Risk för skogsbrand i Södermanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen uppmanar till återhållsamhet vid jakt med hund

Sommarens långvarigt höga temperaturer och torka är påfrestande för många vilda djur. Länsstyrelsen uppmanar nu jägare att vara återhållsamma med jaktträning och jakt med hund under augusti 2018.

Värmen och torkan kan innebära en förhöjd stress för vilda djur. Länsstyrelserna i Stockholm, Södermanland, Uppsala och Västmanland har därför enats om en gemensam rekommendation om återhållsamhet vid jakt och jaktträning med hund under augusti 2018. Det gäller först jakt efter vildsvin och grävling.

Enligt jaktförordningen ska inte vilda djur utsättas för onödiga påfrestningar, som till exempel svåra temperaturförhållanden, under jakt eller jaktträning med hund. Djur ska behandlas väl och skyddas mot onödigt lidande.

Under rådande förhållanden innebär jakt och jaktträning en påfrestning för både vilt och hund. För att inte utsätta djuren för ökad stress och låta dem återhämta sig uppmanar länsstyrelserna därför jägare att ta hänsyn och vara återhållsamma med jakt och jaktträning med hund under augusti månad.

Kontakt

Länsstyrelsen i Södermanlands län

611 86 Nyköping

Dela sidan:

Landshövding

Beatrice Ask

Besöksadress

Stora Torget 13

Postadress

611 86 Nyköping

Organisationsnummer

202100-2262

Följ oss