de möjlighet att kamma hem det nationella SKAPA-priset senare i höst.

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss