Ung kvinna tittar sin mobil och  biter oroligt på andra handen. Ljus bakgrund med myllrande stad.

Oro för omvärldsläget

Med anledning av Rysslands invasion av Ukraina är det många som känner oro inför det osäkra omvärldsläget. Här samlar vi några länkar till relevant information.

KALENDER

 • 31 02 maj 2022 jun 2022 Klocka som ikon 08.00 - 12.30
  Tvådagars utbildning i grundläggande livsmedelshygien (digital) INSTÄLLD Länsstyrelsen erbjuder digitala utbildningar i livsmedelshygien för dig som driver, är anställd i eller tänker starta verksamhet där man hanterar livsmedel på den halländska landsbygden.

  Anmälningsdatum är passerat

 • 31 maj 2022 Klocka som ikon 08.30 - 16.30
  Narkotikakonferens med fokus på- narkotika i lokalsamhället Länsstyrelserna i Syd tillsammans med Polismyndigheten och Centralförbundet för alkohol och narkotikaupplysning (CAN) bjuder in till en kunskapshöjande konferens med fokus på narkotika i lokalsamhälle...

  Anmälningsdatum är passerat

 • 01 jun 2022 Klocka som ikon 13.00 - 15.00
  Investera i barns hälsa och utveckling Välkommen till en webbsändning med information om föräldraskapsstöd som verktyg i det förebyggande arbetet mot kriminalitet, missbruk, våld, psykisk ohälsa och utanförskap.

  Anmäl dig här – senast 29 maj

 • 05 jun 2022 Klocka som ikon 10.00 - 06.00
  Världsmiljödagen Världsmiljödagen instiftades av FN och firas över hela världen med syfte att öka kunskapen och mobilisera handlingskraft kring aktuella miljöfrågor. Naturum Getterön firar genom att bjuda på aktivitet...

  Anmäl dig här – senast 5 juni

Om oss

Anbud för uppdragsarkeologi

Anbudet gäller en arkeologisk undersökning av boplats, L1997:6016 inom Skummeslöv 30:15, Skummeslövs socken i Laholms kommun. Senast 7 juni ska anbudet ha inkommit till Länsstyrelsen i Hallands län.

Informationsverige.se

Länsstyrelsernas webbplats med samhällsinformation för dig som är ny i Sverige. Webbplatsen är översatt till flera språk.

Foto på fågelunge som går i gräs.  

Djur

Råd om vilda djur

Vad bör du göra när du hittar skadade djur ute i naturen? Vad kan och får du göra om du får problem med vilda djur på tomten? Här hittar du tips och råd.

Ett hav av vitsippor. På vitsipporna finns en inklippt bild på guidebroschyrens framsida. 

Besöksmål

Följ med på en guidning i naturen

Här hittar du en lista med samtliga aktiviteter och guidningar i Halland.

Samhälle

Beredskapszon kring Ringhals utökas

Bor du mellan 15–25 kilometer från Ringhals? I början av juni kan du börja hålla utkik i brevlådan efter ditt paket med jodtabletter och informationsbroschyr.

hundvalp ligger ner med tassarna intill huvudet och blicken rakt fram

Djur

Om djur far illa

Om du ser att djur far illa kan du anmäla detta till Länsstyrelsen. Du kan ringa, skicka e-post eller vanlig post. Din anmälan tas emot av våra djurskyddshandläggare.

NYHETER

 • 2022-05-13

  Ett nytt praktverk om Hallands historia

  Inte sedan 1950-talet har det getts ut ett samlingsverk om Hallands historia. Men idag var det dags för bokrelease på Halm...
 • 2022-05-12

  Flera aktörer vill bygga energipiloter i Halland

  11företag har sökt medel för att bygga 16 strategiskt placerade ladd- och tankstationer för el och vätgas i Halland. Syfte...
 • 2022-05-09

  Anbud för uppdragsarkeologi

  Anbudet för uppdragsarkeologi gäller en arkeologisk undersökning av boplats, L1997:6016 inom Skummeslöv 30:15, Skummeslövs...