Aktuella varningsmeddelanden i Södermanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Hur pratar du med din tonåring om alkohol?

Tonåring och vuxen samtalar på en bänk

Snart är det dags för skolavslutning och sommarlov runt om i Sverige. För många ungdomar är det också starten på en lång härlig sommar. Men skolavslutningstider är även en period då många unga kommer i kontakt med alkohol för första gången.

– Du som förälder har stora möjligheter att påverka ditt barns ställningstagande kring alkohol. Genom att prata med ditt barn om alkohol och vilka regler som gäller minskar du risken för att ditt barn råkar illa ut på grund av alkohol. Samtidigt visar du att du bryr dig, säger Elin Schelin, länssamordnare för ANDT på Länsstyrelsen i Södermanlands län.

Se gärna filmen för att få tre tips på hur du kan prata med din tonåring om alkohol. På sajten Tänkom.nu kan du även läsa mer om unga och alkohol.

Film om unga och alkohol Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Länsstyrelsen har ett särskilt ansvar för att samordna och utveckla det förebyggande arbetet mot alkohol, narkotika, dopning, tobak och spel (ANDTS) i länet. Målet är ett samhälle fritt från narkotika och dopning, minskade medicinska skador orsakade av alkohol och ett minskat tobaksbruk. I Södermanlands län deltar nästan samtliga kommuner, Länsstyrelsen, Region Sörmland, Polisen och idéburna organisationer i det gemensamma arbetet för att förebygga ANDT bland unga. Läs mer om arbetet i Södermanlands regionala ANDT-strategi.

ANDT-strategi

Kontakt

Elin Schelin

Samordnare
Länsstyrelsen i Södermanlands län

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss