• Koka vattnet – förorenat dricksvatten inom Visby vattenledningsområde

    Det kommunala dricksvattnet i Visby, Vibble, Västerhejde, Själsö, Brissund, Väskinde, Tofta, Västergarn och Eskelhem är förorenat av bakterien Clostridium. Region Gotland uppmanar alla med kommunalt dricksvatten i området att koka allt vatten innan man dricker det eller använder det till matlagning. Senaste nytt om händelseutvecklingen hittar du på www.gotland.se/kokavattnet

23 mar 2023 klocka 10.00 - 12.00

Samarbete för bättre växtföljd

Välkommen till Greppa näringens inspirationsföreläsning om hur gårdsöverskridande samarbete kan gynna växtföljden.

Olika växter tar upp olika typer och mängder av näring. Genom att rotera växternas placering kan man skapa goda förutsättningar för en långsiktigt näringsrik mark. Det finns många exempel på hur lantbrukare hjälpts åt genom att byta jord med varann och på så vis skapat ett hållbart växelbruk över tid. Men hur fungerar det egentligen? Är det inte krångligt? Och vad säger livsmedelslagstiftning om spårbarheten när vi odlar på annans mark? 

Den 23 mars anordnar Greppa näringen en föreläsning tillsammans med Andreas Wiklund från Stora Tollby gård samt Jens Robertsson från växtskyddscentralen med fokus på växelbruk och växtföljd.

Under träffen kommer Andreas berätta mer om hur han praktiskt löser sina samarbeten och vilka fördelar han ser med gårdöverskridande växelbruk. Jens i sin tur kommer prata om växtföljd ur ett växtskyddsperspektiv. Personal från länsstyrelsen kommer därtill att informera om regelverket. 

Bra att veta

Under träffen kommer det att bjudas på fika. Vid frågor eller behov av specialkost, kontakta Cecilia Palmén via e-post: cecilia.palmen@lansstyrelsen.se eller telefon: 010-223 92 25.

Anmälan

Anmäl dig via formuläret nedan. Sista anmälningsdag är den 17 mars.

Om föreläsarna

Jens Robertsson

Jens arbetar som rådgivare inom växtskydd på växtskyddscentralen i Kalmar. Han har en mångårig erfarenhet av växtodling som både säljare och rådgivare på Kalmar Lantmän och Svenska foder.

Andreas Wiklund

Andreas driver Stora Tollby Trädgård AB tillsammans med 15 anställda. På gården odlas potatis och grönsaker på cirka 250 hektar. Stora Tollby samabetar med ett 20-tal gårdar och har idag ett fungerande system för växelbruk.

Träffen genomförs inom projektet Greppa Näringen vilket finansieras via medel från EU.
Mer information om projektet Greppa näringen

Greppa näringens logotyp
Euflagga
Var:
Fole Bygdegård / Fole Stentollby 180, 621 75 VISBY
Kostnad:
Gratis
Sista anmälningsdag:
17 mar 2023

Anmäl dig

Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 17 mars klockan 20.00.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Anders Flanking

Besöksadress

Visborgsallén 4

Postadress

621 85 VISBY

Organisationsnummer

202100-2312

Följ oss