Risk för skogsbrand i Västmanlands länLäs mer på SMHI:s webbplats om aktuellt meddelande.

03- 19 maj jun klocka 00.00 - 00.00

Utomhusutställning av prisbelönt fotograf avslutar vattenprojekt

Johannisbergs våtmarkspark. Foto: Johan Hammar

Efter snart sju års arbete med att förbättra vattenmiljön i vårt område går EU-projektet LIFE IP Rich Waters mot sitt slut. För att ge exempel på resultat från de sju åren och sprida information om våra gemensamma vatten presenterar projektet en fotoutställning med bilder av naturfotograf Johan Hammar. Genom utställningen ges exempel på hur vi tillsammans kan tackla några av de allvarligaste miljöproblemen som påverkar våra vattens kvalitet och livskraft.

EU-projektet LIFE IP Rich Waters är ett av Sveriges största vattenprojekt. Västmanland är representerat genom Länsstyrelsen (där även projektledningen finns), Västerås stad, Mälarenergi och Mälarens vattenvårdsförbund. LIFE IP Rich Waters har bland annat bidragit till bygget av faunapassager vid Turbinbron, Falkenbergska kvarnen och Östtuna kraftverk, våtmarksparken i Johannisberg och båtbottentvätten i Kraftverkshamnen. Inom projektet har Länsstyrelsen och Mälarens vattenvårdsförbund gjort flera större mätningar av miljögifter i Mälaren och genomfört åtgärder mot övergödning.

När projektet nu går mot sitt slut är fotoutställningen ”Krafttag för bättre vatten” ett sätt att berätta om de konkreta resultaten. Utställningen visas i Västerås mellan 3 maj och 19 juni.

Om fotografen

Johan Hammar har stor erfarenhet av att fotografera vatten och har under flera år dokumenterat svenska sötvatten från norr till söder. Både från luften och under ytan. Johan har givit ut boken Sötvatten – en värld av liv och blev 2019 utsedd till Årets naturfotograf av Naturvårdsverket. Drivkraften är berättandet och att skapa bilder som berör.

Var:
Vid Svartån i Vasaparken
Kostnad:
Kostnadsfritt
Sista anmälningsdag:
Ingen anmälan krävs

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss