Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Nytt länsråd på Länsstyrelsen i Södermanlands län

Residenset

Regeringen har idag utsett Johanna Sandwall till nytt länsråd vid Länsstyrelsen i Södermanlands län.

- Jag är mycket glad över att få hälsa Johanna varmt välkommen till Länsstyrelsen, säger landshövding Beatrice Ask. Johannas erfarenhet och kompetens ger nya perspektiv och hon kommer att bli en stor tillgång för oss. Jag ser fram emot vårt kommande samarbete!

Länsrådet är Länsstyrelsens högste tjänsteman med uppgift att leda det dagliga arbetet i myndigheten. Länsrådet fungerar också som landshövdingens närmaste medarbetare och ersättare när hon eller han inte är i tjänst eller har förhinder. Länsrådet utses av regeringen efter normalt rekryteringsförfarande.

Johanna Sandwall tillträder som länsråd den 23 augusti. Sandwall kommer närmast från en tjänst som krisberedskapschef på Socialstyrelsen. Hon har en Master of Science i Kemi från Umeå universitet och har tidigare bland annat ansvarat för olika tillsynsfrågor på Strålsäkerhetsmyndigheten. Sandwall är sörmlänning och bosatt i Mariefred.

- Jag är stolt och glad över förtroendet. Jag ser fram emot att lära känna hela Länsstyrelsens breda och viktiga verksamhet och att få vara en del i att bidra till utvecklingen i länet, säger Johanna Sandwall.

Presskontakt:

Karin Eriksson
Kommunikationsansvarig
Länsledningens stab

Tel: 010 – 223 42 05
E-post: karin.eriksson@lansstyrelsen.se

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss