Risk för gräsbrand i Hallands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

halmbalar på ett gult fält med blå himmel i bakgrunden

Stöd till jordbruk och landsbygd

I år förnyas jordbrukspolitiken i Sverige. Du som är jordbruksföretagare kan få stöd för att utveckla eller investera i ditt företag. Stöden ska bland annat öka konkurrenskraften och hållbarheten i svenskt jordbruk. Kommuner, företag, föreningar och andra organisationer kan få stöd för olika projekt eller investeringar som utvecklar landsbygden.

KALENDER

 • 29 mar 2023 Klocka som ikon 08.00 - 16.00
  Utbildning i grundläggande livsmedelshygien (på plats) Länsstyrelsen erbjuder fysiska och digitala utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 mar 2023 Klocka som ikon 09.00 - 12.00
  Seminarium - Folkhälsa med fokus på fysisk aktivitet Välkommen till ett seminarium om folkhälsa med fokus på fysisk aktivitet. Fysisk aktivitet påverkar vår hälsa i positiv riktning. Tillsammans kan vi skapa samhälleliga förutsättningar som främjar fysi...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 29 mar 2023 Klocka som ikon 12.30 - 13.00
  Informationsmöte för djurhälsopersonal Sista onsdagen i varje månad hålls ett digitalt informationsmöte för länets djurhälsopersonal. Tillfället i mars månad har tema djurskydd.

  Anmäl dig här – senast 27 mars

 • 30 mar 2023 Klocka som ikon 09.00 - 16.00
  Bosättningsdagen 2023 Välkomna till bosättningsdagen 2023! Nationella bosättningsgruppen bjuder in till en myndighetsgemensam bosättningsdag. I bosättningsgruppen ingår representanter från länsstyrelserna, Migrationsverket...

  Anmälningsdatum är passerat

båt och vatten i solnedgång

Natur och landsbygd

Sök dispens från strandskydd

Vill du bygga, ändra eller åtgärda något inom ett strandskyddat område? Då behöver du ansöka om dispens.

Elledningar i solnedgång. Bild från Johners bildbyrå.

Miljö och vatten

Varje kilowattimme räknas

Energisituationen i Sverige och Europa är kraftigt ansträngd. Vi kan tillsammans förbättra situationen genom att minska elanvändningen.

Närbild på brunspräcklig katt som ligger delvis gömd under en matta.

Om oss

Ny lag om märkning och registrering av katter

Från och med januari 2023 är det lag på att katter ska vara registrerade hos Jordbruksverket. Det innebär bland annat att det kommer bli enklare att återförena en bortsprungen katt med sin ägare.

Två barn som leker i skogen

Besöksmål

Välkommen ut i naturen

Att vistas i naturen är bra för både kropp och själ. Här kan du få inspiration inför din nästa utflykt!

Elledningar mot en blå himmel och sol.

Om oss

Ett nätverk som ger energi

Länsstyrelsen i Hallands län startar nu ett Energinätverk för halländska företag. Tillsammans i länet, kan vi rusta för att bli mer energieffektiva. Anmäl ditt företag du också!

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • Bränning i Steninge naturreservat
  2023-03-27

  Nu startar årets naturvårdsbränningar i Halland

  Varje vår bränner Länsstyrelsen och Västkuststiftelsen fjolårsgräs och ljung i många öppna marker i länet. Detta gynnar vissa arter, främst örter och insekter. Bränningarna utförs under kontrollerade former med hjälp av erfaren personal.
 • 2023-03-23

  Länsstyrelsen undersöker om varghanne finns kvar i Halland

  Under en tid har en varg befunnit sig i de östra delarna av Halmstads kommun. Nu har vi fått svar på DNA-analysen och prov...
 • 2023-03-08

  Internationella kvinnodagen belyser ojämställdhet

  8 mars är internationella kvinnodagen och en dag för att uppmärksamma frågor om ojämställdhet och kvinnors sämre livsvillk...
 • 2023-03-06

  Vädervarningar över Halland

  SMHI har utfärdat en orange och en gul varning för vind i kombination med snöfall. Den orange varningen ligger från strax ...