Aktuella varningsmeddelanden i Gotlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Historiskt firande av H.M. Konungens 50 år på tronen

Drottningen och Kungen går mot kameran. Drottningen vinkar mot publik till vänster i bild. Det är sommar, soligt och grönt.

Kungaparet på väg till Almedalens scen för firande. Foto: David Skoog

I år firar H.M. Konungen 50 år tronen och det är även 500 år sedan Gustav Vasa kröntes. Det firas bland annat genom besök av Kungaparet i samtliga län. Under onsdagen var det Gotlands tur att ta emot kungligheterna.

Besök på Gotlands Museum, Svenskbygården och Riksarkivet, med ett stort firande i Almedalen och lunch i Landshövdingeresidenset var onsdagens schema på Gotland för Kungaparet.

På museet bjöds rundvandring med stopp i bland annat bildstenssalen där Kungen fick stansa ett mynt på gammalt vis. I Almedalen planterade Kungaparet ett träd tillsammans med stadsträdgårdsmästaren och vid scenen stod P18s musikkår och Elin Andersson för musikunderhållning. Där avtäcktes även den fotoutställning som hör jubileumsåret till och vi fick träffa Elis Nyström, gotlänningen som designat jubileumsemblemet.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 Visby

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss