Aktuella varningsmeddelanden i Hallands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Stenig stig i förgrunden med blått hav bakom.

Välkommen ut i naturen

Att vistas i naturen är bra för både kropp och själ. Här kan du få inspiration inför din nästa utflykt!

KALENDER

Foto på kvinna som står och röstar i ett grönt valbås i en vallokal.

Bo och leva

Val 2022

Söndagen den 11 september är det val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Länsstyrelsen är regional valmyndighet och ansvarar bland annat för den slutliga röstsammanräkningen.

Närbild på ett havsnejonöga som suger sig fast på en sten på botten av en å.

Om oss

Årlig inventering av havsnejonöga

Inventeringen av den hotade arten havsnejonöga i Hallands vattendrag har startat. Den pågår under juni/juli och Länsstyrelsen tar gärna emot allmänhetens observationer.

Foto på fågelunge som går i gräs.  

Djur

Råd om vilda djur

Har du hittat en död säl? Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Vad får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du tips och råd.

Länsstyrelsernas gemensamma logotyp på blå skum bakgrund. I stora vita bokstäver står det SKÄRPT LÄGE. 

Samhälle

Lyssna på "Skärpt läge"

Skärpt läge – det civila försvarets återkomst och din roll i Sveriges beredskap. Det är namnet på länsstyrelsernas nya podd om civilt försvar.

En höna i en tatuerad kvinnas famn. 

Natur och landsbygd

Krisstöd till jordbruket och yrkesfisket

Producenter inom fjäderfä- och animaliesektorn i jordbruket, växthusföretag och yrkesfiskare som fått kostnadsökningar till följd av kriget i Ukraina kan ansöka om ekonomiskt stöd.

Ung kvinna tittar sin mobil och  biter oroligt på andra handen. Ljus bakgrund med myllrande stad.

Samhälle

Oro för omvärldsläget

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här har vi samlat information om kriget och hur det påverkar Hallands län.

NYHETER

 • Grå hund med flämtande tunga utsträckt.
  2022-08-12

  Lämna inte hunden i en varm bil

  När det är varmt utomhus kan det snabbt bli mycket varmt inne i bilen. Har du hund med på resan är det viktigt att ha en plats med bra ventilation för hunden. Du får inte lämna den ensam i bilen om temperaturen i bilen riskerar att bli över +25°C.
 • 2022-08-09

  Nu öppnar ansökan om krisstöd för animalie- och växthussektorn

  Från och med idag, den 9 augusti, kan du som är producent inom animalie- och växthussektorn söka krisstöd för ökade kostna...
 • 2022-07-06

  Fågelinfluensa cirkulerar i Halland

  Fågelinfluensa cirkulerar fortfarande i den vilda fågelpopulationen och den senaste tiden har antalet fall bland vilda fåg...
 • 2022-07-01

  I dag förändras beredskapszonerna runt Ringhals kärnkraftverk

  Från och med i dag, 1 juli, gäller nya och utökade beredskapszoner runt Ringhals kärnkraftverk. Syftet är att skydda fler ...