Produktutveckling - sensorisk analys
Välkommen till en föreläsning om produktutveckling genom sensorisk analys. Hur kan du använda olika sinnen för att få fram den bästa produkten? Under en timme kommer du få grunden i hur sensorisk analys kan användas i ditt företag.
Sensorik är läran om vad vi i kan uppleva med våra sinnen – syn, hörsel, känsel, smak och lukt.
Att använda sig av sensorisk analys är användbart vid utveckling av nya produkter och befintliga produkter, att ta reda på vad konsumenter gillar och i marknadsföringssamanhang. Analysen kan göras både på råvara och på vidareförädlad produkt.
Anette Jonsäll har disputerat vid Uppsala universitet inom området Sensorisk analys. Tillsammans med MatVärdens Linda Elverstig har hon skapat SmakStudion, en plats för företagen att göra olika sensoriska tester.
Målgrupp
Blivande eller befintliga företagare inom livsmedelsproduktion, förädling och turism på landsbygden i Dalarna eller Gävleborgs län.
Lunchföreläsningar 2024
Under 2024 ordnar Länsstyrelserna i Dalarna och Gävleborg en kunskapsbuffé i form av lunchföreläsningar som ska ge inspiration till dig som är företagare inom mat och turism. Du kan delta på alla tillfällen eller plocka de föreläsningar som passar bäst. Vi har med oss en fantastisk skara av kunniga och inspirerande föreläsare. Alla föreläsningar är digitala, under lunchtid och kostnadsfria.
Fler lunchföreläsningar
Portionen under tian – en spännande företagsresa, 25 januari
- Var:
- Digitalt via Teams
- Kostnad:
- Kostnadsfri
- Sista anmälningsdag:
- 19 maj 2024
Anmäl dig
Det är viktigt att du fyller i en giltig e-postadress för att du ska få en bekräftelse på din anmälan.
Dagen innan föreläsningen får du ett mail med Teams-länk.
Föreläsningen ingår i och subventioneras av projektet ”Nya jobb inom livsmedelskedjan – info/demo”. Projektet samarbetar med föreningen Lokal mat i planering och genomförande av aktiviteter. Projektet är en del av Landsbygdsprogram för Sverige 2014–2020, som finansieras av EU och Svenska staten.