Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Landshövdingar på beredskapsmöte

Under det uppskattade besöket på Gotlands regemente förevisades materiel som fordon, understödsvapen och personlig utrustning.

Förra veckan träffades Sveriges landshövdingar och länsråd på Gotland för att under två dagar fortsätta arbetet med att samordna landets civila beredskap.

Mötet arrangeras årligen och samlar landets landshövdingar, länsråd, försvarsdirektörer/beredskapsdirektörer och civilområdenas kanslichefer. Årets värd var Östra civilområdet, som omfattar Stockholms och Gotlands län.

– Det har varit värdefulla dagar om vårt allvarliga omvärldsläge. Samarbete är vägen framåt för att säkra demokrati, fred och frihet i en orolig tid. Tillsammans med Försvarsmakten har vi diskuterat och övat olika scenarier som vi tar med oss i vårt fortsatta arbete. Som jag sagt tidigare ska vi inte vara rädda utan förberedda, säger Ulrica Messing, landshövding i Blekinge.

Sedan drygt ett år är Sveriges länsstyrelser indelade i sex civilområden som har ett nära samarbete med Försvarsmakten – allt för att stärka landets motståndskraft.

Under dagarna ingick bland annat ett besök vid Gotlands regemente i Tofta, möte med civilförsvarsminister Carl-Oskar Bohlin och en seminarieövning på temat utrymning.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss