Aktuella varningsmeddelanden i Blekinge länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

Publiceringsdatum:

Senast uppdaterad:

Länsstyrelsen genstämmer Ebbamåla bruk

Länsstyrelsen Blekinge har lämnat in en genstämning mot Ebbamåla bruk. Entreprenören som tidigare i år stämde länsstyrelsen har felaktigt tagit emot utbetalda belopp som ska betalas tillbaka. Totalt rör det sig om 525 445 kronor.

– Vid en kontroll upptäckte vi att Ebbamåla bruk har tagit emot felaktigt utbetalda belopp. Entreprenören har ställt ut felaktiga kreditfakturor som vårt ekonomisystem har hanterat som debetfakturor och därmed har de tagit emot en halv miljon för mycket i ersättning, säger Margaretha Lewenhagen, chefsjurist på Länsstyrelsen Blekinge.

Ebbamåla bruk har sedan tidigare stämt länsstyrelsen för påstådda obetalda fordringar. Samtliga punkter i stämningsansökan har bestridits.

Efter Ebbamåla bruks stämning har länsstyrelsen begärt återbetalning av det aktuella beloppet. Det har Ebbamåla tillbakavisat. Myndigheten yrkar därför att tingsrätten ska förplikta Ebbamåla att betala tillbaka beloppet.

– Nu ska den juridiska processen ha sin gång. Vi kommer därför inte uttala oss ytterligare. Vår uppfattning finns att läsa i svaromålet och genstämningen, säger chefsjurist Margaretha Lewenhagen.

Det är Blekinge tingsrätt som avgör målet.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Ulrica Messing

Besöksadress

Skeppsbrokajen 4

Postadress

371 86 Karlskrona

Organisationsnummer

202100-2320

Följ oss