Elledningar i solnedgång. Bild från Johners bildbyrå.

Varje kilowattimme räknas

Energisituationen i Sverige och Europa är kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga. Det finns också risk att elen inte räcker under vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 31 07 jan 2023 feb 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Tvådagars-utbildning i HACCP-principerna Länsstyrelsen erbjuder en tvådagars-utbildning i HACCP-principerna för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden. Utbildning...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 14 feb 2023 Klocka som ikon 08.00 - 16.00
  Utbildning i grundläggande livsmedelshygien (på plats) Länsstyrelsen erbjuder fysiska och digitala utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.

  Anmäl dig här – senast 7 februari

 • 14 feb 2023 Klocka som ikon 08.00 - 16.00
  Utbildning i grundläggande livsmedelshygien (på plats) Länsstyrelsen erbjuder fysiska och digitala utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.

  Anmäl dig här – senast 7 februari

 • 28 02 feb 2023 mar 2023 Klocka som ikon För tider, se program
  Tvådagars-utbildning i grundläggande livsmedelshygien (digital) Länsstyrelsen erbjuder digitala utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.

  Anmäl dig här – senast 21 februari

Jägare är ute i skogen med sin hund för att jaga älg. 

Om oss

Information om årets älgjakt

Årets älgjakt är igång och pågår till den 31 januari. Här hittar du info om jakttider och fällavgifter.

Två män som byter ringar med varandra

Bo och leva

Behöver du en vigselförrättare?

Vi utser borgerliga vigselförrättare. Här kan du ta del av en lista över vilka personer som är vigselförrättare i länets kommuner.

Närbild på brunspräcklig katt som ligger delvis gömd under en matta.

Om oss

Ny lag om märkning och registrering av katter

Från och med januari 2023 är det lag på att katter ska vara registrerade hos Jordbruksverket. Det innebär bland annat att det kommer bli enklare att återförena en bortsprungen katt med sin ägare.

Två barn som leker i skogen

Besöksmål

Välkommen ut i naturen

Att vistas i naturen är bra för både kropp och själ. Här kan du få inspiration inför din nästa utflykt!

Stenröse som är en gammal rökugn, grön gammal skog i bakgrunden-

Samhälle

Kompetensutveckling i skogen

Ta del av utbildningsmaterial kring vårt rika kulturarv i skogen och hur man på bästa sätt tar hänsyn till dessa i samband med skogsbruksåtgärder.

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • Illustration av ett hjärta som genomborras av en dolk.
  2023-01-31

  Svartsjuka är inte romantiskt

  Vad är egentligen en schysst relation? Är svartsjuka ett tecken på kärlek? Och vad är egentligen våld? Hur ska man som ung veta det i sina första kärleksrelationer? Kampanjen Svartsjuka är inte romantiskt hjälper till att lyfta frågan om killars våld mot tjejer och våld i ungas partnerrelationer.
 • 2023-01-30

  Nytt bidrag för energieffektivisering i småhus

  Regeringen föreslår att länsstyrelserna ska handlägga ett nytt investeringsbidrag för energieffektivisering i småhus. Syft...
 • 2023-01-27

  Förintelsens minnesdag

  Fredag den 27 januari är det den internationella minnesdagen för förintelsens offer. Det är samma datum som förintelselägr...
 • 2023-01-19

  Nya halländska klimatprojekt delar på 23 miljoner

  Under perioden augusti – december har 13 halländska projekt beviljats totalt 23,3 miljoner kronor i stöd via det statliga ...