Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen skärper tillsynen enligt covid-19-lagen

Smittspridningen ökar i länet och nu skärper länsstyrelsen tillsynen enligt den tillfälliga covid-19-lagen.

- Det är inte läge att slappna av nu och vi kommer att öka tillsynen ute bland verksamheterna som ett led i att hejda smittspridningen, säger landshövding Beatrice Ask.

Under sommaren har ett antal lättnader i restriktionerna införts, men länsstyrelsen har noterat att en del verksamheter, samt allmänheten, har börjat agera som om alla restriktioner är borta. Men det finns fortfarande ett antal restriktioner som ska följas för verksamheter och befolkning, för att minska spridningen av covid-19-viruset.

- Vi ser nu ett direkt behov av att öka tillsynen för att säkerhetsställa att verksamheter fortfarande är medvetna om de rådande restriktionerna och vikten av att arbeta med smittskyddsåtgärder, säger Beatrice Ask.

Från den här veckan kommer länsstyrelsens tillsynshandläggare att öka antalet besök ute bland verksamheterna, för att stötta med råd och information, men också för att kolla upp att verksamheterna följer den tillfälliga covid-19-lagen.

Personligt ansvar för att minska smittspridningen

Beatrice Ask trycker också på det personliga ansvaret hos var och en och hur viktigt det är att fortsätta att följa råd och rekommendationer, även om vi är vaccinerade. Det handlar också om att respektera och följa arrangörers och verksamheters anvisningar när vi besöker dem eller går på ett evenemang.

- Skolorna startar och många är tillbaka från semestern, vilket innebär att vi samlas i större grupper. Vi får inte glömma bort att vi har ett eget ansvar att förhindra smittspridningen. Jag vill uppmana alla att hålla sig uppdaterade om vad som gäller och visa hänsyn till andra, säger Beatrice Ask.

- Fortsätt att följa råd och rekommendationer. Men gå också och vaccinera dig, du som ännu inte har gjort det.

Kontakt
Karin Eriksson, pressansvarig Länsstyrelsen i Södermanlands län, 010-223 42 05

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss