Framsidan på årets guidprogram

Häng med ut i naturen

Nu släpper vi årets broschyr med aktiviteter och guidningar i alla Hallands kommuner. I år anordnar vi tillsammans med lokala aktörer flera aktiviteter i länets natur- och kulturreservat.

KALENDER

Natur och landsbygd

Betesförmedling i Halland

Har du betesmark men saknar djur som betar? Eller behöver du mer betesmark till dina djur? Anmäl intresse och hitta kontakter för samarbeten via vår betesförmedling.

Mamma och dotter på gunghäst

Samhälle

Sök bidrag för integrationsinsatser

Ska du anordna en insats riktat till målgrupperna asylsökande, nyanlända eller ensamkommande barn? Då kan du söka medel för din insats!

Två hundar som leker i en rastgård. Tunt lager med snö på marken.

Djur

Om djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • Händer som möts inom sjukvården
  2024-04-24

  Utbildningsprojekt ska underlätta för nyanlända att få jobb inom hälso- och sjukvården

  Länsstyrelserna har även i år fyra miljoner kronor att fördela till projekt som anordnar utbildningar för nyanlända, asylsökande och personer som beviljats uppehållstillstånd enligt massflyktsdirektivet med erfarenhet av hälso- och sjukvård. Syftet är att ta vara på den kompetens som finns inom området och möta den efterfrågan på personal som finns inom hälso- och sjukvården.
 • 2024-04-23

  Aktivitetsdag för att bekämpa gul skunkkalla längs Fylleån

  Länsstyrelsen i Hallands län och Simlångsdalens naturvårdsförening har en dag där vi tillsammans informerar och demonstrer...
 • 2024-04-04

  Nu startar årets aktiviteter och guidningar i reservaten

  Nu släpper vi årets broschyr med aktiviteter och guidningar i alla Hallands kommuner. Våren är här och det är dags för en ...
 • 2024-03-27

  Jörgen Peters blir länsöverdirektör i Västra Götaland

  Regeringen har utsett Jörgen Peters till ny länsöverdirektör i Västra Götaland efter Lisbeth Schultze, som går i pension. ...

Landshövding

Anders Thornberg

Besöksadress

Slottsgatan 2

Postadress

301 86 Halmstad

Organisationsnummer

202100-2353

Följ oss