Elledningar i solnedgång. Bild från Johners bildbyrå.

Varje kilowattimme räknas

Energisituationen i Sverige och Europa är kraftigt ansträngd. Prisnivåerna på el är höga. Det finns också risk att elen inte räcker under vissa timmar i vinter. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

KALENDER

 • 07 dec 2022 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Vad händer med skogen? Välkommen till en intressant förmiddag om skogen i Halland och Sverige – nuläge och framtid. Alla platser på plats är bokade men du kan fortfarande delta digitalt.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 15 dec 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Energibesparings­åtgärder i offentlig verksamhet Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i offentlig verksamhets kontorslokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 16 dec 2022 Klocka som ikon 10.00 - 12.00
  Energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler Länsstyrelserna arrangerar tillsammans med Energimyndigheten ett informationstillfälle om energibesparingsåtgärder i kommunala och regionala offentliga lokaler.

  Anmäl dig här – senast 12 december

 • 27 jan 2023 Klocka som ikon 08.30 - 13.00
  Miljömålskonferensen 2023 –De stora och snabba stegen Välkommen till Länsstyrelsens Miljömålskonferens för 20:e gången! Att vi behöver ta stora snabba steg med miljömålsarbetet är uppenbart. Samtidigt har många svårt att visualisera vad ett hållbart samh...

  Anmäl dig här – senast 20 januari

Jägare är ute i skogen med sin hund för att jaga älg. 

Om oss

Information om årets älgjakt

Årets älgjakt är igång och pågår till den 31 januari. Här hittar du info om jakttider och fällavgifter.

vy över landskap med kullar gräs och träd

Om oss

Ny djurhållare till Björsåkra – Bölinge naturreservat i Laholms kommun

Vi söker ny djurhållare till naturreservatet Björsåkra – Bölinge. Reservatet ligger på Hallandsåsen i trakten söder om Våxtorp.

Personer som är ute och går i naturen

Natur och landsbygd

Ansök om LONA-bidrag innan 1 december

Den lokala naturvårdssatsningen ger kommunen möjlighet att satsa på naturvård och friluftsliv. Du som arbetar på en kommun kan ansöka om bidrag för projekt inom naturvård, friluftsliv och folkhälsa.

Två barn som leker i skogen

Besöksmål

Välkommen ut i naturen

Att vistas i naturen är bra för både kropp och själ. Här kan du få inspiration inför din nästa utflykt!

Sveriges flagga mot en ljusblå himmel.

Om oss

Dags att ansöka om fanor

Varje år delar stiftelsen Sveriges nationaldag ut ett antal fanor till föreningar och organisationer i landet. Sista ansökningsdag är 1 januari 2023.

Ung kvinna tittar sin mobil och  biter oroligt på andra handen. Ljus bakgrund med myllrande stad.

Samhälle

Oro för omvärldsläget

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här har vi samlat information om kriget och hur det påverkar Hallands län.

NYHETER

 • Hesa Fredrik på ett hustak. 
  2022-12-05

  I dag testas larmsystemet – VMA

  I dag, måndag 5 december, genomförs test av signalen Viktigt meddelande till allmänheten, VMA. Signalen testas alltid klockan 15.00 första helgfria måndagen i månaderna mars, juni, september och december. Testet är en rutinkontroll av larmsystemet. Klockan 19.00 testas även larm via RDS-apparat till boende runt Ringhals kärnkraftverk.
 • 2022-12-01

  Försämrad tillgång till grundläggande betaltjänster

  Idag presenterar länsstyrelsen rapporten ”Bevakning av grundläggande betaltjänster 2022” för regeringen. Bedömningen är at...
 • 2022-11-22

  Hallands Matakademi har delat ut 2022-års ärofyllda priser

  Evelina Änggren, Höstro Seniorrestaurang och Glenningesskolans skolrestaurang har idag tagit emot priser av Hallands Matak...
 • 2022-11-22

  Nu är det krav på ligghall för utegångsdjur

  Djur som hålls som utegångsdjur ska från och med idag, 22 november, ha tillgång till ligghall eller annat stall som ger dj...