Aktuella varningsmeddelanden i Västmanlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

24 apr 2024 klocka 09.00 - 15.00

KHOSS - nästa steg

Ett antal skumgummifigurer mot grön bakgrund.

Är verksamheten beredd? Fokus på informationspåverkan, försörjningsberedskap och masskadeutfall. Beredskap och civilt försvar bygger på att alla tar sitt ansvar, samverkar och stödjer varandra före, under och efter en samhällsstörning. Civilt försvar och stärkt beredskap ska minska sårbarheten i viktiga verksamheter.

På vårens fortbildningsdag fokuserar vi på föreläsningar, reflektion kring informationspåverkan, försörjningsberedskap och vad masskadeutfall kan innebära för kommuner.

Syftet är att öka förståelsen för olika roller och funktioner inom beredskap och främja kunskap inom KHOSS-området (KHOSS= den kommunala hälso- och sjukvårdens och socialtjänstens beredskap).

Målgrupp

Länets socialchefer, vård/omsorgschefer, verksamhetschefer, enhetschefer, kommunikatörer, MAS, beredskapshandläggare eller motsvarande tjänstepersoner hos aktörer.

Anmälan

Antalet platser är begränsat, ”först till kvarn” gäller. Anmäl dig senast 4 april.
Om du har särskilda behov av utrustning, hjälpmedel eller om du har allergier/behov av speciell kost, ber vi dig skicka dessa via mejl till kontaktpersonen för arrangemanget.
Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Lunch på egen hand, kaffe på förmiddag och eftermiddag ingår.

Välkommen!

Vänligen observera att programpunkter och tider kan komma att justeras! Inför dagen, se gärna SVT:s inslag Så tvättas rysk desinformation.

Så tvättas rysk desinformation, SVT Nyheter Länk till annan webbplats.

08.30-09.00 Kaffe/te och registrering

09.00-12.00 Informationspåverkan - föreläsning och övning

Hoten inom cyber och informationsmiljön fortsätter att öka och både FOI och Myndigheten för psykologiskt försvar spår att det kommer att fortsätta att eskalera. Nu får vi tillfälle att öva våra färdigheter i att upptäcka, hantera och bemöta informationspåverkan. Detta som ett led i att stärka vår förmåga och samverkan kring kommunikationsfrågor. Vi kommer även passa på att förkovra oss i den senaste utvecklingen kring hur AI kan påverka våra verksamheter.

Till vår hjälp har vi Marcus Johansson, senior rådgivare inom risk och krishantering på Combitech AB med särskild kompetens inom kommunikation och påverkanskampanjer. Marcus har tidigare arbetat som kommunikatör på Länsstyrelsen i Hallands län och är väl insatt i de utmaningar som finns regionalt och kommunalt.

12.00-13.00 Lunch.

13.00-15.00 Masskadeutfall och försörjningsberedskap

Var:
Västerås stift,Västra kyrkogatan 9, Västerås
Kostnad:
Deltagandet är kostnadsfritt. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Lunch på egen hand, kaffe på förmiddag och eftermiddag ingår.
Sista anmälningsdag:
04 apr 2024

Anmäl dig

Det är inte tillåtet att göra anmälningar längre. Sista anmälningsdag var den 4 april klockan 23.59.

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Johan Sterte

Besöksadress

Västra Ringvägen 1

Postadress

721 86 Västerås

Organisationsnummer

202100-2411

Följ oss