Varningsmottagare delas ut under hösten

Bor du eller har verksamhet nära Ringhals kärnkraftverk? Under hösten delas varningsmottagare ut i inre och yttre beredskapszon. Det är viktigt att du hämtar ut din mottagare så fort som möjligt.

KALENDER

Karta över aktuellt område för uppdragsarkeologi.

Om oss

Lämna anbud för uppdragsarkeologi

Välkommen att lämna anbud för arkeologisk undersökning av delar av boplatserna, L1997:3659, L1997:3660 och L1997:3661 inom Rossared 5:18 och Må 2:1 i Fjärås socken, Kungsbacka kommun i Hallands län.

Vildsvinshuvud i profil

Om oss

Rapportera sjuka eller självdöda vildsvin

För att hindra afrikansk svinpest från att sprida sig ytterligare, ska du rapportera in till Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) om du hittar ett självdött vildsvin.

En jägare med reflekterande jaktkläder vandrar i skogen tillsammans med en grå jakthund. 

Om oss

Beslut om årets älgjakt

Länsstyrelsen har beslutat om jakttider och fällavgifter för årets älgjakt. Älgjakten startar i år den 8 oktober.

Två kvinnor sitter mot en vägg

Ny webbplats om könsstympning

Den nya webbplatsen könsstympning.se syftar till att förebygga brottet könsstympning och att fler utsatta flickor och kvinnor söker vård.

Orange färgplatta med texten En vecka fri från våld.

Om oss

En vecka fri från våld

Måndagen 20 november till söndagen 26 november pågår temaveckan En vecka fri från våld. Vi vill ha mer än en vecka fri från våld. Vilket arrangemang vill du lyssna på eller delta i?

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om du ser djur fara illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • Sedlar och mynt
  2023-12-01

  Tillgången till kontanta betaltjänster minskar

  År 2023 är tillgången till betalkonto, internetbank, BankID, bankkort och Swish avgörande för möjligheten till att göra betalningar. För den som inte har tillgång till tjänsterna blir det allt svårare att hantera sin vardag. Samtidigt minskar tillgången till kontanter på flera håll i landet, något som försvårar ytterligare för vissa grupper i samhället. Det framgår i länsstyrelsernas rapport ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2023” som släpps idag.
 • 2023-11-27

  Högriskområde för fågelinfluensa upprättas i Halland

  Jordbruksverket har idag, den 27 november, beslutat att upprätta högriskområden i delar av södra Sverige för att minska ri...
 • 2023-11-24

  Nu är det krav på ligghall för utegångsdjur

  Djur som hålls som utegångsdjur ska nu ha tillgång till ligghall eller annat stall som ger djuren skydd mot väder och vind.
 • 2023-11-22

  Ambassadörer från hela världen på tvådagarsbesök i Halland!

  I Sverige finns drygt 100 utländska ambassadörer och ett 40-tal av dessa besökte Halland 21 – 22 november. Besöket är en d...

Landshövding

Brittis Benzler

Besöksadress

Slottsgatan 2, Halmstad

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss